Binele triumfă întotdeauna

  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine. (Romani 12:21)

  Într-o ţară sud-asiatică, doi misionari creştini au fost capturaţi de rebeli. Imediat, şeful bandei a ordonat să fie executaţi. I-au luat şi i-au pus în faţa unui copac pentru a-i împuşca. Când totul era gata pentru ordinul: „Atenţie, pe locuri, foc…”, unul dintre misionari a cerut să exprime o ultimă dorinţă.

  Rebelii, fără tragere de inimă, au acceptat. Misionarul şi-a dat jos sacoul şi i l-a dat în dar unuia dintre membrii plutonului de execuţie care tremura, pentru că era foarte frig. Apoi şi-a luat cămaşa şi a dat-o altuia. Până la urmă le-a dat tot ce avea cu el care putea fi de folos. Oamenii au rămas uluiţi în faţa unui astfel de act de bunătate. „Noi urmează să vă omorâm, iar în schimb, voi ne faceţi bine?” a murmurat unul dintre ei. Contemplând incredibila scenă, şeful bandei şi-a dat seama că acţiunile misionarului erau mai bune ca ale lor şi i-a lăsat în viaţă.

  Aceşti credincioşi au urmat la literă sfatul înţeleptului: „Dacă este flămând vrăjmaşul tău, dă-i pâine să mănânce; dacă-i este sete, dă-i apă să bea. Căci, făcând aşa, aduni cărbuni aprinşi pe capul lui şi Domnul îţi va răsplăti” (Proverbele 25:21,22). Acest proverb este greu de pus în practică, nu-i aşa? Cu siguranţă, aceasta ar părea ilogic, dar exact în aceasta constă viaţa creştină, să nu urmezi modelul impus de societatea în care trăim, în care predomină violenţa şi în care bunătatea este considerată un semn de slăbiciune. Dar în Biblie este foarte clar: „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine” (Romani 12:21). Chiar şi babilonienii, care erau recunoscuţi pentru că îşi maltratau duşmanii, au spus: „Înţeleptul nu trebuie să plătească rău pentru rău, pentru a se răzbuna pe cel cu care se ceartă” (Comentario del contexto cultural de la Biblia: Antiguo Testamento [Comentariul contextului cultural al Bibliei: Vechiul Testament], p. 635).

  Eşti tu un înţelept sau un nechibzuit? Felul în care îi tratezi pe cei care ţi-au greşit vor face cunoscut nivelul tău de înţelepciune. Cel care face bine va ieşi învingător într-un fel sau altul.

  #făbinele #repsingerăulprinbine

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Binele triumfă întotdeauna - 2017. Chiar şi babilonienii, care erau recunoscuţi pentru că îşi maltratau duşmanii, au spus: „Înţeleptul nu trebuie să plătească rău pentru rău, pentru a se răzbuna pe cel cu care se ceartă”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...