Binele triumfă întotdeauna

  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine. (Romani 12:21)

  Într-o ţară sud-asiatică, doi misionari creştini au fost capturaţi de rebeli. Imediat, şeful bandei a ordonat să fie executaţi. I-au luat şi i-au pus în faţa unui copac pentru a-i împuşca. Când totul era gata pentru ordinul: „Atenţie, pe locuri, foc…”, unul dintre misionari a cerut să exprime o ultimă dorinţă.

  Rebelii, fără tragere de inimă, au acceptat. Misionarul şi-a dat jos sacoul şi i l-a dat în dar unuia dintre membrii plutonului de execuţie care tremura, pentru că era foarte frig. Apoi şi-a luat cămaşa şi a dat-o altuia. Până la urmă le-a dat tot ce avea cu el care putea fi de folos. Oamenii au rămas uluiţi în faţa unui astfel de act de bunătate. „Noi urmează să vă omorâm, iar în schimb, voi ne faceţi bine?” a murmurat unul dintre ei. Contemplând incredibila scenă, şeful bandei şi-a dat seama că acţiunile misionarului erau mai bune ca ale lor şi i-a lăsat în viaţă.

  Aceşti credincioşi au urmat la literă sfatul înţeleptului: „Dacă este flămând vrăjmaşul tău, dă-i pâine să mănânce; dacă-i este sete, dă-i apă să bea. Căci, făcând aşa, aduni cărbuni aprinşi pe capul lui şi Domnul îţi va răsplăti” (Proverbele 25:21,22). Acest proverb este greu de pus în practică, nu-i aşa? Cu siguranţă, aceasta ar părea ilogic, dar exact în aceasta constă viaţa creştină, să nu urmezi modelul impus de societatea în care trăim, în care predomină violenţa şi în care bunătatea este considerată un semn de slăbiciune. Dar în Biblie este foarte clar: „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine” (Romani 12:21). Chiar şi babilonienii, care erau recunoscuţi pentru că îşi maltratau duşmanii, au spus: „Înţeleptul nu trebuie să plătească rău pentru rău, pentru a se răzbuna pe cel cu care se ceartă” (Comentario del contexto cultural de la Biblia: Antiguo Testamento [Comentariul contextului cultural al Bibliei: Vechiul Testament], p. 635).

  Eşti tu un înţelept sau un nechibzuit? Felul în care îi tratezi pe cei care ţi-au greşit vor face cunoscut nivelul tău de înţelepciune. Cel care face bine va ieşi învingător într-un fel sau altul.

  #făbinele #repsingerăulprinbine

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Binele triumfă întotdeauna - 2017. Chiar şi babilonienii, care erau recunoscuţi pentru că îşi maltratau duşmanii, au spus: „Înţeleptul nu trebuie să plătească rău pentru rău, pentru a se răzbuna pe cel cu care se ceartă”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...