Santinela din Pompei

  Acum, fiul omului, te-am pus străjer peste casa lui Israel. (Ezechiel 33:7)

  În ciuda fricii mele de vulcani, nu am rezistat să nu vizitez vulcanul din Parcul Naţional Poás, din Costa Rica. Bineînţeles că am sperat să nu trec prin experienţa nefericită a celor din Pompei, din anul 79 d.Hr., când Vezuviul, legendarul vulcan italian, a erupt şi a redus Pompeiul la o mare de cenuşă. Deşi a fost nevoie de o săptămână ca lava să ajungă în oraş, mii de persoane au pierit în timpul erupţiei. Printre morţi a fost şi Plinius cel Bătrân, faimosul naturalist roman. Potrivit povestirii nepotului său, Plinius cel Tânăr, unchiul său, care era un eminent funcţionar în Roma, după ce a zărit norul de fum care ieşea din vulcan, a ordonat pregătirea unei ambarcaţiuni pentru a observa mai îndeaproape fenomenul ca să găsească o explicaţie mai mulţumitoare erupţiei. Dar el nu s-a mai întors niciodată din expediţie. Curiozitatea nu este doar un rău urât, ci te poate costa chiar şi viaţa.

  Unul dintre morţii cei mai cunoscuţi al acestui teribil dezastru natural este cunoscut sub titlul de Santinela de la Pompei. Datorită excavaţiilor realizate în acest oraş antic, s-au găsit rămăşiţele unui soldat roman care a rămas ferm la postul datoriei în timp ce lava furioasă distrugea totul în drumul ei. În Muzeul din Napoli, Italia, sunt expuse casca, lancea şi armura acestui soldat curajos, care a preferat să moară mai degrabă decât să-şi abandoneze postul, astfel păstrându-şi onoarea de santinelă romană.

  La fel ca această santinelă, şi tu eşti un soldat; în cazul tău, eşti o santinelă a Domnului: „Acum, fiul omului, te-am pus străjer peste casa lui Israel” (Ezechiel 33:7). Da, tu! Cu luptele tale, în ciuda slăbiciunilor şi problemelor tale, pe tine, aşa cum eşti, Hristos te-a ales pentru a fi o santinelă a adevărului, ca să avertizezi lumea despre distrugerea care va să vină. Se aşteaptă ca tu să rămâi la postul datoriei, cum a făcut soldatul din Pompei, chiar când universul se prăbuşeşte în jurul tău.

  Care este principala datorie a unei santinele? Domnul a spus în acest pasaj: „Tu trebuie să asculţi Cuvântul care iese din gura Mea şi să-i înştiinţezi din partea Mea” (Ezechiel 33:7). Îndeplineşti tu această datorie?

  #fiosantinelă #străjerulDomnului

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Santinela din Pompei - 2017. Da, tu! Cu luptele tale, în ciuda slăbiciunilor şi problemelor tale, pe tine, aşa cum eşti, Hristos te-a ales pentru a fi o santinelă a adevărului, ca să avertizezi lumea despre distrugerea care va să vină. Se aşteaptă ca tu să rămâi la postul datoriei, cum a făcut soldatul din Pompei, chiar când universul se prăbuşeşte în jurul tău.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...