Santinela din Pompei

  Acum, fiul omului, te-am pus străjer peste casa lui Israel. (Ezechiel 33:7)

  În ciuda fricii mele de vulcani, nu am rezistat să nu vizitez vulcanul din Parcul Naţional Poás, din Costa Rica. Bineînţeles că am sperat să nu trec prin experienţa nefericită a celor din Pompei, din anul 79 d.Hr., când Vezuviul, legendarul vulcan italian, a erupt şi a redus Pompeiul la o mare de cenuşă. Deşi a fost nevoie de o săptămână ca lava să ajungă în oraş, mii de persoane au pierit în timpul erupţiei. Printre morţi a fost şi Plinius cel Bătrân, faimosul naturalist roman. Potrivit povestirii nepotului său, Plinius cel Tânăr, unchiul său, care era un eminent funcţionar în Roma, după ce a zărit norul de fum care ieşea din vulcan, a ordonat pregătirea unei ambarcaţiuni pentru a observa mai îndeaproape fenomenul ca să găsească o explicaţie mai mulţumitoare erupţiei. Dar el nu s-a mai întors niciodată din expediţie. Curiozitatea nu este doar un rău urât, ci te poate costa chiar şi viaţa.

  Unul dintre morţii cei mai cunoscuţi al acestui teribil dezastru natural este cunoscut sub titlul de Santinela de la Pompei. Datorită excavaţiilor realizate în acest oraş antic, s-au găsit rămăşiţele unui soldat roman care a rămas ferm la postul datoriei în timp ce lava furioasă distrugea totul în drumul ei. În Muzeul din Napoli, Italia, sunt expuse casca, lancea şi armura acestui soldat curajos, care a preferat să moară mai degrabă decât să-şi abandoneze postul, astfel păstrându-şi onoarea de santinelă romană.

  La fel ca această santinelă, şi tu eşti un soldat; în cazul tău, eşti o santinelă a Domnului: „Acum, fiul omului, te-am pus străjer peste casa lui Israel” (Ezechiel 33:7). Da, tu! Cu luptele tale, în ciuda slăbiciunilor şi problemelor tale, pe tine, aşa cum eşti, Hristos te-a ales pentru a fi o santinelă a adevărului, ca să avertizezi lumea despre distrugerea care va să vină. Se aşteaptă ca tu să rămâi la postul datoriei, cum a făcut soldatul din Pompei, chiar când universul se prăbuşeşte în jurul tău.

  Care este principala datorie a unei santinele? Domnul a spus în acest pasaj: „Tu trebuie să asculţi Cuvântul care iese din gura Mea şi să-i înştiinţezi din partea Mea” (Ezechiel 33:7). Îndeplineşti tu această datorie?

  #fiosantinelă #străjerulDomnului

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Santinela din Pompei - 2017. Da, tu! Cu luptele tale, în ciuda slăbiciunilor şi problemelor tale, pe tine, aşa cum eşti, Hristos te-a ales pentru a fi o santinelă a adevărului, ca să avertizezi lumea despre distrugerea care va să vină. Se aşteaptă ca tu să rămâi la postul datoriei, cum a făcut soldatul din Pompei, chiar când universul se prăbuşeşte în jurul tău.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...