Nu merit

  Dumnezeu, […] care cheamă lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi. (Romani 4:17)

  În 2008, am venit la sediul IADPA, editura la care lucrez în prezent, pentru a realiza în acel an lucrări practice de editare şi traducere. Într-o dimineaţă, Sergio V. Collins, fără umbră de îndoială unul dintre cei mai mari editori pe care i-a avut Biserica Adventistă, (a scris peste douăzeci de cărţi şi poate edita în engleză, franceză şi spaniolă), a venit la biroul meu şi mi-a spus:

  – Polanco, aş vrea să îmi scrii editorialul pentru revista En avant.

  – Pastore Collins, eu nu lucrez aici. Am venit să fac practică şi să fiu instruit.

  Cu zâmbetul lui caracteristic, mi-a spus:

  – Nu este nevoie să fii angajat la IADPA pentru a scrie acest editorial. Şi, în plus, persoana care în general se ocupă de această sarcină nu mai lucrează pentru noi.

  În acea seară, după ce m-am întors în apartamentul unde eram cazat, am scris editorialul. A doua zi i l-am trimis pastorului Collins; câteva ore mai târziu, el mi-a trimis varianta editată şi, la sfârşitul articolului, scria astfel: J. Vladimir Polanco, redactor la IADPA. Redactor la IADPA? Collins mă trata ca pe un redactor, deşi eu nu eram! De fapt, pentru a ajunge în poziţia de editor, trebuie ca înainte de a fi „redactor sau editor” să treci prin următoarele etape: „editor asistent,” „editor asociat” şi, într-un final, „redactor sau editor.” Collins a sărit peste întreg procesul şi m-a tratat aşa cum eu nu aş fi meritat. Desigur că nu am mers la el să îi cer să îmi retragă titlul; de fapt, pot spune că mi-a plăcut să fiu numit cu un titlu pe care nu îl aveam încă.

  Ceea ce a făcut Collins pentru mine face Dumnezeu pentru noi toţi: se comportă cu noi într-un fel în care noi nu am merita. Hristos ne consideră drepţi, deşi noi suntem nişte păcătoşi; ne consideră sfinţi, deşi noi suntem necuraţi; ne vede ca pe nişte tineri mântuiţi, deşi încă suntem în valea pieirii. Pe bună dreptate, Pavel a spus că Dumnezeu „cheamă lucrurile care nu sunt ca şi cum ar fi” (Romani 4:17). Eu nu sunt drept, dar sunt bucuros că Dumnezeu mă consideră drept. Este bine să ştii că Isus „nu Se poartă cu noi privind la păcatele noastre; nici nu întreabă dacă suntem vrednici de iubirea Lui, ci revarsă asupra noastră bogăţiile iubirii Sale” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 22). Ah, cât de bun este Dumnezeu! El se comportă faţă de mine aşa cum eu nu merit!

  #harulluiDumnezeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Nu merit - 2017. Hristos ne consideră drepţi, deşi noi suntem nişte păcătoşi; ne consideră sfinţi, deşi noi suntem necuraţi; ne vede ca pe nişte tineri mântuiţi, deşi încă suntem în valea pieirii. Pe bună dreptate, Pavel a spus că Dumnezeu „cheamă lucrurile care nu sunt ca şi cum ar fi”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...