Nu merit

  Dumnezeu, […] care cheamă lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi. (Romani 4:17)

  În 2008, am venit la sediul IADPA, editura la care lucrez în prezent, pentru a realiza în acel an lucrări practice de editare şi traducere. Într-o dimineaţă, Sergio V. Collins, fără umbră de îndoială unul dintre cei mai mari editori pe care i-a avut Biserica Adventistă, (a scris peste douăzeci de cărţi şi poate edita în engleză, franceză şi spaniolă), a venit la biroul meu şi mi-a spus:

  – Polanco, aş vrea să îmi scrii editorialul pentru revista En avant.

  – Pastore Collins, eu nu lucrez aici. Am venit să fac practică şi să fiu instruit.

  Cu zâmbetul lui caracteristic, mi-a spus:

  – Nu este nevoie să fii angajat la IADPA pentru a scrie acest editorial. Şi, în plus, persoana care în general se ocupă de această sarcină nu mai lucrează pentru noi.

  În acea seară, după ce m-am întors în apartamentul unde eram cazat, am scris editorialul. A doua zi i l-am trimis pastorului Collins; câteva ore mai târziu, el mi-a trimis varianta editată şi, la sfârşitul articolului, scria astfel: J. Vladimir Polanco, redactor la IADPA. Redactor la IADPA? Collins mă trata ca pe un redactor, deşi eu nu eram! De fapt, pentru a ajunge în poziţia de editor, trebuie ca înainte de a fi „redactor sau editor” să treci prin următoarele etape: „editor asistent,” „editor asociat” şi, într-un final, „redactor sau editor.” Collins a sărit peste întreg procesul şi m-a tratat aşa cum eu nu aş fi meritat. Desigur că nu am mers la el să îi cer să îmi retragă titlul; de fapt, pot spune că mi-a plăcut să fiu numit cu un titlu pe care nu îl aveam încă.

  Ceea ce a făcut Collins pentru mine face Dumnezeu pentru noi toţi: se comportă cu noi într-un fel în care noi nu am merita. Hristos ne consideră drepţi, deşi noi suntem nişte păcătoşi; ne consideră sfinţi, deşi noi suntem necuraţi; ne vede ca pe nişte tineri mântuiţi, deşi încă suntem în valea pieirii. Pe bună dreptate, Pavel a spus că Dumnezeu „cheamă lucrurile care nu sunt ca şi cum ar fi” (Romani 4:17). Eu nu sunt drept, dar sunt bucuros că Dumnezeu mă consideră drept. Este bine să ştii că Isus „nu Se poartă cu noi privind la păcatele noastre; nici nu întreabă dacă suntem vrednici de iubirea Lui, ci revarsă asupra noastră bogăţiile iubirii Sale” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 22). Ah, cât de bun este Dumnezeu! El se comportă faţă de mine aşa cum eu nu merit!

  #harulluiDumnezeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Nu merit - 2017. Hristos ne consideră drepţi, deşi noi suntem nişte păcătoşi; ne consideră sfinţi, deşi noi suntem necuraţi; ne vede ca pe nişte tineri mântuiţi, deşi încă suntem în valea pieirii. Pe bună dreptate, Pavel a spus că Dumnezeu „cheamă lucrurile care nu sunt ca şi cum ar fi”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...