Sfânta Cină pe lună

  Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  „Houston, aici baza Tranquillité. Modulul lunar Eagle a aterizat.” Prin aceste cuvinte a fost anunţată sosirea omului pe lună în 20 iulie 1969. Şase ore mai târziu, deja în 21 iulie, Neil Armstrong a fost primul om care şi-a pus amprenta pe satelitul nostru, rostind faimoasele cuvinte: „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire!” Armstrong a fost însoţit de Edwin Aldrin şi Michael Collins. Aş vrea să îţi povestesc o anecdotă cu privire la Aldrin.

  Aldrin era membru al Bisericii Prezbiteriene şi slujea ca prezbiter în biserica locală. Când astronauţii pregăteau ultimele detalii pentru zbor, pastorul lui Aldrin, Dean Woodruff, i-a recomandat să ia cu el un pahar, pâine şi vin pe lună. De ce? Pentru a sărbători Cina Domnului în spaţiu! În timp ce el sărbătorea Cina, Aldrin a citit Ioan 15:5 şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a protejat în timpul călătoriei lor siderale.

  Faptul că aceşti astronauţi au hotărât să serbeze Sfânta Cină pe lună scoate în evidenţă valoarea şi importanţa acestui obicei, nu-i aşa? Atunci când luăm din pâine şi când bem vinul, simbolurile trupului şi sângelui lui Hristos, noi spunem că, deşi am căzut, deşi am greşit şi am cedat ispitei, deşi am păcătuit şi nu am ascultat de Legea lui Dumnezeu, noi suntem încrezători că El ne va accepta şi ne va ierta. Cina Domnului nu este pentru persoane care se cred desăvârşite, ci pentru cei care recunosc că nu sunt desăvârşiţi şi doresc să îşi reînnoiască angajamentul faţă de Mântuitor. Isus a iniţiat această ceremonie pentru a garanta că întotdeauna va fi posibil ca experienţa noastră spirituală să ia o întorsătură pozitivă. Când noi participăm la Sfânta Cină, la fel ca acei astronauţi, noi recunoaştem că fără Dumnezeu nu putem face nimic.

  Poate că niciodată nu vom avea privilegiul să sărbătorim Cina pe lună, dar putem să avem speranţa în inimile noastră că, foarte curând, vom participa la cea mai bună cină spaţială din univers: „La ospăţul nunţii Mielului” (Apocalipsa 19:9). Dacă îţi doreşti să participi la această cină galactică, te îndemn să nu întârzii să îţi reînnoieşti legământul tău faţă de Dumnezeu prin sărbătoarea Sfintei Cine. Nu rata niciodată ocazia de a participa la acest ritual!

  #CinaDomnului

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Sfânta Cină pe lună - 2017. Poate că niciodată nu vom avea privilegiul să sărbătorim Cina pe lună, dar putem să avem speranţa în inimile noastră că, foarte curând, vom participa la cea mai bună cină spaţială din univers: „La ospăţul nunţii Mielului”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...