Sfânta Cină pe lună

  Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  „Houston, aici baza Tranquillité. Modulul lunar Eagle a aterizat.” Prin aceste cuvinte a fost anunţată sosirea omului pe lună în 20 iulie 1969. Şase ore mai târziu, deja în 21 iulie, Neil Armstrong a fost primul om care şi-a pus amprenta pe satelitul nostru, rostind faimoasele cuvinte: „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire!” Armstrong a fost însoţit de Edwin Aldrin şi Michael Collins. Aş vrea să îţi povestesc o anecdotă cu privire la Aldrin.

  Aldrin era membru al Bisericii Prezbiteriene şi slujea ca prezbiter în biserica locală. Când astronauţii pregăteau ultimele detalii pentru zbor, pastorul lui Aldrin, Dean Woodruff, i-a recomandat să ia cu el un pahar, pâine şi vin pe lună. De ce? Pentru a sărbători Cina Domnului în spaţiu! În timp ce el sărbătorea Cina, Aldrin a citit Ioan 15:5 şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a protejat în timpul călătoriei lor siderale.

  Faptul că aceşti astronauţi au hotărât să serbeze Sfânta Cină pe lună scoate în evidenţă valoarea şi importanţa acestui obicei, nu-i aşa? Atunci când luăm din pâine şi când bem vinul, simbolurile trupului şi sângelui lui Hristos, noi spunem că, deşi am căzut, deşi am greşit şi am cedat ispitei, deşi am păcătuit şi nu am ascultat de Legea lui Dumnezeu, noi suntem încrezători că El ne va accepta şi ne va ierta. Cina Domnului nu este pentru persoane care se cred desăvârşite, ci pentru cei care recunosc că nu sunt desăvârşiţi şi doresc să îşi reînnoiască angajamentul faţă de Mântuitor. Isus a iniţiat această ceremonie pentru a garanta că întotdeauna va fi posibil ca experienţa noastră spirituală să ia o întorsătură pozitivă. Când noi participăm la Sfânta Cină, la fel ca acei astronauţi, noi recunoaştem că fără Dumnezeu nu putem face nimic.

  Poate că niciodată nu vom avea privilegiul să sărbătorim Cina pe lună, dar putem să avem speranţa în inimile noastră că, foarte curând, vom participa la cea mai bună cină spaţială din univers: „La ospăţul nunţii Mielului” (Apocalipsa 19:9). Dacă îţi doreşti să participi la această cină galactică, te îndemn să nu întârzii să îţi reînnoieşti legământul tău faţă de Dumnezeu prin sărbătoarea Sfintei Cine. Nu rata niciodată ocazia de a participa la acest ritual!

  #CinaDomnului

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Sfânta Cină pe lună - 2017. Poate că niciodată nu vom avea privilegiul să sărbătorim Cina pe lună, dar putem să avem speranţa în inimile noastră că, foarte curând, vom participa la cea mai bună cină spaţială din univers: „La ospăţul nunţii Mielului”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...