Eşti precaut?

  Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi. (Tit 2:6)

  Se spune că un rege avea nevoie de un şofer care să îl ducă de la palatul lui, care era pe un vârf de munte abrupt, până într-un mic sat din vale. Trebuia ca şoferul să fie foarte dibace şi să ştie să conducă pe drumul foarte îngust şi presărat cu prăpăstii periculoase care îi intimidau chiar pe cei mai curajoşi muritori. Oferta de muncă a fost publicată în tot regatul şi au trecut mai multe zile în care s-au prezentat doar trei candidaţi. După ce li s-au descris provocările acestei slujbe, regele i-a întrebat ce ar face pentru a evita să cadă într-una dintre prăpăstii.

  – Eu aş conduce maşina la o distanţă de trei palme de marginea prăpăstiei, spuse primul.

  – Eu aş putea conduce maşina din vârful muntelui şi până în sat, mergând la doar o palmă distanţă de marginea prăpastiei, adăugă al doilea.

  Regele se umplu de admiraţie la auzirea acestor răspunsuri. Dar înainte ca unul din cei doi să obţină locul de muncă, el hotărî ca mai întâi să îl întrebe şi pe al treilea:

  – Dar tu, la ce distanţă de margine ai putea conduce?

  – Adevărul este că nu ştiu, maiestate. Eu prefer să conduc maşina cât se poate de departe de margine.

  Tu pe care din cei trei l-ai alege? Evident că pe al treilea! El avea o calitate care depăşea dexteritatea tovarăşilor lui: era precaut. Solomon, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu precauţie şi prudenţă, scria: „Omul chibzuit vede răul şi se ascunde; dar proştii merg spre el şi sunt pedepsiţi” (Proverbele 27:12). Să observăm trecerea de la singular la plural: „omul chibzuit” şi „proştii”. Întotdeauna cei care vor dori să evite răul vor fi mai puţini la număr, în timp ce marea majoritate preferă mai bine să circule foarte aproape de ceea ce este rău şi periculos. Biblia ne avertizează: „Omul care se abate de la calea înţelepciunii se va odihni în adunarea celor morţi” (Proverbele 21:16). Chiar şi Epicur spune: „Prudenţa este cea mai bună dintre toate virtuțile.”

  În lupta ta contra păcatului, cea mai bună strategie de apărare pe care o poţi adopta este să te ţii departe de tot ceea ce te-ar putea trage în abisul adânc al imoralităţii şi care te-ar trimite la moarte fizică şi spirituală. Te invit să apelezi la Dumnezeu împreună cu mine, pentru ca El să ne ajute să fim prudenţi în orice moment.

  #precauţieşiînţelepciune

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Eşti precaut? - 2017. În lupta ta contra păcatului, cea mai bună strategie de apărare pe care o poţi adopta este să te ţii departe de tot ceea ce te-ar putea trage în abisul adânc al imoralităţii şi care te-ar trimite la moarte fizică şi spirituală. Te invit să apelezi la Dumnezeu împreună cu mine, pentru ca El să ne ajute să fim prudenţi în orice moment.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...