Clama de păr a lui Ellen (I)

  Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. (Matei 10:30)

  Cât de mult îi pasă lui Dumnezeu de detaliile aparent nesemnificative din viaţa ta? Oricât de incredibil ţi s-ar părea, Împăratul universului Se îngrijeşte de tot, după cum vom putea vedea şi din experienţa lui Ellen White.

  Într-o ocazie, o fetiţă care era în vizită a intrat în camera ei şi a văzut nişte clame de păr care i-au plăcut foarte mult. Crezând că nimeni nu va observa, ea a hotărât să ia una dintre ele şi să o ascundă într-un cufăr. Dar cât de surprinsă a fost când Ellen a venit să caute clama pe care o folosea pentru a-i ţine părul ordonat. Chiar dacă ea era profetesă, acesta nu era un motiv să aibă un aspect neglijent.

  În acea seară, doamna White le-a chemat pe toate tinerele din casă şi le-a întrebat dacă nu ştie vreuna unde este clama de păr. Toate priveau cu colţul ochiului, tulburate, dar niciuna nu a scos o vorbă. În ziua următoare, Dumnezeu, care ştia cât de importantă era acea clamă pentru slujitoarea Lui, a trimis un înger să îi descopere locul exact unde acea fetiţă ascunsese clama. Incredibil! Isus a mobilizat un înger pentru o simplă clamă de păr! Acest lucru îmi aminteşte de un episod din viaţa lui Elisei, când profetul a mers să caute lemne împreună cu alţi bărbaţi şi, în timp ce tăiau lemne, securea unuia dintre ei a căzut în apă. Sărmanul om a strigat disperat: „Ah! domnul meu, era împrumutată!” (2 Împăraţi 6:5). Dumnezeu, prin profet, a înfăptuit o minune pentru a recupera securea de pe fundul apei (v. 6, 7).

  Aceste două experienţe ne confirmă că pe Isus îl interesează tot ce se întâmplă în viaţa ta. Dumnezeu, care ştie numărul exact al firelor de păr de pe capul tău, ştie ce te preocupă; pe El Îl interesează examenul care nu te lasă să dormi; durerea pe care ţi-a produs-o o relaţie sentimentală. Psalmistul ne asigură că Dumnezeu Îşi aminteşte de fiecare lacrimă şi le scrie în cartea Lui (vezi Psalmii 56:8). Pe tine ce te preocupă? Ce te împiedică să dormi? Puţin contează cât de simplă este problema ta, Dumnezeu o cunoaşte! Dragă tinere, dragă tânără, pune în practică sfatul lui Petru: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi” (1 Petru 5:7).

  #Dumnezeuîngrijeştedemine

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Clama de păr a lui Ellen (I) - 2017. Pe tine ce te preocupă? Ce te împiedică să dormi? Puţin contează cât de simplă este problema ta, Dumnezeu o cunoaşte! Dragă tinere, dragă tânără, pune în practică sfatul lui Petru: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...