Clama de păr a lui Ellen (I)

  Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. (Matei 10:30)

  Cât de mult îi pasă lui Dumnezeu de detaliile aparent nesemnificative din viaţa ta? Oricât de incredibil ţi s-ar părea, Împăratul universului Se îngrijeşte de tot, după cum vom putea vedea şi din experienţa lui Ellen White.

  Într-o ocazie, o fetiţă care era în vizită a intrat în camera ei şi a văzut nişte clame de păr care i-au plăcut foarte mult. Crezând că nimeni nu va observa, ea a hotărât să ia una dintre ele şi să o ascundă într-un cufăr. Dar cât de surprinsă a fost când Ellen a venit să caute clama pe care o folosea pentru a-i ţine părul ordonat. Chiar dacă ea era profetesă, acesta nu era un motiv să aibă un aspect neglijent.

  În acea seară, doamna White le-a chemat pe toate tinerele din casă şi le-a întrebat dacă nu ştie vreuna unde este clama de păr. Toate priveau cu colţul ochiului, tulburate, dar niciuna nu a scos o vorbă. În ziua următoare, Dumnezeu, care ştia cât de importantă era acea clamă pentru slujitoarea Lui, a trimis un înger să îi descopere locul exact unde acea fetiţă ascunsese clama. Incredibil! Isus a mobilizat un înger pentru o simplă clamă de păr! Acest lucru îmi aminteşte de un episod din viaţa lui Elisei, când profetul a mers să caute lemne împreună cu alţi bărbaţi şi, în timp ce tăiau lemne, securea unuia dintre ei a căzut în apă. Sărmanul om a strigat disperat: „Ah! domnul meu, era împrumutată!” (2 Împăraţi 6:5). Dumnezeu, prin profet, a înfăptuit o minune pentru a recupera securea de pe fundul apei (v. 6, 7).

  Aceste două experienţe ne confirmă că pe Isus îl interesează tot ce se întâmplă în viaţa ta. Dumnezeu, care ştie numărul exact al firelor de păr de pe capul tău, ştie ce te preocupă; pe El Îl interesează examenul care nu te lasă să dormi; durerea pe care ţi-a produs-o o relaţie sentimentală. Psalmistul ne asigură că Dumnezeu Îşi aminteşte de fiecare lacrimă şi le scrie în cartea Lui (vezi Psalmii 56:8). Pe tine ce te preocupă? Ce te împiedică să dormi? Puţin contează cât de simplă este problema ta, Dumnezeu o cunoaşte! Dragă tinere, dragă tânără, pune în practică sfatul lui Petru: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi” (1 Petru 5:7).

  #Dumnezeuîngrijeştedemine

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Clama de păr a lui Ellen (I) - 2017. Pe tine ce te preocupă? Ce te împiedică să dormi? Puţin contează cât de simplă este problema ta, Dumnezeu o cunoaşte! Dragă tinere, dragă tânără, pune în practică sfatul lui Petru: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...