Clama de păr a lui Ellen (I)

Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. (Matei 10:30)

Cât de mult îi pasă lui Dumnezeu de detaliile aparent nesemnificative din viaţa ta? Oricât de incredibil ţi s-ar părea, Împăratul universului Se îngrijeşte de tot, după cum vom putea vedea şi din experienţa lui Ellen White.

Într-o ocazie, o fetiţă care era în vizită a intrat în camera ei şi a văzut nişte clame de păr care i-au plăcut foarte mult. Crezând că nimeni nu va observa, ea a hotărât să ia una dintre ele şi să o ascundă într-un cufăr. Dar cât de surprinsă a fost când Ellen a venit să caute clama pe care o folosea pentru a-i ţine părul ordonat. Chiar dacă ea era profetesă, acesta nu era un motiv să aibă un aspect neglijent.

De același autor

În acea seară, doamna White le-a chemat pe toate tinerele din casă şi le-a întrebat dacă nu ştie vreuna unde este clama de păr. Toate priveau cu colţul ochiului, tulburate, dar niciuna nu a scos o vorbă. În ziua următoare, Dumnezeu, care ştia cât de importantă era acea clamă pentru slujitoarea Lui, a trimis un înger să îi descopere locul exact unde acea fetiţă ascunsese clama. Incredibil! Isus a mobilizat un înger pentru o simplă clamă de păr! Acest lucru îmi aminteşte de un episod din viaţa lui Elisei, când profetul a mers să caute lemne împreună cu alţi bărbaţi şi, în timp ce tăiau lemne, securea unuia dintre ei a căzut în apă. Sărmanul om a strigat disperat: „Ah! domnul meu, era împrumutată!” (2 Împăraţi 6:5). Dumnezeu, prin profet, a înfăptuit o minune pentru a recupera securea de pe fundul apei (v. 6, 7).

Aceste două experienţe ne confirmă că pe Isus îl interesează tot ce se întâmplă în viaţa ta. Dumnezeu, care ştie numărul exact al firelor de păr de pe capul tău, ştie ce te preocupă; pe El Îl interesează examenul care nu te lasă să dormi; durerea pe care ţi-a produs-o o relaţie sentimentală. Psalmistul ne asigură că Dumnezeu Îşi aminteşte de fiecare lacrimă şi le scrie în cartea Lui (vezi Psalmii 56:8). Pe tine ce te preocupă? Ce te împiedică să dormi? Puţin contează cât de simplă este problema ta, Dumnezeu o cunoaşte! Dragă tinere, dragă tânără, pune în practică sfatul lui Petru: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi” (1 Petru 5:7).

#Dumnezeuîngrijeştedemine

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Comentariile sunt închise

Clama de păr a lui Ellen (I) 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.