Clama de păr a lui Ellen (II)

  Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare. (Proverbele 28:13)

  Poate că devoţionalul de ieri te-a pus puţin pe gânduri, când ai aflat ce s-a întâmplat cu clama de păr şi cu tânăra fată care a furat-o. Dar să aflăm şi „finalul” poveştii. Dumnezeu i-a arătat lui Ellen White că acea clamă de păr era în cufărul tinerei. Ellen le-a chemat din nou pe toate fetele, le-a adresat aceeaşi întrebare şi, la fel ca prima dată, niciuna nu a spus nimic.

  Plecând de la acea întâlnire, tânăra a ars clama de păr, distrugând astfel orice dovadă a faptei ei. La scurt timp după aceea, a avut loc o a treia întâlnire, ocazie în care le-a fost adresată aceeaşi întrebare şi, din nou, toate au tăcut. De data aceasta, Ellen i s-a adresat direct tinerei şi i-a spus că Dumnezeu îi arătase tot ce făcuse ea. Acum nu a mai avut ce face şi a trebuit să îşi recunoască păcatul şi să rezolve lucrurile faţă de Ellen şi faţă de Isus.

  Ce ai putea învăţa din această povestire? În primul rând, niciodată să nu uiţi cuvintele lui Isus: „Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic tăinuit care nu va fi cunoscut” (Matei 10:26). Oricât de bine am încerca să ne ascundem faptele de văzul oamenilor, să nu uităm că „Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău” (Eclesiastul 12:14).

  Dar nu clama de păr era cea mai importantă, ci mântuirea tinerei fete. Dumnezeu dorea să o conducă la o convertire adevărată şi, pentru aceasta, El s-a folosit de o clamă de păr, un înger, o viziune şi o profetesă. Dumnezeu a pus la lucru întreg cerul pentru a o călăuzi spre pocăinţă! Obiectivul lui Dumnezeu nu a fost să descopere public păcatul ei, ci de a o mântui, pentru că Dumnezeu doreşte ca „toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului” (1 Timotei 2:4).

  Îţi aminteşti ce s-a întâmplat când David a comis adulter şi a plănuit moartea lui Urie? Dumnezeu l-a trimis pe prorocul Natan pentru a-i arăta că faptele lui au fost o nebunie. De îndată David şi-a recunoscut vina, spunând: „Am păcătuit împotriva Domnului!” şi imediat prorocul Natan i-a răspuns: „Domnul îţi iartă păcatul” (vezi 2 Samuel 12:13). Astăzi, Dumnezeu doreşte să îţi recunoşti păcatele, nu pentru a te face de ruşine, ci pentru a te ierta.

  #iertarealuiDumnezeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Clama de păr a lui Ellen (II) - 2017. Dumnezeu l-a trimis pe prorocul Natan pentru a-i arăta că faptele lui David au fost o nebunie. De îndată David şi-a recunoscut vina, spunând: „Am păcătuit împotriva Domnului!” şi imediat prorocul Natan i-a răspuns: „Domnul îţi iartă păcatul”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...