Clama de păr a lui Ellen (II)

  Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare. (Proverbele 28:13)

  Poate că devoţionalul de ieri te-a pus puţin pe gânduri, când ai aflat ce s-a întâmplat cu clama de păr şi cu tânăra fată care a furat-o. Dar să aflăm şi „finalul” poveştii. Dumnezeu i-a arătat lui Ellen White că acea clamă de păr era în cufărul tinerei. Ellen le-a chemat din nou pe toate fetele, le-a adresat aceeaşi întrebare şi, la fel ca prima dată, niciuna nu a spus nimic.

  Plecând de la acea întâlnire, tânăra a ars clama de păr, distrugând astfel orice dovadă a faptei ei. La scurt timp după aceea, a avut loc o a treia întâlnire, ocazie în care le-a fost adresată aceeaşi întrebare şi, din nou, toate au tăcut. De data aceasta, Ellen i s-a adresat direct tinerei şi i-a spus că Dumnezeu îi arătase tot ce făcuse ea. Acum nu a mai avut ce face şi a trebuit să îşi recunoască păcatul şi să rezolve lucrurile faţă de Ellen şi faţă de Isus.

  Ce ai putea învăţa din această povestire? În primul rând, niciodată să nu uiţi cuvintele lui Isus: „Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic tăinuit care nu va fi cunoscut” (Matei 10:26). Oricât de bine am încerca să ne ascundem faptele de văzul oamenilor, să nu uităm că „Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău” (Eclesiastul 12:14).

  Dar nu clama de păr era cea mai importantă, ci mântuirea tinerei fete. Dumnezeu dorea să o conducă la o convertire adevărată şi, pentru aceasta, El s-a folosit de o clamă de păr, un înger, o viziune şi o profetesă. Dumnezeu a pus la lucru întreg cerul pentru a o călăuzi spre pocăinţă! Obiectivul lui Dumnezeu nu a fost să descopere public păcatul ei, ci de a o mântui, pentru că Dumnezeu doreşte ca „toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului” (1 Timotei 2:4).

  Îţi aminteşti ce s-a întâmplat când David a comis adulter şi a plănuit moartea lui Urie? Dumnezeu l-a trimis pe prorocul Natan pentru a-i arăta că faptele lui au fost o nebunie. De îndată David şi-a recunoscut vina, spunând: „Am păcătuit împotriva Domnului!” şi imediat prorocul Natan i-a răspuns: „Domnul îţi iartă păcatul” (vezi 2 Samuel 12:13). Astăzi, Dumnezeu doreşte să îţi recunoşti păcatele, nu pentru a te face de ruşine, ci pentru a te ierta.

  #iertarealuiDumnezeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Clama de păr a lui Ellen (II) - 2017. Dumnezeu l-a trimis pe prorocul Natan pentru a-i arăta că faptele lui David au fost o nebunie. De îndată David şi-a recunoscut vina, spunând: „Am păcătuit împotriva Domnului!” şi imediat prorocul Natan i-a răspuns: „Domnul îţi iartă păcatul”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...