O fabrică de idoli

  Copilaşilor, păziţi-vă de idoli. (1 Ioan 5:21)

  Una dintre cele mai interesante şi amuzante cărţi pe care le-am citit are un titlu foarte ireverenţios, care cu siguranţă că îţi va atrage atenţia: The Screwtape Letters [Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr]. Cu umorul şi bunul-simţ care îl caracterizează, autorul acestei opere, C. S. Lewis, face referire la o serie de scrisori pe care Screwtape, un diavol bătrân, le-a trimis unui diavol tânăr, Wormwood, pentru a-l învăţa cum să îi ispitească şi să îi învingă pe copii. În opinia lui Screwtape, orice ispititor trebuie să ştie că fiinţele umane sunt „sclavele obişnuitului”. Este adevărat? Ei bine, noi suntem sclavii lucrurilor obişnuite şi trecătoare, ca de exemplu hrana, internetul, sporturile, muzica, jocurile video sau moda.

  Pentru a confirma acest lucru, Screwtape îi povesteşte experienţa lui unei persoane care nu credea în Dumnezeu. Într-o zi, ateul a început să citească o carte în care se prezentau dovezi irefutabile ale existenţei lui Dumnezeu şi atunci a început să se îndoiască de ateism. Văzând acest lucru, diavolul cu experienţă a pus la cale un plan pentru a-şi împiedica ţinta lui să mai citească din carte. Ce a făcut diavolul? El a creat condiţiile perfecte pentru ca omul să se oprească imediat din citit pentru a merge să caute de mâncare. A reuşit. Bărbatul nu s-a mai întors să citească şi a continuat să fie atras în capcanele diavoleşti ale lui Screwtape. Acest bărbat era sclavul hranei. Nu îţi aminteşti de experienţa lui Esau, care a renunţat la binecuvântarea lui Dumnezeu pentru o supă de linte? (vezi Geneza 25:31-33).

  Dar tu? Şi tu eşti sclavul unui lucru obişnuit, ca de exemplu o farfurie cu mâncare? Satana nu îţi va planifica distrugerea trimiţând după tine o legiune de demoni care să te facă să suferi. Planul lui este simplu: el doreşte să te ţină ataşat de idolii obişnuiţi pe care propria ta inimă i-a creat. Calvin, unul din părinţii Reformei protestante, a spus pe bună dreptate că „inima omului este o fabrică de idoli”.

  Consider că ar fi potrivit ca pe parcursul acestei zile să punem în practică sfatul lui Ioan: „Copilaşilor, păziţi-vă de idoli” (1 Ioan 5:21). Cum? Vreau să îţi amintesc că, pentru a învinge aceşti idoli obişnuiţi, tu vei avea nevoie de o putere extraordinară: Duhul Sfânt. Ai vrea să primeşti această putere?

  #DuhulluiDumnezeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  O fabrică de idoli - 2017. „Copilaşilor, păziţi-vă de idoli” Vreau să îţi amintesc că, pentru a învinge aceşti idoli obişnuiţi, tu vei avea nevoie de o putere extraordinară: Duhul Sfânt. Ai vrea să primeşti această putere?
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...