O fabrică de idoli

  Copilaşilor, păziţi-vă de idoli. (1 Ioan 5:21)

  Una dintre cele mai interesante şi amuzante cărţi pe care le-am citit are un titlu foarte ireverenţios, care cu siguranţă că îţi va atrage atenţia: The Screwtape Letters [Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr]. Cu umorul şi bunul-simţ care îl caracterizează, autorul acestei opere, C. S. Lewis, face referire la o serie de scrisori pe care Screwtape, un diavol bătrân, le-a trimis unui diavol tânăr, Wormwood, pentru a-l învăţa cum să îi ispitească şi să îi învingă pe copii. În opinia lui Screwtape, orice ispititor trebuie să ştie că fiinţele umane sunt „sclavele obişnuitului”. Este adevărat? Ei bine, noi suntem sclavii lucrurilor obişnuite şi trecătoare, ca de exemplu hrana, internetul, sporturile, muzica, jocurile video sau moda.

  Pentru a confirma acest lucru, Screwtape îi povesteşte experienţa lui unei persoane care nu credea în Dumnezeu. Într-o zi, ateul a început să citească o carte în care se prezentau dovezi irefutabile ale existenţei lui Dumnezeu şi atunci a început să se îndoiască de ateism. Văzând acest lucru, diavolul cu experienţă a pus la cale un plan pentru a-şi împiedica ţinta lui să mai citească din carte. Ce a făcut diavolul? El a creat condiţiile perfecte pentru ca omul să se oprească imediat din citit pentru a merge să caute de mâncare. A reuşit. Bărbatul nu s-a mai întors să citească şi a continuat să fie atras în capcanele diavoleşti ale lui Screwtape. Acest bărbat era sclavul hranei. Nu îţi aminteşti de experienţa lui Esau, care a renunţat la binecuvântarea lui Dumnezeu pentru o supă de linte? (vezi Geneza 25:31-33).

  Dar tu? Şi tu eşti sclavul unui lucru obişnuit, ca de exemplu o farfurie cu mâncare? Satana nu îţi va planifica distrugerea trimiţând după tine o legiune de demoni care să te facă să suferi. Planul lui este simplu: el doreşte să te ţină ataşat de idolii obişnuiţi pe care propria ta inimă i-a creat. Calvin, unul din părinţii Reformei protestante, a spus pe bună dreptate că „inima omului este o fabrică de idoli”.

  Consider că ar fi potrivit ca pe parcursul acestei zile să punem în practică sfatul lui Ioan: „Copilaşilor, păziţi-vă de idoli” (1 Ioan 5:21). Cum? Vreau să îţi amintesc că, pentru a învinge aceşti idoli obişnuiţi, tu vei avea nevoie de o putere extraordinară: Duhul Sfânt. Ai vrea să primeşti această putere?

  #DuhulluiDumnezeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  O fabrică de idoli - 2017. „Copilaşilor, păziţi-vă de idoli” Vreau să îţi amintesc că, pentru a învinge aceşti idoli obişnuiţi, tu vei avea nevoie de o putere extraordinară: Duhul Sfânt. Ai vrea să primeşti această putere?
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...