Scopul lui Dumnezeu

  Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre. (1 Petru 1:9)

  Ţi-ai fixat deja un obiectiv pentru viaţa ta? Ştii ce obiectiv ţi-ar plăcea să atingi? Îmi place foarte mult următoarea declaraţie: „Pentru a reuşi în tot ce faci, trebuie să ai un scop hotărât şi să îl urmăreşti fără încetare” (Educaţie, cap. 31, p. 295). Billy Graham este un exemplu foarte bun al acestei declaraţii. El şi-a identificat obiectivul: să predice Evanghelia şi nu a permis nimănui să îl
  oprească.

  Harold Myra şi Marshall Shelley spun că, deoarece Billy era foarte popular şi atractiv, Paramount Pictures Corporation i-a propus să lucreze pentru ei ca actor. NBC i-a oferit un milion de dolari pentru a conduce un program televizat. Fostul preşedinte Lyndon Johnson l-a sfătuit să îşi depună candidatura pentru preşedinţie. Richard Nixon i-a oferit un post de ambasador. Toate erau oferte de muncă extraordinare! Dar ştii ce a făcut Graham? Le-a refuzat pe toate, spunând: „Dumnezeu m-a chemat să predic şi nu am de gând să fac altceva în toată viaţa mea” (The Leadership Secrets of Billy Graham).

  Acelaşi spirit a putut fi observat întotdeauna în Isus. El Şi-a ales obiectivul Lui: „Să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10). Încă de la începutul lucrării Sale, Satana a încercat să Îl îndepărteze de obiectivul Lui, oferindu-I împărăţiile acestei lumi (vezi Matei 4). Dar Mântuitorul Şi-a ţinut privirea aţintită în fiecare clipă înspre obiectiv: să îi mântuiască pe oameni. Pavel scria în Epistola către filipeni: „Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă” (Filipeni 3:13,14).

  Biblia spune că „înţelepciunea este în faţa omului priceput, dar ochii nebunului o caută la capătul pământului” (Proverbele 17:24). Dar tu nu eşti un nebun. Însă pentru că drumul spre atingerea obiectivului este lung, ar fi mai bine să începi să faci paşi concreţi în acest scop. Dar să nu uiţi niciodată că există un scop superior tuturor scopurilor, cel mai important. Vrei să ştii care este acesta? Gândeşte-te la ce a spus apostolul Petru: „Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre” (1 Petru 1:9). Este mântuirea obiectivul tău suprem?

  #obiectivulmeu #alergspreţintă

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...