Scopul lui Dumnezeu

  Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre. (1 Petru 1:9)

  Ţi-ai fixat deja un obiectiv pentru viaţa ta? Ştii ce obiectiv ţi-ar plăcea să atingi? Îmi place foarte mult următoarea declaraţie: „Pentru a reuşi în tot ce faci, trebuie să ai un scop hotărât şi să îl urmăreşti fără încetare” (Educaţie, cap. 31, p. 295). Billy Graham este un exemplu foarte bun al acestei declaraţii. El şi-a identificat obiectivul: să predice Evanghelia şi nu a permis nimănui să îl
  oprească.

  Harold Myra şi Marshall Shelley spun că, deoarece Billy era foarte popular şi atractiv, Paramount Pictures Corporation i-a propus să lucreze pentru ei ca actor. NBC i-a oferit un milion de dolari pentru a conduce un program televizat. Fostul preşedinte Lyndon Johnson l-a sfătuit să îşi depună candidatura pentru preşedinţie. Richard Nixon i-a oferit un post de ambasador. Toate erau oferte de muncă extraordinare! Dar ştii ce a făcut Graham? Le-a refuzat pe toate, spunând: „Dumnezeu m-a chemat să predic şi nu am de gând să fac altceva în toată viaţa mea” (The Leadership Secrets of Billy Graham).

  Acelaşi spirit a putut fi observat întotdeauna în Isus. El Şi-a ales obiectivul Lui: „Să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10). Încă de la începutul lucrării Sale, Satana a încercat să Îl îndepărteze de obiectivul Lui, oferindu-I împărăţiile acestei lumi (vezi Matei 4). Dar Mântuitorul Şi-a ţinut privirea aţintită în fiecare clipă înspre obiectiv: să îi mântuiască pe oameni. Pavel scria în Epistola către filipeni: „Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă” (Filipeni 3:13,14).

  Biblia spune că „înţelepciunea este în faţa omului priceput, dar ochii nebunului o caută la capătul pământului” (Proverbele 17:24). Dar tu nu eşti un nebun. Însă pentru că drumul spre atingerea obiectivului este lung, ar fi mai bine să începi să faci paşi concreţi în acest scop. Dar să nu uiţi niciodată că există un scop superior tuturor scopurilor, cel mai important. Vrei să ştii care este acesta? Gândeşte-te la ce a spus apostolul Petru: „Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre” (1 Petru 1:9). Este mântuirea obiectivul tău suprem?

  #obiectivulmeu #alergspreţintă

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Scopul lui Dumnezeu - 2017. Să nu uiţi niciodată că există un scop superior tuturor scopurilor, cel mai important. Vrei să ştii care este acesta? Gândeşte-te la ce a spus apostolul Petru: „Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre” (1 Petru 1:9). Este mântuirea obiectivul tău suprem?
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...