Scopul lui Dumnezeu

  Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre. (1 Petru 1:9)

  Ţi-ai fixat deja un obiectiv pentru viaţa ta? Ştii ce obiectiv ţi-ar plăcea să atingi? Îmi place foarte mult următoarea declaraţie: „Pentru a reuşi în tot ce faci, trebuie să ai un scop hotărât şi să îl urmăreşti fără încetare” (Educaţie, cap. 31, p. 295). Billy Graham este un exemplu foarte bun al acestei declaraţii. El şi-a identificat obiectivul: să predice Evanghelia şi nu a permis nimănui să îl
  oprească.

  Harold Myra şi Marshall Shelley spun că, deoarece Billy era foarte popular şi atractiv, Paramount Pictures Corporation i-a propus să lucreze pentru ei ca actor. NBC i-a oferit un milion de dolari pentru a conduce un program televizat. Fostul preşedinte Lyndon Johnson l-a sfătuit să îşi depună candidatura pentru preşedinţie. Richard Nixon i-a oferit un post de ambasador. Toate erau oferte de muncă extraordinare! Dar ştii ce a făcut Graham? Le-a refuzat pe toate, spunând: „Dumnezeu m-a chemat să predic şi nu am de gând să fac altceva în toată viaţa mea” (The Leadership Secrets of Billy Graham).

  Acelaşi spirit a putut fi observat întotdeauna în Isus. El Şi-a ales obiectivul Lui: „Să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10). Încă de la începutul lucrării Sale, Satana a încercat să Îl îndepărteze de obiectivul Lui, oferindu-I împărăţiile acestei lumi (vezi Matei 4). Dar Mântuitorul Şi-a ţinut privirea aţintită în fiecare clipă înspre obiectiv: să îi mântuiască pe oameni. Pavel scria în Epistola către filipeni: „Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă” (Filipeni 3:13,14).

  Biblia spune că „înţelepciunea este în faţa omului priceput, dar ochii nebunului o caută la capătul pământului” (Proverbele 17:24). Dar tu nu eşti un nebun. Însă pentru că drumul spre atingerea obiectivului este lung, ar fi mai bine să începi să faci paşi concreţi în acest scop. Dar să nu uiţi niciodată că există un scop superior tuturor scopurilor, cel mai important. Vrei să ştii care este acesta? Gândeşte-te la ce a spus apostolul Petru: „Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre” (1 Petru 1:9). Este mântuirea obiectivul tău suprem?

  #obiectivulmeu #alergspreţintă

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Scopul lui Dumnezeu - 2017. Să nu uiţi niciodată că există un scop superior tuturor scopurilor, cel mai important. Vrei să ştii care este acesta? Gândeşte-te la ce a spus apostolul Petru: „Pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre” (1 Petru 1:9). Este mântuirea obiectivul tău suprem?
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...