Dumnezeu e Tatăl meu

Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El. (Psalmii 103:13)

Scriitorul Perry Garfinkel ne-a făcut un mare dar surprinzând foarte bine valoarea unui tată, când a spus: „Pentru un copil, tatăl este un gigant sub aripile căruia poate descoperi infinitul.” Îţi poţi imagina ce înseamnă acest lucru dacă Dumnezeu e tatăl şi tu eşti copilul? Un tată nu este un concept, o idee sau un sentiment. Este cineva pe care noi îl cunoaştem şi de care ne putem apropia; cineva cu care putem comunica şi pe care îl putem iubi.

Îmi dau seama că nu întotdeauna avem şansa de a ne bucura de un tată bun. Tocmai de aceea, poate pentru mulţi dintre noi cuvântul „tată” evocă amintiri neplăcute. Dar Dumnezeu este cel mai bun Tată care există în univers. Dacă Dumnezeu este un Tată iubitor, atunci El este o fiinţă foarte personală.

În loc să fie un personaj răzbunător, Biblia ne vorbeşte de Dumnezeu Tatăl ca despre o fiinţă plină de milă. Apostolul Pavel Îl prezintă pe Dumnezeu credincioşilor din Efes ca fiind „bogat în îndurare” (Efeseni 2:4); El este „Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri (2 Corinteni 1:3). Cel mai cunoscut verset din Biblie ni-L prezintă astfel: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu
lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3:16). Îmi place foarte mult declaraţia lui Ellen White: „Căci din inima Tatălui se revarsă asupra fiilor oamenilor torentele milei divine manifestate în Isus Hristos” (Calea către Hristos, cap. 1, p. 12).

În cartea How God Changes your Brain [Cum îţi schimbă Dumnezeu creierul], cercetătorii Andrew Newberg şi Mark Robert Waldman au concluzionat că cei care cred cu adevărat în Dumnezeu sunt mai fericiţi decât cei care nu cred în El. Noi ne bucurăm de privilegiile rezervate copiilor Tatălui ceresc. În aceeaşi carte se spune că a crede că Dumnezeu este Tatăl tău te va ajuta să îţi formezi relaţii de familie mai solide, să previi consumul de substanţe dăunătoare sănătăţii, să fii mai puţin predispus la depresie şi suicid. Este bine să crezi într-un Dumnezeu care este şi Tatăl tău!

#DumnezeuesteTatălmeu

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video