Dumnezeu e Tatăl meu

  Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El. (Psalmii 103:13)

  Scriitorul Perry Garfinkel ne-a făcut un mare dar surprinzând foarte bine valoarea unui tată, când a spus: „Pentru un copil, tatăl este un gigant sub aripile căruia poate descoperi infinitul.” Îţi poţi imagina ce înseamnă acest lucru dacă Dumnezeu e tatăl şi tu eşti copilul? Un tată nu este un concept, o idee sau un sentiment. Este cineva pe care noi îl cunoaştem şi de care ne putem apropia; cineva cu care putem comunica şi pe care îl putem iubi.

  Îmi dau seama că nu întotdeauna avem şansa de a ne bucura de un tată bun. Tocmai de aceea, poate pentru mulţi dintre noi cuvântul „tată” evocă amintiri neplăcute. Dar Dumnezeu este cel mai bun Tată care există în univers. Dacă Dumnezeu este un Tată iubitor, atunci El este o fiinţă foarte personală.

  În loc să fie un personaj răzbunător, Biblia ne vorbeşte de Dumnezeu Tatăl ca despre o fiinţă plină de milă. Apostolul Pavel Îl prezintă pe Dumnezeu credincioşilor din Efes ca fiind „bogat în îndurare” (Efeseni 2:4); El este „Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri (2 Corinteni 1:3). Cel mai cunoscut verset din Biblie ni-L prezintă astfel: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu
  lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3:16). Îmi place foarte mult declaraţia lui Ellen White: „Căci din inima Tatălui se revarsă asupra fiilor oamenilor torentele milei divine manifestate în Isus Hristos” (Calea către Hristos, cap. 1, p. 12).

  În cartea How God Changes your Brain [Cum îţi schimbă Dumnezeu creierul], cercetătorii Andrew Newberg şi Mark Robert Waldman au concluzionat că cei care cred cu adevărat în Dumnezeu sunt mai fericiţi decât cei care nu cred în El. Noi ne bucurăm de privilegiile rezervate copiilor Tatălui ceresc. În aceeaşi carte se spune că a crede că Dumnezeu este Tatăl tău te va ajuta să îţi formezi relaţii de familie mai solide, să previi consumul de substanţe dăunătoare sănătăţii, să fii mai puţin predispus la depresie şi suicid. Este bine să crezi într-un Dumnezeu care este şi Tatăl tău!

  #DumnezeuesteTatălmeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Dumnezeu e Tatăl meu - 2017. Noi ne bucurăm de privilegiile rezervate copiilor Tatălui ceresc. Dumnezeu este Tatăl tău te va ajuta să îţi formezi relaţii de familie mai solide, să previi consumul de substanţe dăunătoare sănătăţii, să fii mai puţin predispus la depresie şi suicid. Este bine să crezi într-un Dumnezeu care este şi Tatăl tău!
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...