Articolul precedentCând te afli în groapă
  Articolul următorUn trandafir roşu

  Un dar din dragoste

  Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare! (2 Corinteni 9:15)

  Au trecut deja câţiva ani de când am citit într-o carte de-a lui Felix Cortes o poveste care a pătruns adânc în inima mea. Pastorul Cortes povesteşte că un copil a plecat destul de devreme de acasă pentru a cumpăra un cadou pentru mama lui. Pentru că îi plăceau florile, copilul merse mai întâi la o florărie.

  – Ce doreşti? îl întrebă florăreasa.

  – Câteva flori, răspunse băiatul.

  – Pentru cine?

  – Pentru mama mea. Astăzi este ziua ei de naştere şi nu vreau să treacă această zi fără să ştie că o iubesc mult.

  Acestea fiind spuse, băiatul primi cel mai frumos buchet de trandafiri albi din magazin şi îi dădu în schimb florăresei 80 de centime, întrebând: „Doamnă, este de ajuns?” Florăreasa, amuzată de o manifestare aşa de sublimă de dragoste, acceptă suma şi îi dădu buchetul. Copilul ieşi în fugă; era atât de mulţumit că nu observă maşina care venea cu viteză. Dintr-odată s-a auzit o frână bruscă, apoi o lovitură şi ţipete pe stradă. Când a ieşit, florăreasa l-a văzut pe băieţel într-o baie de sânge, încercând să ridice trandafirii al căror alb se murdărise de pete roşii. Când a văzut-o, el i-a spus: „Doamnă, daţi-i mamei aceste flori din partea mea. Nu vreau să treacă această zi fără să ştie cât o iubesc.”

  Ştii, într-o zi, Dumnezeul cerului a vrut ca tu să ştii cât de mult te iubeşte şi a hotărât să îţi trimită un dar care purta cu sine culoarea propriei Sale vieţi. Fiecare picătură de sânge vărsată de Hristos este ca un buchet de dragoste pe care ţi l-a trimis Tatăl ceresc. „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8). Deşi mântuirea este gratuită pentru fiecare dintre noi, apostolul Petru spune că Dumnezeu a plătit un preţ imens pentru a ne-o procura: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deșert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19). Să nu treacă această zi fără să îţi dai seama cât de mult te iubeşte Dumnezeu!

  #dragostealuiDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Un dar din dragoste - 2017. Deşi mântuirea este gratuită pentru fiecare dintre noi, apostolul Petru spune că Dumnezeu a plătit un preţ imens pentru a ne-o procura: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deșert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19)
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...