Un dar din dragoste

Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare! (2 Corinteni 9:15)

Au trecut deja câţiva ani de când am citit într-o carte de-a lui Felix Cortes o poveste care a pătruns adânc în inima mea. Pastorul Cortes povesteşte că un copil a plecat destul de devreme de acasă pentru a cumpăra un cadou pentru mama lui. Pentru că îi plăceau florile, copilul merse mai întâi la o florărie.

– Ce doreşti? îl întrebă florăreasa.

– Câteva flori, răspunse băiatul.

– Pentru cine?

De același autor

– Pentru mama mea. Astăzi este ziua ei de naştere şi nu vreau să treacă această zi fără să ştie că o iubesc mult.

Acestea fiind spuse, băiatul primi cel mai frumos buchet de trandafiri albi din magazin şi îi dădu în schimb florăresei 80 de centime, întrebând: „Doamnă, este de ajuns?” Florăreasa, amuzată de o manifestare aşa de sublimă de dragoste, acceptă suma şi îi dădu buchetul. Copilul ieşi în fugă; era atât de mulţumit că nu observă maşina care venea cu viteză. Dintr-odată s-a auzit o frână bruscă, apoi o lovitură şi ţipete pe stradă. Când a ieşit, florăreasa l-a văzut pe băieţel într-o baie de sânge, încercând să ridice trandafirii al căror alb se murdărise de pete roşii. Când a văzut-o, el i-a spus: „Doamnă, daţi-i mamei aceste flori din partea mea. Nu vreau să treacă această zi fără să ştie cât o iubesc.”

Ştii, într-o zi, Dumnezeul cerului a vrut ca tu să ştii cât de mult te iubeşte şi a hotărât să îţi trimită un dar care purta cu sine culoarea propriei Sale vieţi. Fiecare picătură de sânge vărsată de Hristos este ca un buchet de dragoste pe care ţi l-a trimis Tatăl ceresc. „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8). Deşi mântuirea este gratuită pentru fiecare dintre noi, apostolul Petru spune că Dumnezeu a plătit un preţ imens pentru a ne-o procura: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deșert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19). Să nu treacă această zi fără să îţi dai seama cât de mult te iubeşte Dumnezeu!

#dragostealuiDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un dar din dragoste - 2017. Deşi mântuirea este gratuită pentru fiecare dintre noi, apostolul Petru spune că Dumnezeu a plătit un preţ imens pentru a ne-o procura: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deșert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.