Un dar din dragoste

Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare! (2 Corinteni 9:15)

Au trecut deja câţiva ani de când am citit într-o carte de-a lui Felix Cortes o poveste care a pătruns adânc în inima mea. Pastorul Cortes povesteşte că un copil a plecat destul de devreme de acasă pentru a cumpăra un cadou pentru mama lui. Pentru că îi plăceau florile, copilul merse mai întâi la o florărie.

– Ce doreşti? îl întrebă florăreasa.

– Câteva flori, răspunse băiatul.

– Pentru cine?

– Pentru mama mea. Astăzi este ziua ei de naştere şi nu vreau să treacă această zi fără să ştie că o iubesc mult.

Acestea fiind spuse, băiatul primi cel mai frumos buchet de trandafiri albi din magazin şi îi dădu în schimb florăresei 80 de centime, întrebând: „Doamnă, este de ajuns?” Florăreasa, amuzată de o manifestare aşa de sublimă de dragoste, acceptă suma şi îi dădu buchetul. Copilul ieşi în fugă; era atât de mulţumit că nu observă maşina care venea cu viteză. Dintr-odată s-a auzit o frână bruscă, apoi o lovitură şi ţipete pe stradă. Când a ieşit, florăreasa l-a văzut pe băieţel într-o baie de sânge, încercând să ridice trandafirii al căror alb se murdărise de pete roşii. Când a văzut-o, el i-a spus: „Doamnă, daţi-i mamei aceste flori din partea mea. Nu vreau să treacă această zi fără să ştie cât o iubesc.”

Ştii, într-o zi, Dumnezeul cerului a vrut ca tu să ştii cât de mult te iubeşte şi a hotărât să îţi trimită un dar care purta cu sine culoarea propriei Sale vieţi. Fiecare picătură de sânge vărsată de Hristos este ca un buchet de dragoste pe care ţi l-a trimis Tatăl ceresc. „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8). Deşi mântuirea este gratuită pentru fiecare dintre noi, apostolul Petru spune că Dumnezeu a plătit un preţ imens pentru a ne-o procura: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deșert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19). Să nu treacă această zi fără să îţi dai seama cât de mult te iubeşte Dumnezeu!

#dragostealuiDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!