Cel mai slab musculos

Fii cu luare-aminte asupra ta însuţi. (1 Timotei 4:16)

Probabil că ai auzit povestea lui Samson, poate chiar ţi-ai şi dorit să ai puterea lui extraordinară; de fapt, el a fost cel mai puternic om de pe planetă. Cu toate acestea, mulţi ignoră faptul că acest bărbat puternic s-a discreditat prin nechibzuința lui în a-şi alege o soţie. Imprudenţa lui a fost la fel de mare ca puterea lui. Poţi citi despre el în capitolele 13-16 ale cărţii Judecătorii.

Încă de tânăr, Samson a hotărât să se căsătorească cu o fată a cărei credinţă era foarte diferită de a lui. Atunci când părinţii lui nu au fost de acord cu decizia lui şi l-au sfătuit să caute în mijlocul poporului lui o tovarăşă de viaţă care să aibă aceeaşi credinţă ca şi el, Samson le-a răspuns: „Ia-mi-o, căci îmi place” (Judecătorii 14:3).

În concepţia lui Samson, singurul lucru care conta în alegerea tovarăşei de viață era să îi placă. Adevărul este că nu se înşela de tot: persoana cu care vrei să începi o astfel de relaţie trebuie să fie pe gustul tău şi să te atragă din punct de vedere fizic; dar asta nu este totul! Mai sunt şi alte lucruri importante pe care trebuie să le iei în calcul. Ce a păţit Samson pentru că s-a mulţumit doar cu atracţia fizică? El a eşuat lamentabil. Femeia l-a trădat; dar pentru că „o plăcea” (Judecătorii 14:7), el a încercat să o caute din nou. Unde crezi că a găsit-o? Când a ajuns, ea se căsătorise deja cu un alt bărbat (v. 20).

Timpul a trecut şi Samson „a iubit pe o femeie” numită Dalila (Judecătorii 16:4). Aceasta, ca şi cealaltă, nu Îl iubea şi nu Îl respecta pe Dumnezeul lui Samson şi, la rândul ei, şi ea l-a trădat. Atracţia lui pentru ea l-a condus la ruină morală şi spirituală şi, în cele din urmă, la moarte. Samson a iubit, dar a iubit femeile nepotrivite; el a trebuit să plătească preţul alegerilor sale greşite. În viaţa lui putem vedea un exemplu indiscutabil al faptului că, literalmente, dragostea răneşte! Care a fost rădăcina problemei lui? Dorinţele lui au devenit cei mai mari duşmani ai lui.

„Fii cu luare-aminte la tine însuţi”, acesta este sfatul pe care ţi-l dă Pavel. De ce? Pentru că propria ta inimă îţi poate juca feste. Cere-I lui Dumnezeu să îţi dea puterea necesară pentru a te putea stăpâni pe tine însuţi.

#nutotcestrăluceşteesteaur

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video