Ispita CLA

  Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. (Iacov 1:2)

  Unul dintre cele mai captivante anunţuri de la Super Bowlul din 2013 a fost fără îndoială cel pentru Mercedes Benz. În spotul publicitar apărea un tânăr care privea uluit înspre un panou publicitar pe care era prezentat faimosul model CLA. În timp ce tânărul admira automobilul, dintr-odată a apărut ispititorul şi i-a spus:

  – Frumos, nu-i aşa?

  – Ah, da! răspunse tânărul băiat.

  Atunci ispititorul îi făcu o ofertă foarte atractivă, oferindu-i tânărului stiloul lui ca să semneze contractul.

  – Băiatul meu, dacă semnezi o înţelegere cu mine, eu îţi voi da acest Mercedes.

  Acum băiatul începu să îşi imagineze tot ce s-ar fi putut întâmpla dacă era proprietarul unui CLA. În primul rând, ar fi fost primit pe covorul roşu, o tânără l-ar însoţi la braţ în timp ce luminile camerelor de luat vederi ar surprinde intrarea lui. Usher Terry Raymond IV ar cânta alături de el; ar călători la Las Vegas, maşina ar fi plină de fete frumoase; ar apărea pe prima pagină a celor mai cunoscute reviste; zeci de femei l-ar urma peste tot şi ar conduce maşina cu mare viteză, superioară celei de Formula 1. În cele din urmă, readucându-l la realitate, ispititorul îl întrebă:

  – Deci ce alegi?

  Chiar în momentul în care se pregătea să semneze contractul cu ispititorul, a văzut preţul maşinii şi şi-a dat seama că nu era chiar aşa de scumpă pe cât se aştepta, aşa că se întoarse cu faţa la marele ispititor şi îi spuse:

  – Mulţumesc, dar cred că pot să mi-o cumpăr şi fără tine.

  De îndată, ispititorul dispăru înfuriat. Da, există modalităţi mai bune de a obţine ce ne dorim în această lume. David a vorbit despre acest subiect în Psalmul 37. După ce a făcut referire la succesul pe care îl au oamenii care nu cred în Dumnezeu şi nu Îl respectă, psalmistul explică ce trebuie să faci dacă vrei cu adevărat să ajungi pe culmi în această viaţă: 1) încrede-te în Dumnezeu, 2) fă binele şi 3) iubeşte-L pe Domnul. Astfel, tu vei putea cere împlinirea următoarei făgăduinţe: „El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

  În consecinţă, atunci când Satana îţi oferă un CLA, spune-i: „Pot să mi-l ofer fără ajutorul tău, pentru că eu pot să mă bazez pe binecuvântările lui Dumnezeu.” Când îi vei vorbi astfel, ispititorul se va evapora în fum, la fel ca în reclamă.

  #rezistăispitei

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Ispita CLA - 2017. Atunci când Satana îţi oferă un CLA, spune-i: „Pot să mi-l ofer fără ajutorul tău, pentru că eu pot să mă bazez pe binecuvântările lui Dumnezeu.” Când îi vei vorbi astfel, ispititorul se va evapora în fum, la fel ca în reclamă.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...