Ispita CLA

Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. (Iacov 1:2)

Unul dintre cele mai captivante anunţuri de la Super Bowlul din 2013 a fost fără îndoială cel pentru Mercedes Benz. În spotul publicitar apărea un tânăr care privea uluit înspre un panou publicitar pe care era prezentat faimosul model CLA. În timp ce tânărul admira automobilul, dintr-odată a apărut ispititorul şi i-a spus:

– Frumos, nu-i aşa?

– Ah, da! răspunse tânărul băiat.

Atunci ispititorul îi făcu o ofertă foarte atractivă, oferindu-i tânărului stiloul lui ca să semneze contractul.

– Băiatul meu, dacă semnezi o înţelegere cu mine, eu îţi voi da acest Mercedes.

Acum băiatul începu să îşi imagineze tot ce s-ar fi putut întâmpla dacă era proprietarul unui CLA. În primul rând, ar fi fost primit pe covorul roşu, o tânără l-ar însoţi la braţ în timp ce luminile camerelor de luat vederi ar surprinde intrarea lui. Usher Terry Raymond IV ar cânta alături de el; ar călători la Las Vegas, maşina ar fi plină de fete frumoase; ar apărea pe prima pagină a celor mai cunoscute reviste; zeci de femei l-ar urma peste tot şi ar conduce maşina cu mare viteză, superioară celei de Formula 1. În cele din urmă, readucându-l la realitate, ispititorul îl întrebă:

– Deci ce alegi?

Chiar în momentul în care se pregătea să semneze contractul cu ispititorul, a văzut preţul maşinii şi şi-a dat seama că nu era chiar aşa de scumpă pe cât se aştepta, aşa că se întoarse cu faţa la marele ispititor şi îi spuse:

– Mulţumesc, dar cred că pot să mi-o cumpăr şi fără tine.

De îndată, ispititorul dispăru înfuriat. Da, există modalităţi mai bune de a obţine ce ne dorim în această lume. David a vorbit despre acest subiect în Psalmul 37. După ce a făcut referire la succesul pe care îl au oamenii care nu cred în Dumnezeu şi nu Îl respectă, psalmistul explică ce trebuie să faci dacă vrei cu adevărat să ajungi pe culmi în această viaţă: 1) încrede-te în Dumnezeu, 2) fă binele şi 3) iubeşte-L pe Domnul. Astfel, tu vei putea cere împlinirea următoarei făgăduinţe: „El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

În consecinţă, atunci când Satana îţi oferă un CLA, spune-i: „Pot să mi-l ofer fără ajutorul tău, pentru că eu pot să mă bazez pe binecuvântările lui Dumnezeu.” Când îi vei vorbi astfel, ispititorul se va evapora în fum, la fel ca în reclamă.

#rezistăispitei

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video