Ispita CLA

  Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. (Iacov 1:2)

  Unul dintre cele mai captivante anunţuri de la Super Bowlul din 2013 a fost fără îndoială cel pentru Mercedes Benz. În spotul publicitar apărea un tânăr care privea uluit înspre un panou publicitar pe care era prezentat faimosul model CLA. În timp ce tânărul admira automobilul, dintr-odată a apărut ispititorul şi i-a spus:

  – Frumos, nu-i aşa?

  – Ah, da! răspunse tânărul băiat.

  Atunci ispititorul îi făcu o ofertă foarte atractivă, oferindu-i tânărului stiloul lui ca să semneze contractul.

  – Băiatul meu, dacă semnezi o înţelegere cu mine, eu îţi voi da acest Mercedes.

  Acum băiatul începu să îşi imagineze tot ce s-ar fi putut întâmpla dacă era proprietarul unui CLA. În primul rând, ar fi fost primit pe covorul roşu, o tânără l-ar însoţi la braţ în timp ce luminile camerelor de luat vederi ar surprinde intrarea lui. Usher Terry Raymond IV ar cânta alături de el; ar călători la Las Vegas, maşina ar fi plină de fete frumoase; ar apărea pe prima pagină a celor mai cunoscute reviste; zeci de femei l-ar urma peste tot şi ar conduce maşina cu mare viteză, superioară celei de Formula 1. În cele din urmă, readucându-l la realitate, ispititorul îl întrebă:

  – Deci ce alegi?

  Chiar în momentul în care se pregătea să semneze contractul cu ispititorul, a văzut preţul maşinii şi şi-a dat seama că nu era chiar aşa de scumpă pe cât se aştepta, aşa că se întoarse cu faţa la marele ispititor şi îi spuse:

  – Mulţumesc, dar cred că pot să mi-o cumpăr şi fără tine.

  De îndată, ispititorul dispăru înfuriat. Da, există modalităţi mai bune de a obţine ce ne dorim în această lume. David a vorbit despre acest subiect în Psalmul 37. După ce a făcut referire la succesul pe care îl au oamenii care nu cred în Dumnezeu şi nu Îl respectă, psalmistul explică ce trebuie să faci dacă vrei cu adevărat să ajungi pe culmi în această viaţă: 1) încrede-te în Dumnezeu, 2) fă binele şi 3) iubeşte-L pe Domnul. Astfel, tu vei putea cere împlinirea următoarei făgăduinţe: „El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

  În consecinţă, atunci când Satana îţi oferă un CLA, spune-i: „Pot să mi-l ofer fără ajutorul tău, pentru că eu pot să mă bazez pe binecuvântările lui Dumnezeu.” Când îi vei vorbi astfel, ispititorul se va evapora în fum, la fel ca în reclamă.

  #rezistăispitei

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Ispita CLA - 2017. Atunci când Satana îţi oferă un CLA, spune-i: „Pot să mi-l ofer fără ajutorul tău, pentru că eu pot să mă bazez pe binecuvântările lui Dumnezeu.” Când îi vei vorbi astfel, ispititorul se va evapora în fum, la fel ca în reclamă.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...