Rugăciunile care nu trec de tavan

  Ci tu, când te rogi… (Matei 6:6)

  Au trecut câţiva ani de când am călătorit în oraşul Oklahoma pentru a ţine o serie de seminare despre profeţia biblică. Zborul meu avea escală la aeroportul din Dallas şi am hotărât să profit de acest lucru pentru a lua masa. Când am început să mănânc, la masa mea s-a aşezat cineva fără ca măcar să mă salute. Nu lipsa lui de curtoazie m-a surprins, ci lucrul care mi-a atras atenţia a fost faptul că şi-a plecat capul şi a început să se roage chiar în faţa mea. După ce şi-a terminat rugăciunea, l-am întrebat: „Cum poţi să îi vorbeşti lui Dumnezeu, pe care nu Îl vezi, şi pe mine, care sunt chiar în faţa ta, să mă ignori?”

  Această experienţă îmi aminteşte de farisei, care „casele văduvelor le mănâncă” şi pentru a fi remarcaţi, „fac rugăciuni lungi” (Marcu 12:40). Crezi că Dumnezeu poate accepta astfel de rugăciuni? Este posibil ca rugăciunile noastre să fie ca ale lor? Rugăciunea devine fără valoare dacă nu este însoţită de fapte de iubire şi de curtoazie faţă de ceilalţi. De fapt, Biblia ne vorbeşte de rugăciuni care sunt blocate pentru că cel care se roagă nu îşi repară relaţiile cu cei apropiaţi (vezi 1 Petru 3:7). Acestea sunt nişte simple cereri ipocrite, care nu trec dincolo de tavan. Da! Sunt rugăciuni care nu ajung la cer!

  Să nu crezi că rugăciunea îţi dă dreptul să scapi de sarcina ta şi că îţi poţi permite luxul de a trăi fără a ţine cont de cei din jurul tău. Augustin de Hipona a spus într-o ocazie: „Fă ce poţi, cere ce nu poţi şi Dumnezeu îţi va da tot ce ai nevoie pentru a te face puternic.” Cu alte cuvinte, „rugaţi-vă lui Dumnezeu în timp ce mâna vă este ocupată”. Ellen White spune: „Rugăciunea nu are ca obiectiv să Îl schimbe pe Dumnezeu, ci ea vizează să ne aducă în armonie cu Dumnezeu.” (To Be Like Jesus, p. 21). Nimeni nu poate fi în armonie cu Dumnezeu dacă nu este în armonie cu semenii. Dacă îţi doreşti cu adevărat ca rugăciunea ta să treacă de tavan, urmează sfatul lui Hristos şi „du-te întâi de te împacă cu fratele tău” (Matei 5:24). Nu uita că rugăciunea depinde atât de ce faci, cât şi de ce spui.

  #rugăciunea

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Rugăciunile care nu trec de tavan - 2017. Nimeni nu poate fi în armonie cu Dumnezeu dacă nu este în armonie cu semenii. Dacă îţi doreşti cu adevărat ca rugăciunea ta să treacă de tavan, urmează sfatul lui Hristos şi „du-te întâi de te împacă cu fratele tău” (Matei 5:24). Nu uita că rugăciunea depinde atât de ce faci, cât şi de ce spui.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...