Rugăciunile care nu trec de tavan

  Ci tu, când te rogi… (Matei 6:6)

  Au trecut câţiva ani de când am călătorit în oraşul Oklahoma pentru a ţine o serie de seminare despre profeţia biblică. Zborul meu avea escală la aeroportul din Dallas şi am hotărât să profit de acest lucru pentru a lua masa. Când am început să mănânc, la masa mea s-a aşezat cineva fără ca măcar să mă salute. Nu lipsa lui de curtoazie m-a surprins, ci lucrul care mi-a atras atenţia a fost faptul că şi-a plecat capul şi a început să se roage chiar în faţa mea. După ce şi-a terminat rugăciunea, l-am întrebat: „Cum poţi să îi vorbeşti lui Dumnezeu, pe care nu Îl vezi, şi pe mine, care sunt chiar în faţa ta, să mă ignori?”

  Această experienţă îmi aminteşte de farisei, care „casele văduvelor le mănâncă” şi pentru a fi remarcaţi, „fac rugăciuni lungi” (Marcu 12:40). Crezi că Dumnezeu poate accepta astfel de rugăciuni? Este posibil ca rugăciunile noastre să fie ca ale lor? Rugăciunea devine fără valoare dacă nu este însoţită de fapte de iubire şi de curtoazie faţă de ceilalţi. De fapt, Biblia ne vorbeşte de rugăciuni care sunt blocate pentru că cel care se roagă nu îşi repară relaţiile cu cei apropiaţi (vezi 1 Petru 3:7). Acestea sunt nişte simple cereri ipocrite, care nu trec dincolo de tavan. Da! Sunt rugăciuni care nu ajung la cer!

  Să nu crezi că rugăciunea îţi dă dreptul să scapi de sarcina ta şi că îţi poţi permite luxul de a trăi fără a ţine cont de cei din jurul tău. Augustin de Hipona a spus într-o ocazie: „Fă ce poţi, cere ce nu poţi şi Dumnezeu îţi va da tot ce ai nevoie pentru a te face puternic.” Cu alte cuvinte, „rugaţi-vă lui Dumnezeu în timp ce mâna vă este ocupată”. Ellen White spune: „Rugăciunea nu are ca obiectiv să Îl schimbe pe Dumnezeu, ci ea vizează să ne aducă în armonie cu Dumnezeu.” (To Be Like Jesus, p. 21). Nimeni nu poate fi în armonie cu Dumnezeu dacă nu este în armonie cu semenii. Dacă îţi doreşti cu adevărat ca rugăciunea ta să treacă de tavan, urmează sfatul lui Hristos şi „du-te întâi de te împacă cu fratele tău” (Matei 5:24). Nu uita că rugăciunea depinde atât de ce faci, cât şi de ce spui.

  #rugăciunea

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Rugăciunile care nu trec de tavan - 2017. Nimeni nu poate fi în armonie cu Dumnezeu dacă nu este în armonie cu semenii. Dacă îţi doreşti cu adevărat ca rugăciunea ta să treacă de tavan, urmează sfatul lui Hristos şi „du-te întâi de te împacă cu fratele tău” (Matei 5:24). Nu uita că rugăciunea depinde atât de ce faci, cât şi de ce spui.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...