Pentru ca totul să meargă bine (I)

Te rog, dă-mi izbândă astăzi şi îndură-Te de stăpânul meu Avraam. (Geneza 24:12)

Ai înălţat vreodată o rugăciune atât de curajoasă ca aceasta: „Fă ca totul să meargă bine astăzi” (Geneza 24:12)? Aceasta este una din cele mai simple şi directe rugăciuni înregistrate în Cuvântul lui Dumnezeu; ea a fost rostită de Eliezer, administratorul bunurilor lui Avraam. Această cerere curajoasă spune că rugăciunea nu se limitează doar la iertarea păcatelor, nici la a cere biruinţă asupra ispitei sau la a înţelege ce studiezi din Biblie. Rugăciunea este la fel de legată şi de viaţa noastră cotidiană. În 3 Ioan 2, apostolul îi spune lui Gaiu, un prieten al bisericii: „Doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine.” Rugăciunea se raportează la tot, nu doar la o parte din viaţa ta. Isus nu doreşte să prosperi doar spiritual, ci şi material.

Creatorul doreşte să te bucuri de o viaţă din belşug şi să fii fericit. De aceea, tu poţi apela la El cu toată îndrăzneala: „Doamne, vreau ca totul să îmi meargă bine. Vreau să devin o persoană competentă profesional. Îmi doresc să reuşesc în afaceri. Visez să fiu un tată sau o mamă model.” Biblia nu este împotriva succesului personal. Din contră, Cuvântul lui Dumnezeu declară că lui Iosif „îi mergea bine ori de ce se apuca” (Geneza 39:3). Despre Solomon stă scris că el „a izbutit în tot ce-şi pusese în gând să facă în Casa Domnului” (2 Cronici 7:11). La fel, „Ezechia a izbutit în toate lucrările lui” (2 Cronici 32:30).

Dar care a fost secretul succesului lui Eliezer şi al celorlalte personaje pe care le-am amintit? Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne răspundă: „Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioşie după toată legea […] Nu te abate nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbuteşti în tot ce vei face” (Iosua 1:7). Iată secretul! Să respecţi şi să asculţi de îndrumările scrise în Cuvântul lui Dumnezeu, doar aşa poţi obţine succesul care trece dincolo de aplauzele acestei lumi, pentru a ajunge până în veşnicie.

Vrei ca totul să îţi meargă bine astăzi? Cere-I Tatălui ceresc să îţi dea curajul şi tăria de a asculta de Cuvântul Său, şi El te va binecuvânta în tot ce vei face.

#rugăciuneaestecheia #succesul

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video