Pentru ca totul să meargă bine (II)

  Prin aceasta voi cunoaşte că Te-ai îndurat de stăpânul meu. (Geneza 24:14)

  A şti să îţi alegi un tovarăş pentru tot restul vieţii este fundamental pentru ca totul să îţi meargă bine aici jos. Multe persoane strălucitoare s-au scufundat în cele mai teribile eşecuri pentru că s-au înşelat în luarea acestei decizii. Aşa cum am văzut şi ieri, Eliezer s-a rugat ca totul să îi meargă bine; dar succesul călătoriei lui depindea de găsirea unei soţii bune pentru Isaac.

  În această relatare sunt două elemente pe care să le luăm în calcul atunci când vine momentul să ne alegem un partener şi cred că ambele sunt importante, chiar şi pentru noi, care trăim în plin secol XXI.

  Primul lucru pe care l-a făcut Eliezer a fost să caute îndrumarea divină. Dumnezeu ştie mai bine care este persoana care ţi se potriveşte cel mai bine şi cel mai logic ar fi ca, înainte să alegem pe cineva, să apelăm la El ca să ne îndrume şi să îşi dea aprobarea. Rugăciunea este primul pas.

  Faptul că te rogi nu înseamnă că poţi uita că sunt unele lucruri care nu pot fi negociate. De exemplu, Avraam dorea ca soţia lui Isaac să facă parte din „tribul” lui familial. În cartea Rules of Dating [Reguli în prietenie], Mike Tucker spune că persoana cu care te gândeşti să începi o relaţie amoroasă trebuie să aibă un stil de viaţă spiritual şi valori asemănătoare cu ale tale. Dacă există diferenţe între voi doi în aceste aspecte, atunci nu este din „tribul” tău şi nu ar fi bine, nici prudent, să începi o legătură afectivă cu acea persoană. Un anume predicator spunea că oricine se căsătoreşte cu un necredincios îl ia pe Diavol de socru. Avraam nu îşi dorea acest lucru pentru fiul lui.

  Eliezer s-a rugat şi a căutat pe cineva care să aibă aceeaşi credinţă ca Isaac. Ştii cum se termină povestea? Biblia spune că „Isaac a iubit-o mult pe Rebeca” (Geneza 24:66). Dacă într-adevăr doreşti ca totul să îţi meargă bine, nu minimaliza importanţa alegerii partenerului.

  Mergi înaintea lui Dumnezeu şi cere-I să îţi dea pricepere şi înţelepciune să alegi persoana potrivită. Dacă totul a mers bine pentru Isaac, la fel şi poate chiar mult mai mult poate face El pentru tine!

  #alegereapartenerului #Dumnezeumăcălăuzeşte

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Pentru ca totul să meargă bine (II) - 2017. Eliezer s-a rugat şi a căutat pe cineva care să aibă aceeaşi credinţă ca Isaac. Ştii cum se termină povestea? Biblia spune că „Isaac a iubit-o mult pe Rebeca” (Geneza 24:66). Dacă într-adevăr doreşti ca totul să îţi meargă bine, nu minimaliza importanţa alegerii partenerului.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...