Pentru ca totul să meargă bine (II)

  Prin aceasta voi cunoaşte că Te-ai îndurat de stăpânul meu. (Geneza 24:14)

  A şti să îţi alegi un tovarăş pentru tot restul vieţii este fundamental pentru ca totul să îţi meargă bine aici jos. Multe persoane strălucitoare s-au scufundat în cele mai teribile eşecuri pentru că s-au înşelat în luarea acestei decizii. Aşa cum am văzut şi ieri, Eliezer s-a rugat ca totul să îi meargă bine; dar succesul călătoriei lui depindea de găsirea unei soţii bune pentru Isaac.

  În această relatare sunt două elemente pe care să le luăm în calcul atunci când vine momentul să ne alegem un partener şi cred că ambele sunt importante, chiar şi pentru noi, care trăim în plin secol XXI.

  Primul lucru pe care l-a făcut Eliezer a fost să caute îndrumarea divină. Dumnezeu ştie mai bine care este persoana care ţi se potriveşte cel mai bine şi cel mai logic ar fi ca, înainte să alegem pe cineva, să apelăm la El ca să ne îndrume şi să îşi dea aprobarea. Rugăciunea este primul pas.

  Faptul că te rogi nu înseamnă că poţi uita că sunt unele lucruri care nu pot fi negociate. De exemplu, Avraam dorea ca soţia lui Isaac să facă parte din „tribul” lui familial. În cartea Rules of Dating [Reguli în prietenie], Mike Tucker spune că persoana cu care te gândeşti să începi o relaţie amoroasă trebuie să aibă un stil de viaţă spiritual şi valori asemănătoare cu ale tale. Dacă există diferenţe între voi doi în aceste aspecte, atunci nu este din „tribul” tău şi nu ar fi bine, nici prudent, să începi o legătură afectivă cu acea persoană. Un anume predicator spunea că oricine se căsătoreşte cu un necredincios îl ia pe Diavol de socru. Avraam nu îşi dorea acest lucru pentru fiul lui.

  Eliezer s-a rugat şi a căutat pe cineva care să aibă aceeaşi credinţă ca Isaac. Ştii cum se termină povestea? Biblia spune că „Isaac a iubit-o mult pe Rebeca” (Geneza 24:66). Dacă într-adevăr doreşti ca totul să îţi meargă bine, nu minimaliza importanţa alegerii partenerului.

  Mergi înaintea lui Dumnezeu şi cere-I să îţi dea pricepere şi înţelepciune să alegi persoana potrivită. Dacă totul a mers bine pentru Isaac, la fel şi poate chiar mult mai mult poate face El pentru tine!

  #alegereapartenerului #Dumnezeumăcălăuzeşte

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Pentru ca totul să meargă bine (II) - 2017. Eliezer s-a rugat şi a căutat pe cineva care să aibă aceeaşi credinţă ca Isaac. Ştii cum se termină povestea? Biblia spune că „Isaac a iubit-o mult pe Rebeca” (Geneza 24:66). Dacă într-adevăr doreşti ca totul să îţi meargă bine, nu minimaliza importanţa alegerii partenerului.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...