Puterea lecturii

  O inimă pricepută dobândeşte ştiinţa, şi urechea celor înţelepţi caută ştiinţa. (Proverbele 18:15)

  John C. Maxwell povesteşte că odată, voia să urmărească o partidă de fotbal american în compania unui grup de tineri. În timp ce se îndreptau spre stadion, el i-a întrebat pe băieţi: „Dacă aţi putea face un lucru care să schimbe lumea, ce aţi face?” Desigur, băieţii nu meditează la astfel de întrebări. Câţiva dintre ei nici nu au încercat să îi răspundă, dar unii i-au vorbit despre proiecte măreţe şi complexe.

  Apoi, unul dintre ei l-a surprins pe John cu întrebarea: „Dar dumneavoastră ce aţi face?” Răspunsul lui Maxwell a fost o surpriză pentru tot grupul: m-aş dedica să îi învăţ pe „toţi copiii din lume să citească” – Du rêve à la réalité [De la vis la realitate].

  Să citească? Da! Cititul este o putere uriaşă care poate transforma oamenii. Dă-mi voie să îţi dau un exemplu. După al Doilea Război Mondial, Japonia a rămas în ruine, cuprinsă de o sărăcie lucie. Dar, în realitate, astăzi Japonia este una din ţările cele mai bogate şi mai civilizate din lume.

  Cum a putut Japonia ca în mai puţin de jumătate de secol să iasă biruitoare după dezastrul din timpul războiului? Printre altele, ei au acordat importanţă cititului. Conform UNESCO, 91% dintre japonezi şi-au format obiceiul de a citi. Francis Bacon spune că „a şti este putere” şi lectura este mijlocul cel mai eficient de a obţine cunoştinţă. Nu este doar o întâmplare că cele mai bogate ţări din lume sunt cele în care se citeşte cel mai mult.

  Poate că nici eu, nici tu, nu putem realiza un program care să ne permită să îi învăţăm pe toţi copiii din lume să citească şi să le schimbăm viaţa. Dar chiar şi aşa, putem face un lucru: să ne schimbăm pe noi înşine cu privire la citit. Deşi ţara noastră nu este foarte prosperă din punct de vedere economic, cu ajutorul cititului şi al cunoştinţelor, noi putem să facem o schimbare radicală. Încearcă să citeşti tot ce poţi despre cariera ta. Nu te limita doar la lectura obligatorie, dată de profesor. Cantitatea de cărţi pe care le vei citi va face diferenţa între tine şi camarazii tăi.

  Pavel îi dă un sfat tânărului Timotei: „Ia seama bine la citire, la îndemânare şi la învăţătură” (1 Timotei 4:13). Citirea cărţilor bune îţi va schimba lumea, aşa cum a schimbat-o pe a mea.

  #cititul #obiceiuribune

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Puterea lecturii - 2017. Deşi ţara noastră nu este foarte prosperă din punct de vedere economic, cu ajutorul cititului şi al cunoştinţelor, noi putem să facem o schimbare radicală. Încearcă să citeşti tot ce poţi despre cariera ta. Nu te limita doar la lectura obligatorie, dată de profesor. Cantitatea de cărţi pe care le vei citi va face diferenţa între tine şi camarazii tăi.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...