Puterea lecturii

  O inimă pricepută dobândeşte ştiinţa, şi urechea celor înţelepţi caută ştiinţa. (Proverbele 18:15)

  John C. Maxwell povesteşte că odată, voia să urmărească o partidă de fotbal american în compania unui grup de tineri. În timp ce se îndreptau spre stadion, el i-a întrebat pe băieţi: „Dacă aţi putea face un lucru care să schimbe lumea, ce aţi face?” Desigur, băieţii nu meditează la astfel de întrebări. Câţiva dintre ei nici nu au încercat să îi răspundă, dar unii i-au vorbit despre proiecte măreţe şi complexe.

  Apoi, unul dintre ei l-a surprins pe John cu întrebarea: „Dar dumneavoastră ce aţi face?” Răspunsul lui Maxwell a fost o surpriză pentru tot grupul: m-aş dedica să îi învăţ pe „toţi copiii din lume să citească” – Du rêve à la réalité [De la vis la realitate].

  Să citească? Da! Cititul este o putere uriaşă care poate transforma oamenii. Dă-mi voie să îţi dau un exemplu. După al Doilea Război Mondial, Japonia a rămas în ruine, cuprinsă de o sărăcie lucie. Dar, în realitate, astăzi Japonia este una din ţările cele mai bogate şi mai civilizate din lume.

  Cum a putut Japonia ca în mai puţin de jumătate de secol să iasă biruitoare după dezastrul din timpul războiului? Printre altele, ei au acordat importanţă cititului. Conform UNESCO, 91% dintre japonezi şi-au format obiceiul de a citi. Francis Bacon spune că „a şti este putere” şi lectura este mijlocul cel mai eficient de a obţine cunoştinţă. Nu este doar o întâmplare că cele mai bogate ţări din lume sunt cele în care se citeşte cel mai mult.

  Poate că nici eu, nici tu, nu putem realiza un program care să ne permită să îi învăţăm pe toţi copiii din lume să citească şi să le schimbăm viaţa. Dar chiar şi aşa, putem face un lucru: să ne schimbăm pe noi înşine cu privire la citit. Deşi ţara noastră nu este foarte prosperă din punct de vedere economic, cu ajutorul cititului şi al cunoştinţelor, noi putem să facem o schimbare radicală. Încearcă să citeşti tot ce poţi despre cariera ta. Nu te limita doar la lectura obligatorie, dată de profesor. Cantitatea de cărţi pe care le vei citi va face diferenţa între tine şi camarazii tăi.

  Pavel îi dă un sfat tânărului Timotei: „Ia seama bine la citire, la îndemânare şi la învăţătură” (1 Timotei 4:13). Citirea cărţilor bune îţi va schimba lumea, aşa cum a schimbat-o pe a mea.

  #cititul #obiceiuribune

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Puterea lecturii - 2017. Deşi ţara noastră nu este foarte prosperă din punct de vedere economic, cu ajutorul cititului şi al cunoştinţelor, noi putem să facem o schimbare radicală. Încearcă să citeşti tot ce poţi despre cariera ta. Nu te limita doar la lectura obligatorie, dată de profesor. Cantitatea de cărţi pe care le vei citi va face diferenţa între tine şi camarazii tăi.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...