Experţii

  Va trebui să o aibă cu el şi s-o citească în toate zilele vieţii lui. (Deuteronomul 17:19)

  Ce te face să fii un expert în cariera ta profesională? O diplomă de la Universitatea Harvard? Ar fi excelent! Dar Garcia Marquez nu a primit nicio diplomă de la vreo universitate şi a câştigat premiul Nobel. Să ai un tată bogat? Alexander Fleming, medicul scoţian care a descoperit penicilina, era fiu de fermier. Absolvirea unor cursuri avansate de masterat şi doctorat? Dar Bill Gates nu a avut nici diplomă de master, nici doctorat. Atunci care este secretul?

  Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Standford a demonstrat că, dacă vei consacra treizeci de minute pe zi lecturării unui material care are legătură cu cariera ta, în patru sau cinci ani vei putea fi o autoritate în domeniu. Să vă explic.

  Dacă eşti un cititor obişnuit, atunci capacitatea ta de citire este de aproximativ douăzeci şi patru de pagini pe oră. Dacă citeşti douăzeci şi patru de pagini în şase zile din săptămână, media de citire va fi de o sută patruzeci şi patru de pagini pe săptămână. Într-un an, vei citi aproape şapte mii cinci sute de pagini; în cinci ani, aproape patruzeci de mii de pagini de material care are legătură directă cu specialitatea ta. Dacă fiecare carte pe care o citeşti are în medie două sute cincizeci de pagini, în cinci ani vei citi o sută cinzeci de cărţi. Asta înseamnă treizeci de cărţi pe an. Totul poate începe doar cu o oră de lectură pe zi!

  Nu crezi că se merită să îţi pui deoparte această oră? Să nu îmi spui că nu ai timp, pentru că timpul este singurul pe care îl ai. Contează să faci primul pas. Acest an ar putea fi marele tău an de citit! Gândeşte-te la ce spune ultima carte a Bibliei: „Ferice de cine citeşte” (Apocalipsa 1:3). Deşi Ioan a folosit aceste cuvinte referindu-se la cartea Apocalipsa, fără îndoială că făgăduinţa din verset se aplică fiecărui cititor, pentru că cel care citeşte are tendinţa de a fi mai optimist şi mai entuziast decât cei care nu fac acest lucru.

  Jorge Luis Borges, care a scris peste treizeci de cărţi şi care a orbit la vârsta de cincizeci de ani, a spus următoarele: „Dacă alţii sunt mândri de ce au scris, eu sunt mândru de ce am citit.” Ai vrea să fii un reprezentant demn al profesiei tale? Atunci începe să citeşti câte o oră în fiecare zi!

  #cititul #succesul

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Experţii - 2017. Jorge Luis Borges, care a scris peste treizeci de cărţi şi care a orbit la vârsta de cincizeci de ani, a spus următoarele: „Dacă alţii sunt mândri de ce au scris, eu sunt mândru de ce am citit.” Ai vrea să fii un reprezentant demn al profesiei tale? Atunci începe să citeşti câte o oră în fiecare zi!
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...