Experţii

  Va trebui să o aibă cu el şi s-o citească în toate zilele vieţii lui. (Deuteronomul 17:19)

  Ce te face să fii un expert în cariera ta profesională? O diplomă de la Universitatea Harvard? Ar fi excelent! Dar Garcia Marquez nu a primit nicio diplomă de la vreo universitate şi a câştigat premiul Nobel. Să ai un tată bogat? Alexander Fleming, medicul scoţian care a descoperit penicilina, era fiu de fermier. Absolvirea unor cursuri avansate de masterat şi doctorat? Dar Bill Gates nu a avut nici diplomă de master, nici doctorat. Atunci care este secretul?

  Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Standford a demonstrat că, dacă vei consacra treizeci de minute pe zi lecturării unui material care are legătură cu cariera ta, în patru sau cinci ani vei putea fi o autoritate în domeniu. Să vă explic.

  Dacă eşti un cititor obişnuit, atunci capacitatea ta de citire este de aproximativ douăzeci şi patru de pagini pe oră. Dacă citeşti douăzeci şi patru de pagini în şase zile din săptămână, media de citire va fi de o sută patruzeci şi patru de pagini pe săptămână. Într-un an, vei citi aproape şapte mii cinci sute de pagini; în cinci ani, aproape patruzeci de mii de pagini de material care are legătură directă cu specialitatea ta. Dacă fiecare carte pe care o citeşti are în medie două sute cincizeci de pagini, în cinci ani vei citi o sută cinzeci de cărţi. Asta înseamnă treizeci de cărţi pe an. Totul poate începe doar cu o oră de lectură pe zi!

  Nu crezi că se merită să îţi pui deoparte această oră? Să nu îmi spui că nu ai timp, pentru că timpul este singurul pe care îl ai. Contează să faci primul pas. Acest an ar putea fi marele tău an de citit! Gândeşte-te la ce spune ultima carte a Bibliei: „Ferice de cine citeşte” (Apocalipsa 1:3). Deşi Ioan a folosit aceste cuvinte referindu-se la cartea Apocalipsa, fără îndoială că făgăduinţa din verset se aplică fiecărui cititor, pentru că cel care citeşte are tendinţa de a fi mai optimist şi mai entuziast decât cei care nu fac acest lucru.

  Jorge Luis Borges, care a scris peste treizeci de cărţi şi care a orbit la vârsta de cincizeci de ani, a spus următoarele: „Dacă alţii sunt mândri de ce au scris, eu sunt mândru de ce am citit.” Ai vrea să fii un reprezentant demn al profesiei tale? Atunci începe să citeşti câte o oră în fiecare zi!

  #cititul #succesul

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Experţii - 2017. Jorge Luis Borges, care a scris peste treizeci de cărţi şi care a orbit la vârsta de cincizeci de ani, a spus următoarele: „Dacă alţii sunt mândri de ce au scris, eu sunt mândru de ce am citit.” Ai vrea să fii un reprezentant demn al profesiei tale? Atunci începe să citeşti câte o oră în fiecare zi!
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...