Eşti fiu de Dumnezeu!

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! (1 Ioan 3:1)

  Ben nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. În copilărie, fiind „din flori,” el a trebuit să suporte discriminarea şi răutatea celorlalţi. La şcoală, nimeni nu se apropia de el şi, în timpul pauzei, mânca singur. Toţi râdeau de el şi, văzându-l, strigau către el: „Uite-l pe bastardul iubit.”

  Când Ben a împlinit doisprezece ani, în oraş a venit un pastor nou. În scurt timp, el a câştigat prietenia bisericii şi a comunităţii. Membrii spuneau că mesajele lui aduceau speranţă chiar şi în inima celor mai întristaţi. Auzind aceste lucruri, Ben, care nu frecventa biserica, a hotărât să meargă să vadă cu ochii lui dacă ce se spunea era adevărat. În acea zi, a ajuns ultimul şi a plecat primul. Predica i-a împrospătat spiritual sufletul lui însetat. A început să meargă în fiecare săptămână: întotdeauna ajungea ultimul şi pleca înaintea celorlalţi. De ce? Pentru a evita ca ceilalţi să râdă de el. Într-o ocazie, predica l-a captivat atât de mult, încât a uitat să iasă primul. În timp ce încerca să se evapore în mijlocul mulţimii, pastorul şi-a pus mâna pe umărul lui şi i-a pus o întrebare terifiantă: „Care sunt părinţii tăi?”

  În acel moment, Ben nu îşi dorea altceva decât să moară. S-a lăsat o tăcere apăsătoare. Toţi aşteptau cu nerăbdare răspunsul băiatului. Atunci, pastorul i-a zâmbit şi i-a spus: „Ah! Ştiu cine este tatăl tău! Trăsăturile familiale nu pot fi confundate. Eşti un fiu de Dumnezeu. […] Ai primit o moştenire extraordinară. Acum du-te şi trăieşte conform acestei moşteniri” (Zig Ziglar, Rendez-vous au sommet).

  Wow! Ben nu avea un tată pământesc, dar el era fiul Dumnezeului din cer! Aceste cuvinte au avut un impact atât de mare asupra lui, încât nu le-a uitat niciodată; ele l-au făcut să se simtă important şi l-au ajutat să treacă peste toate greutăţile. Fiind copilul lui Dumnezeu, Benjamin Hooper a avut visuri mari şi chiar a ajuns să fie guvernatorul statului Tennessee.

  Şi tu eşti un copil al lui Dumnezeu. Dacă simţi că societatea te marginalizează, Dumnezeu este aproape de tine şi îţi spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc…”, „nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5).

  #suntcopilulluiDumnezeu #DumnezeuesteTatălmeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Eşti fiu de Dumnezeu! - 2017. Şi tu eşti un copil al lui Dumnezeu. Dacă simţi că societatea te marginalizează, Dumnezeu este aproape de tine şi îţi spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc…”, „nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5).
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...