Eşti fiu de Dumnezeu!

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! (1 Ioan 3:1)

  Ben nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. În copilărie, fiind „din flori,” el a trebuit să suporte discriminarea şi răutatea celorlalţi. La şcoală, nimeni nu se apropia de el şi, în timpul pauzei, mânca singur. Toţi râdeau de el şi, văzându-l, strigau către el: „Uite-l pe bastardul iubit.”

  Când Ben a împlinit doisprezece ani, în oraş a venit un pastor nou. În scurt timp, el a câştigat prietenia bisericii şi a comunităţii. Membrii spuneau că mesajele lui aduceau speranţă chiar şi în inima celor mai întristaţi. Auzind aceste lucruri, Ben, care nu frecventa biserica, a hotărât să meargă să vadă cu ochii lui dacă ce se spunea era adevărat. În acea zi, a ajuns ultimul şi a plecat primul. Predica i-a împrospătat spiritual sufletul lui însetat. A început să meargă în fiecare săptămână: întotdeauna ajungea ultimul şi pleca înaintea celorlalţi. De ce? Pentru a evita ca ceilalţi să râdă de el. Într-o ocazie, predica l-a captivat atât de mult, încât a uitat să iasă primul. În timp ce încerca să se evapore în mijlocul mulţimii, pastorul şi-a pus mâna pe umărul lui şi i-a pus o întrebare terifiantă: „Care sunt părinţii tăi?”

  În acel moment, Ben nu îşi dorea altceva decât să moară. S-a lăsat o tăcere apăsătoare. Toţi aşteptau cu nerăbdare răspunsul băiatului. Atunci, pastorul i-a zâmbit şi i-a spus: „Ah! Ştiu cine este tatăl tău! Trăsăturile familiale nu pot fi confundate. Eşti un fiu de Dumnezeu. […] Ai primit o moştenire extraordinară. Acum du-te şi trăieşte conform acestei moşteniri” (Zig Ziglar, Rendez-vous au sommet).

  Wow! Ben nu avea un tată pământesc, dar el era fiul Dumnezeului din cer! Aceste cuvinte au avut un impact atât de mare asupra lui, încât nu le-a uitat niciodată; ele l-au făcut să se simtă important şi l-au ajutat să treacă peste toate greutăţile. Fiind copilul lui Dumnezeu, Benjamin Hooper a avut visuri mari şi chiar a ajuns să fie guvernatorul statului Tennessee.

  Şi tu eşti un copil al lui Dumnezeu. Dacă simţi că societatea te marginalizează, Dumnezeu este aproape de tine şi îţi spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc…”, „nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5).

  #suntcopilulluiDumnezeu #DumnezeuesteTatălmeu

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Eşti fiu de Dumnezeu! - 2017. Şi tu eşti un copil al lui Dumnezeu. Dacă simţi că societatea te marginalizează, Dumnezeu este aproape de tine şi îţi spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc…”, „nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5).
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...