Un viitor plin de speranţă

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Cred că ai auzit vorbindu-se de filosoful Jean Paul Sartre. Poate ai dat de el într-o carte de literatură, de filosofie, de lingvistică sau de cultură generală, sau poate, citind într-un jurnal sau pe internet, acest personaj ţi-a tot apărut în cale. El era un ateu printre atei şi o persoană destul de anormală. Gândeşte-te că în 1964 el a refuzat să primească Premiul Nobel pentru Literatură. Acest lucru poate te ajută să îţi faci o idee despre acest personaj. Aş vrea să te gândeşti pe scurt la una din ultimele declaraţii ale acestui gânditor, scriitor, umanist şi ateu francez.

  Cu câteva săptămâni înainte să moară, Sartre declara: „Lumea de astăzi ne pare oribilă, rea, fără speranţă. […] Dar este necesar să creăm un fundament pentru speranţă” (citat de Stephen H. Travis în I Believe in the Second Coming of Jesus [Eu cred în a doua venire a lui Isus], p. 22). Avea dreptate filosoful? Nu este lumea noastră oribilă şi rea? Dar oare asta înseamnă că nu mai există nicio speranţă pentru noi, cei care trăim? Ce poate fi un fundament pentru speranţă?

  Sartre nu putea întrezări nicio speranţă dincolo de moartea iminentă deoarece toată viaţa lui el a negat existenţa lui Dumnezeu. Pentru el nu mai era niciun viitor dincolo de prezent şi cel mai important era prezentul, nimic altceva. Tocmai de aceea, el nu a vrut să facă din Dumnezeu fundamentul speranţei lui. Trăim şi noi la fel? Când va veni sfârşitul vieţii tale, ai vrea să simţi aceeaşi amărăciune pe care a simţit-o Sartre?

  Dar dacă îţi pui încrederea în Dumnezeu, atunci vei putea avea certitudinea că „este nădejde” pentru viitorul tău (Ieremia 31:17). În Isus, tu ai o „nădejde vie” (1 Petru 1:3). Nu e nevoie să inventezi un fundament pentru speranţa ta, trebuie doar să crezi în baza pe care Dumnezeu a pus-o deja: Hristos. Nu face aceeaşi greşeală ca Sartre; fă din Isus temelia viitorului tău şi centrul vieţii tale. La fel ca David, şi tu poţi spune: „Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea” (Psalmii 71:5).

  #speranţăpentruastăzi #Isussperanţamea

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Un viitor plin de speranţă - 2017. Nu e nevoie să inventezi un fundament pentru speranţa ta, trebuie doar să crezi în baza pe care Dumnezeu a pus-o deja: Hristos. Nu face aceeaşi greşeală ca Sartre; fă din Isus temelia viitorului tău şi centrul vieţii tale.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...