Suntem logodiţi

  Cine are mireasă este mire. (Ioan 3:29)

  „Suntem logodiţi, amândoi simţim o mare dragoste mutuală şi, având această dragoste, noi avem cel mai mare lucru din lumea asta.” Aşa începea un celebru cântec de-al lui Armand Manzanero. Dar poate te întrebi ce înseamnă să fii logodnicul sau logodnica cuiva. Nici eu nu am reuşit să îmi dau seama de acest lucru până am citit un articol din jurnalul El Pais, din Spania, intitulat: „Nehotărârea în logodne.”

  În opinia autorului Alex Grijelmo, stabilirea sensului semantic al cuvântului „logodnic” se dovedeşte a fi o sarcină „destul de evazivă”. Primul dicţionar al limbii spaniole, Dictionnaire d’Autorite, publicat în 1734, defineşte astfel termenul în discuţie: „proaspăt căsătorit sau pe punctul de a se căsători.” Dicţionarul actual al Academiei păstrează în mare aceeaşi idee, spunând că „un logodnic sau un proaspăt căsătorit” este 1) „orice persoană care urmează să se căsătorească”; 2) „o persoană care are o relaţie amoroasă cu scopul de a se căsători”. Dar dicţionarul merge puţin mai departe şi oferă şi o a treia semnificaţie: „persoană care are o relaţie amoroasă cu o altă persoană, fără intenţia de a se căsători şi fără a trăi sub acelaşi acoperiş cu celălalt” (sublinierile autorului).

  Pentru că între tineri vrem să vorbim fără ipocrizie, trebuie să admitem că, în practică, a treia definiţie este cea mai răspândită printre noi. Tu ştii că nu vrei şi nici nu poţi să te căsătoreşti, dar insişti să menţii o relaţie amoroasă care nu va dăinui dincolo de câteva felii de pizza şi câteva cornete de îngheţată. Acesta să fie motivul pentru care multe dintre relaţiile noastre de prietenie să fie doar o
  pierdere de timp?

  Dicţionarul din 1734 era de acord cu ce spune Biblia când vorbeşte despre logodnici. În Sfânta Scriptură, „logodnele” se referă la un angajament amoros între un bărbat şi o femeie care sunt maturi fizic, mental, spiritual şi financiar pentru a realiza o unire permanentă prin căsătorie. Dacă te întreb: eşti logodit/ă, ce mi-ai răspunde? În care din cele trei definiţii se regăseşte logodnicul sau logodnica ta? Dacă această persoană pe care o numeşti logodnic/ă nu are intenţia de a se căsători cu tine, la ce îţi ajută să continui relaţia? Dar dacă el sau ea se regăseşte în primele două definiţii ale dicţionarului, atunci poţi rosti ultimele versuri ale cântecului: „Suntem logodnici, suntem logodnici.”

  #alege-ţipartenerul #logodnele

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Suntem logodiţi - 2017. În Sfânta Scriptură, „logodnele” se referă la un angajament amoros între un bărbat şi o femeie care sunt maturi fizic, mental, spiritual şi financiar pentru a realiza o unire permanentă prin căsătorie.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...