Dacă ai nevoie de ajutor, cheamă-mă…

  Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde. (Ieremia 33:3)

  Doamna Berwick a primit sarcina de a coordona acţiunile sociale ale Armatei Salvării în Liverpool, Marea Britanie. După mulţi ani de muncă asiduă, ea s-a pensionat şi şi-a încheiat slujirea pentru organizaţie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Londra a fost bombardată, oamenii care rătăceau disperaţi au căutat un loc de refugiu. Un grup de oameni au venit cu ideea să se refugieze acasă la doamna Berwick pentru că, aşa credeau ei, acolo erau protejaţi. Ştii ce a făcut doamna Berwick văzând atâtea persoane la uşa umilei ei locuinţe? Ea a luat o mătură şi dădea cu ea în stânga şi în dreapta, spunând: „Plecaţi de aici, acum sunt în pensie.” Crezi că acest lucru i-a determinat să plece? Desigur că nu! Atunci ea i-a ajutat şi apoi a pus o pancartă la uşă, pe care scria: „Dacă ai nevoie de ajutor, apelează aici.”

  Odată, împăratul Ezechia a trecut prin momente grele. Armatele lui Sanherib, nemilosul monarh sirian, au asediat cetatea Ierusalim. Nimeni nu mai putea să intre sau să iasă din cetate. În fiecare zi, comandanţii asirieni rosteau tot felul de insulte faţă de poporul lui Dumnezeu şi se făleau că au distrus naţiuni mult mai mari şi mai puternice decât Iuda. Situaţia părea destul de sumbră. Atunci, Ezechia şi-a amintit că el slujea unui Dumnezeu la uşa căruia este o pancartă la fel ca cea a doamnei Berwick, pe care scrie: „Dacă ai nevoie de ajutor, cheamă-Mă.” Iată ce a făcut Ezechia: „Împăratul Ezechia şi prorocul Isaia, fiul lui Amoţ, au început să se roage pentru lucrul acesta şi au strigat către cer” (2 Cronici 32:20).

  Cel mai uimitor lucru este că, de îndată ce au cerut ajutorul divin, cerul a răspuns imediat: „Atunci Domnul a trimis un înger care a nimicit în tabăra împăratului Asiriei pe toţi vitejii, domnitorii şi căpeteniile. Şi împăratul s-a întors ruşinat în ţara lui” (2 Cronici 32:21). Ai simţit vreodată că bombardamentele nu se mai opresc? Te-a asediat vrăjmaşul şi totul pare să indice că nu te vei mai ridica? Eu am simţit acest lucru de zeci de ori şi vreau să îţi spun că în acest caz, cel mai bine este să cauţi ajutorul lui Dumnezeu. Noi putem spune: „Da, Dumnezeu este ajutorul meu” (Psalmii 54:4). Astăzi, Domnul îţi spune: „Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde.”

  #puterearugăciunii #ajutoruldivin

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Dacă ai nevoie de ajutor, cheamă-mă... - 2017. Ai simţit vreodată că bombardamentele nu se mai opresc? Te-a asediat vrăjmaşul şi totul pare să indice că nu te vei mai ridica? Eu am simţit acest lucru de zeci de ori şi vreau să îţi spun că în acest caz, cel mai bine este să cauţi ajutorul lui Dumnezeu. Noi putem spune: „Da, Dumnezeu este ajutorul meu”
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...