Dacă ai nevoie de ajutor, cheamă-mă…

Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde. (Ieremia 33:3)

Doamna Berwick a primit sarcina de a coordona acţiunile sociale ale Armatei Salvării în Liverpool, Marea Britanie. După mulţi ani de muncă asiduă, ea s-a pensionat şi şi-a încheiat slujirea pentru organizaţie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Londra a fost bombardată, oamenii care rătăceau disperaţi au căutat un loc de refugiu. Un grup de oameni au venit cu ideea să se refugieze acasă la doamna Berwick pentru că, aşa credeau ei, acolo erau protejaţi. Ştii ce a făcut doamna Berwick văzând atâtea persoane la uşa umilei ei locuinţe? Ea a luat o mătură şi dădea cu ea în stânga şi în dreapta, spunând: „Plecaţi de aici, acum sunt în pensie.” Crezi că acest lucru i-a determinat să plece? Desigur că nu! Atunci ea i-a ajutat şi apoi a pus o pancartă la uşă, pe care scria: „Dacă ai nevoie de ajutor, apelează aici.”

Odată, împăratul Ezechia a trecut prin momente grele. Armatele lui Sanherib, nemilosul monarh sirian, au asediat cetatea Ierusalim. Nimeni nu mai putea să intre sau să iasă din cetate. În fiecare zi, comandanţii asirieni rosteau tot felul de insulte faţă de poporul lui Dumnezeu şi se făleau că au distrus naţiuni mult mai mari şi mai puternice decât Iuda. Situaţia părea destul de sumbră. Atunci, Ezechia şi-a amintit că el slujea unui Dumnezeu la uşa căruia este o pancartă la fel ca cea a doamnei Berwick, pe care scrie: „Dacă ai nevoie de ajutor, cheamă-Mă.” Iată ce a făcut Ezechia: „Împăratul Ezechia şi prorocul Isaia, fiul lui Amoţ, au început să se roage pentru lucrul acesta şi au strigat către cer” (2 Cronici 32:20).

Cel mai uimitor lucru este că, de îndată ce au cerut ajutorul divin, cerul a răspuns imediat: „Atunci Domnul a trimis un înger care a nimicit în tabăra împăratului Asiriei pe toţi vitejii, domnitorii şi căpeteniile. Şi împăratul s-a întors ruşinat în ţara lui” (2 Cronici 32:21). Ai simţit vreodată că bombardamentele nu se mai opresc? Te-a asediat vrăjmaşul şi totul pare să indice că nu te vei mai ridica? Eu am simţit acest lucru de zeci de ori şi vreau să îţi spun că în acest caz, cel mai bine este să cauţi ajutorul lui Dumnezeu. Noi putem spune: „Da, Dumnezeu este ajutorul meu” (Psalmii 54:4). Astăzi, Domnul îţi spune: „Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde.”

#puterearugăciunii #ajutoruldivin

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video