Totul

  Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus. (Filipeni 3:8)

  Astăzi aş vrea să îţi atrag atenţia asupra unuia din cele mai extraordinare versete din Biblie: „El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:32). Ce făgăduinţă minunată! Charles R. Swindoll ilustrează astfel declaraţia apostolului:

  Imaginează-ţi că deţinătorul unei bijuterii prestigioase te cheamă şi îţi spune că tocmai ai câştigat un colier magnific, plin de diamante. După ce îţi revii din uimire, el mai spune: „Tot ce trebuie să faci este să vii la magazin mâine dimineaţă să îţi ceri premiul.” În ziua următoare, bijutierul organizează o mică ceremonie de înmânare a premiului. Acolo sunt şi invitaţi, fotografi şi o mică masă. Desigur, fiind mai curios decât toţi ceilalţi, îţi iei de îndată premiul. La sfârşitul ceremoniei, pentru că nu vrei să pleci cu colierul la vedere, îi ceri managerului să îţi dea o cutie mică în care să îl pui.

  Crezi că bijutierul, după ce ţi-a dat un cadou de mai multe mii de dolari, îţi va spune: „Dacă doriţi şi o cutie, va trebui să o plătiţi”? Mă îndoiesc de acest lucru! Valoarea „cutiei nu se compară deloc cu colierul” (Romanos: Comentario del Nuevo Testamento [Romani: Comentariile Noului Testament], p. 65).

  Aşa este şi cu Dumnezeu. Într-o zi te-a chemat şi ţi-a spus: „Am dat cea mai mare comoară pentru tine, L-am dat pe Fiul Meu pentru ca tu să poţi obţine viaţa veşnică. Singurul lucru pe care ţi-l cer să îl faci este să vii şi să accepţi cadoul.” Tu hotărăşti dacă accepţi cadoul, apoi îi spui Tatălui: „Doamne, pentru că mai trebuie să stau puţin pe acest pământ, aş vrea să studiez, să îmi cumpăr o maşină, să mă căsătoresc, să am copii, să îmi deschid o afacere. Aş vrea să călătoresc, să îi ajut pe ceilalţi, să am un loc de muncă mai bun.” Crezi că Dumnezeu va refuza să îţi răspundă la aceste cereri?

  Răspunsul este evident. Toate acestea nu valorează nimic în comparaţie cu Hristos. Atunci, ce îţi convine mai mult? Acceptă cadoul pe care Dumnezeu ţi l-a dat în Isus şi, prin El, cere-I să îţi dea şi celelalte lucruri!

  #harulluiDumnezeu #toatelucrurile

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Totul - 2017. „Am dat cea mai mare comoară pentru tine, L-am dat pe Fiul Meu pentru ca tu să poţi obţine viaţa veşnică. Singurul lucru pe care ţi-l cer să îl faci este să vii şi să accepţi cadoul.” Tu hotărăşti dacă accepţi cadoul!
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...