El este lângă tine

Cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer! (Luca 11:13)

Una din marile mele probleme este că mereu uit luminile de la maşină aprinse. Uneori, cineva îmi atrage atenţia şi le sting; dar alteori, nimeni nu îmi spune, şi bateria maşinii se descarcă de tot. Într-o zi, ieşind de la birou foarte târziu, toţi ceilalţi fiind plecaţi deja, am avut o surpriză foarte neplăcută. Din fericire, asigurarea pentru maşină include şi asistenţă de urgenţă 24 de ore pe zi. Am sunat la companie şi au trimis pe cineva să mă ajute. Aveam o poliţă de asigurare care acoperea orice urgenţă zi şi noapte, toată ziua. Asigurarea nu mă lasă niciodată singur.

Înainte de a merge la cer, Isus i-a asigurat pe ucenici că nu îi va lăsa orfani, căci Duhul Sfânt, Mângâietorul, avea să fie cu ei întotdeauna, (vezi Ioan 14:16, 26). Cuvântul grec tradus prin „Mângâietor” este paraclito, un termen compus din pará, care înseamnă „lângă” şi clito, „cineva care este chemat”; literalmente, înseamnă „cineva care este chemat pentru a rămâne lângă.” În lumea greco-romană, atunci când un soldat era rănit, lui îi era repartizat un tovarăş, un paráclito, pentru a rămâne totdeauna lângă el. De asemenea, paráclito mai face referire la un lider care insuflă puteri noi trupelor sale. Tocmai asta face Duhul Sfânt cu fiecare din noi.

Mângâietorul nostru este un prieten fidel care stă aproape de noi chiar şi atunci când viaţa noastră este un dezastru total. El este singurul care ne poate ajuta să ieşim din dezordinea în care am intrat singuri. Evident, pentru ca Duhul Sfânt să îşi poată exercita aşa cum trebuie funcţia de paráclito, el nu trebuie să fie o fiinţă nedefinită şi impersonală, aşa cum spunea Pavel din Samothraki în secolul III; el trebuie să fie o persoană reală. Duhul are pricepere (1 Corinteni 2:11), voinţă (1 Corinteni 12:11), putere (Luca 4:14) şi capacitatea de a iubi (Romani 15:30). Aceste lucruri fac ca el să fie o persoană.

Ai probleme? Lumina vieţii tale începe să pălească? Simţi că rănile din inimă te împiedică să mergi mai departe? Dacă răspunsul tău este „da”, atunci ai nevoie de ajutorul Duhului Sfânt chiar acum.

#vinoDuhpreaSfânt

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor