Articolul precedentDumnezeu ne înțelege nevoia
  Articolul următorHoţii

  El este lângă tine

  Cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer! (Luca 11:13)

  Una din marile mele probleme este că mereu uit luminile de la maşină aprinse. Uneori, cineva îmi atrage atenţia şi le sting; dar alteori, nimeni nu îmi spune, şi bateria maşinii se descarcă de tot. Într-o zi, ieşind de la birou foarte târziu, toţi ceilalţi fiind plecaţi deja, am avut o surpriză foarte neplăcută. Din fericire, asigurarea pentru maşină include şi asistenţă de urgenţă 24 de ore pe zi. Am sunat la companie şi au trimis pe cineva să mă ajute. Aveam o poliţă de asigurare care acoperea orice urgenţă zi şi noapte, toată ziua. Asigurarea nu mă lasă niciodată singur.

  Înainte de a merge la cer, Isus i-a asigurat pe ucenici că nu îi va lăsa orfani, căci Duhul Sfânt, Mângâietorul, avea să fie cu ei întotdeauna, (vezi Ioan 14:16, 26). Cuvântul grec tradus prin „Mângâietor” este paraclito, un termen compus din pará, care înseamnă „lângă” şi clito, „cineva care este chemat”; literalmente, înseamnă „cineva care este chemat pentru a rămâne lângă.” În lumea greco-romană, atunci când un soldat era rănit, lui îi era repartizat un tovarăş, un paráclito, pentru a rămâne totdeauna lângă el. De asemenea, paráclito mai face referire la un lider care insuflă puteri noi trupelor sale. Tocmai asta face Duhul Sfânt cu fiecare din noi.

  Mângâietorul nostru este un prieten fidel care stă aproape de noi chiar şi atunci când viaţa noastră este un dezastru total. El este singurul care ne poate ajuta să ieşim din dezordinea în care am intrat singuri. Evident, pentru ca Duhul Sfânt să îşi poată exercita aşa cum trebuie funcţia de paráclito, el nu trebuie să fie o fiinţă nedefinită şi impersonală, aşa cum spunea Pavel din Samothraki în secolul III; el trebuie să fie o persoană reală. Duhul are pricepere (1 Corinteni 2:11), voinţă (1 Corinteni 12:11), putere (Luca 4:14) şi capacitatea de a iubi (Romani 15:30). Aceste lucruri fac ca el să fie o persoană.

  Ai probleme? Lumina vieţii tale începe să pălească? Simţi că rănile din inimă te împiedică să mergi mai departe? Dacă răspunsul tău este „da”, atunci ai nevoie de ajutorul Duhului Sfânt chiar acum.

  #vinoDuhpreaSfânt

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  El este lângă tine - 2017. Mângâietorul nostru este un prieten fidel care stă aproape de noi chiar şi atunci când viaţa noastră este un dezastru total. El este singurul care ne poate ajuta să ieşim din dezordinea în care am intrat singuri.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...