Articolul precedentDumnezeu ne înțelege nevoia
  Articolul următorHoţii

  El este lângă tine

  Cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer! (Luca 11:13)

  Una din marile mele probleme este că mereu uit luminile de la maşină aprinse. Uneori, cineva îmi atrage atenţia şi le sting; dar alteori, nimeni nu îmi spune, şi bateria maşinii se descarcă de tot. Într-o zi, ieşind de la birou foarte târziu, toţi ceilalţi fiind plecaţi deja, am avut o surpriză foarte neplăcută. Din fericire, asigurarea pentru maşină include şi asistenţă de urgenţă 24 de ore pe zi. Am sunat la companie şi au trimis pe cineva să mă ajute. Aveam o poliţă de asigurare care acoperea orice urgenţă zi şi noapte, toată ziua. Asigurarea nu mă lasă niciodată singur.

  Înainte de a merge la cer, Isus i-a asigurat pe ucenici că nu îi va lăsa orfani, căci Duhul Sfânt, Mângâietorul, avea să fie cu ei întotdeauna, (vezi Ioan 14:16, 26). Cuvântul grec tradus prin „Mângâietor” este paraclito, un termen compus din pará, care înseamnă „lângă” şi clito, „cineva care este chemat”; literalmente, înseamnă „cineva care este chemat pentru a rămâne lângă.” În lumea greco-romană, atunci când un soldat era rănit, lui îi era repartizat un tovarăş, un paráclito, pentru a rămâne totdeauna lângă el. De asemenea, paráclito mai face referire la un lider care insuflă puteri noi trupelor sale. Tocmai asta face Duhul Sfânt cu fiecare din noi.

  Mângâietorul nostru este un prieten fidel care stă aproape de noi chiar şi atunci când viaţa noastră este un dezastru total. El este singurul care ne poate ajuta să ieşim din dezordinea în care am intrat singuri. Evident, pentru ca Duhul Sfânt să îşi poată exercita aşa cum trebuie funcţia de paráclito, el nu trebuie să fie o fiinţă nedefinită şi impersonală, aşa cum spunea Pavel din Samothraki în secolul III; el trebuie să fie o persoană reală. Duhul are pricepere (1 Corinteni 2:11), voinţă (1 Corinteni 12:11), putere (Luca 4:14) şi capacitatea de a iubi (Romani 15:30). Aceste lucruri fac ca el să fie o persoană.

  Ai probleme? Lumina vieţii tale începe să pălească? Simţi că rănile din inimă te împiedică să mergi mai departe? Dacă răspunsul tău este „da”, atunci ai nevoie de ajutorul Duhului Sfânt chiar acum.

  #vinoDuhpreaSfânt

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  El este lângă tine - 2017. Mângâietorul nostru este un prieten fidel care stă aproape de noi chiar şi atunci când viaţa noastră este un dezastru total. El este singurul care ne poate ajuta să ieşim din dezordinea în care am intrat singuri.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...