Articolul precedentCucerirea colesterolului
  Articolul următorEsența vieții

  Familia cerului

  Sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu. (Efeseni 2:19)

  Un tânăr a sunat odată la biserica pe care o frecventa în mod normal premierul mandatar al ţării şi a întrebat: „Preşedintele va fi la biserică săptămâna viitoare?” Pastorul i-a răspuns: „Nu ştiu dacă preşedintele va veni la biserică săptămâna viitoare. Dar te pot asigura de un lucru, Dumnezeu va fi acolo.” Ce mare adevăr! Chiar şi Isus a spus: „Căci acolo unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20).

  Câţiva cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pittsburg au publicat rezultatele unui studiu care arată că participarea în fiecare săptămână la serviciile religioase ale unei biserici poate adăuga trei ani în plus vieţii tale. În opinia lui Daniel Hall, coordonatorul cercetării, „a fi parte integrantă a unei comunităţi, asemenea unui grup religios, aduce ceva în plus, cu efecte pozitive asupra sănătăţii”. Omul nu a fost creat pentru a trăi în solitudine. Tocmai de aceea, ataşarea de o biserică dă un sens special existenţei umane. Aşa cum spune şi psalmistul: „Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” (Psalmii 133:1).

  Biblia descrie biserica astfel: „fraţi de credinţă” (Galateni 6:10), „oameni din casa lui Dumnezeu” (Efeseni 2:19). Cred că fiecare dintre noi face parte dintr-o familie, nu-i aşa? După cum ţi-ai putut da seama, nu suntem cu toţii la fel, nici chiar într-o familie. Unii au studiat, alţii nu; poate unii au un aspect mai plăcut, alţii nu. Unii sunt sinceri, alţii pungaşi. Dar, lăsând la o parte aceste lucruri, toţi sunt membri ai familiei.

  Este oare altfel în familia lui Dumnezeu? Desigur că nu! Noi suntem din familia Lui, copiii Lui, beneficiarii „harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui” (Efeseni 1:6). În Isus, noi am fost chemaţi şi aleşi pentru a face parte din familia cerească. În această familie spirituală nu este important ce este fiecare membru, ci, aşa cum spune Dietrich Bonhoeffer, ceea ce „suntem prin puterea lui Hristos”. Domnul a făcut planuri pentru ca noi să fim membri ai acestei familii. A fi membru al familiei din cer nu îţi aduce doar trei ani în plus vieţii de aici de jos, ci mii şi mii şi mii… de ani în viaţa care vine.

  #biserica #familialuiDumnezeu

  Familia cerului - 2017. Domnul a făcut planuri pentru ca noi să fim membri ai acestei familii. A fi membru al familiei din cer nu îţi aduce doar trei ani în plus vieţii de aici de jos, ci mii şi mii şi mii... de ani în viaţa care vine. #biserica #familialuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...