Familia cerului

Sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu. (Efeseni 2:19)

Un tânăr a sunat odată la biserica pe care o frecventa în mod normal premierul mandatar al ţării şi a întrebat: „Preşedintele va fi la biserică săptămâna viitoare?” Pastorul i-a răspuns: „Nu ştiu dacă preşedintele va veni la biserică săptămâna viitoare. Dar te pot asigura de un lucru, Dumnezeu va fi acolo.” Ce mare adevăr! Chiar şi Isus a spus: „Căci acolo unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20).

Câţiva cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pittsburg au publicat rezultatele unui studiu care arată că participarea în fiecare săptămână la serviciile religioase ale unei biserici poate adăuga trei ani în plus vieţii tale. În opinia lui Daniel Hall, coordonatorul cercetării, „a fi parte integrantă a unei comunităţi, asemenea unui grup religios, aduce ceva în plus, cu efecte pozitive asupra sănătăţii”. Omul nu a fost creat pentru a trăi în solitudine. Tocmai de aceea, ataşarea de o biserică dă un sens special existenţei umane. Aşa cum spune şi psalmistul: „Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” (Psalmii 133:1).

Biblia descrie biserica astfel: „fraţi de credinţă” (Galateni 6:10), „oameni din casa lui Dumnezeu” (Efeseni 2:19). Cred că fiecare dintre noi face parte dintr-o familie, nu-i aşa? După cum ţi-ai putut da seama, nu suntem cu toţii la fel, nici chiar într-o familie. Unii au studiat, alţii nu; poate unii au un aspect mai plăcut, alţii nu. Unii sunt sinceri, alţii pungaşi. Dar, lăsând la o parte aceste lucruri, toţi sunt membri ai familiei.

Este oare altfel în familia lui Dumnezeu? Desigur că nu! Noi suntem din familia Lui, copiii Lui, beneficiarii „harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui” (Efeseni 1:6). În Isus, noi am fost chemaţi şi aleşi pentru a face parte din familia cerească. În această familie spirituală nu este important ce este fiecare membru, ci, aşa cum spune Dietrich Bonhoeffer, ceea ce „suntem prin puterea lui Hristos”. Domnul a făcut planuri pentru ca noi să fim membri ai acestei familii. A fi membru al familiei din cer nu îţi aduce doar trei ani în plus vieţii de aici de jos, ci mii şi mii şi mii… de ani în viaţa care vine.

#biserica #familialuiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor