Articolul precedentCucerirea colesterolului
  Articolul următorEsența vieții

  Familia cerului

  Sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu. (Efeseni 2:19)

  Un tânăr a sunat odată la biserica pe care o frecventa în mod normal premierul mandatar al ţării şi a întrebat: „Preşedintele va fi la biserică săptămâna viitoare?” Pastorul i-a răspuns: „Nu ştiu dacă preşedintele va veni la biserică săptămâna viitoare. Dar te pot asigura de un lucru, Dumnezeu va fi acolo.” Ce mare adevăr! Chiar şi Isus a spus: „Căci acolo unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20).

  Câţiva cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pittsburg au publicat rezultatele unui studiu care arată că participarea în fiecare săptămână la serviciile religioase ale unei biserici poate adăuga trei ani în plus vieţii tale. În opinia lui Daniel Hall, coordonatorul cercetării, „a fi parte integrantă a unei comunităţi, asemenea unui grup religios, aduce ceva în plus, cu efecte pozitive asupra sănătăţii”. Omul nu a fost creat pentru a trăi în solitudine. Tocmai de aceea, ataşarea de o biserică dă un sens special existenţei umane. Aşa cum spune şi psalmistul: „Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” (Psalmii 133:1).

  Biblia descrie biserica astfel: „fraţi de credinţă” (Galateni 6:10), „oameni din casa lui Dumnezeu” (Efeseni 2:19). Cred că fiecare dintre noi face parte dintr-o familie, nu-i aşa? După cum ţi-ai putut da seama, nu suntem cu toţii la fel, nici chiar într-o familie. Unii au studiat, alţii nu; poate unii au un aspect mai plăcut, alţii nu. Unii sunt sinceri, alţii pungaşi. Dar, lăsând la o parte aceste lucruri, toţi sunt membri ai familiei.

  Este oare altfel în familia lui Dumnezeu? Desigur că nu! Noi suntem din familia Lui, copiii Lui, beneficiarii „harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui” (Efeseni 1:6). În Isus, noi am fost chemaţi şi aleşi pentru a face parte din familia cerească. În această familie spirituală nu este important ce este fiecare membru, ci, aşa cum spune Dietrich Bonhoeffer, ceea ce „suntem prin puterea lui Hristos”. Domnul a făcut planuri pentru ca noi să fim membri ai acestei familii. A fi membru al familiei din cer nu îţi aduce doar trei ani în plus vieţii de aici de jos, ci mii şi mii şi mii… de ani în viaţa care vine.

  #biserica #familialuiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...