Articolul precedentCucerirea colesterolului
  Articolul următorEsența vieții

  Familia cerului

  Sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu. (Efeseni 2:19)

  Un tânăr a sunat odată la biserica pe care o frecventa în mod normal premierul mandatar al ţării şi a întrebat: „Preşedintele va fi la biserică săptămâna viitoare?” Pastorul i-a răspuns: „Nu ştiu dacă preşedintele va veni la biserică săptămâna viitoare. Dar te pot asigura de un lucru, Dumnezeu va fi acolo.” Ce mare adevăr! Chiar şi Isus a spus: „Căci acolo unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20).

  Câţiva cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pittsburg au publicat rezultatele unui studiu care arată că participarea în fiecare săptămână la serviciile religioase ale unei biserici poate adăuga trei ani în plus vieţii tale. În opinia lui Daniel Hall, coordonatorul cercetării, „a fi parte integrantă a unei comunităţi, asemenea unui grup religios, aduce ceva în plus, cu efecte pozitive asupra sănătăţii”. Omul nu a fost creat pentru a trăi în solitudine. Tocmai de aceea, ataşarea de o biserică dă un sens special existenţei umane. Aşa cum spune şi psalmistul: „Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” (Psalmii 133:1).

  Biblia descrie biserica astfel: „fraţi de credinţă” (Galateni 6:10), „oameni din casa lui Dumnezeu” (Efeseni 2:19). Cred că fiecare dintre noi face parte dintr-o familie, nu-i aşa? După cum ţi-ai putut da seama, nu suntem cu toţii la fel, nici chiar într-o familie. Unii au studiat, alţii nu; poate unii au un aspect mai plăcut, alţii nu. Unii sunt sinceri, alţii pungaşi. Dar, lăsând la o parte aceste lucruri, toţi sunt membri ai familiei.

  Este oare altfel în familia lui Dumnezeu? Desigur că nu! Noi suntem din familia Lui, copiii Lui, beneficiarii „harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui” (Efeseni 1:6). În Isus, noi am fost chemaţi şi aleşi pentru a face parte din familia cerească. În această familie spirituală nu este important ce este fiecare membru, ci, aşa cum spune Dietrich Bonhoeffer, ceea ce „suntem prin puterea lui Hristos”. Domnul a făcut planuri pentru ca noi să fim membri ai acestei familii. A fi membru al familiei din cer nu îţi aduce doar trei ani în plus vieţii de aici de jos, ci mii şi mii şi mii… de ani în viaţa care vine.

  #biserica #familialuiDumnezeu

  Familia cerului - 2017. Domnul a făcut planuri pentru ca noi să fim membri ai acestei familii. A fi membru al familiei din cer nu îţi aduce doar trei ani în plus vieţii de aici de jos, ci mii şi mii şi mii... de ani în viaţa care vine.

#biserica #familialuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...