Nu poţi fi tare prin puterea proprie

  Îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său. (Psalmii 23:3)

  La doar cinci anişori, Bobby a trebuit să înveţe ce înseamnă să te lupţi din toată puterea cu cancerul. Şedinţele de chimioterapie au făcut să îi cadă părul lui bălai şi multele tratamente care i-au fost administrate au făcut ca vindecarea să fie la fel de grea ca şi boala. În cele din urmă, după o luptă crâncenă care a durat puţin mai mult de un an, Bobby a biruit leucemia. După cum era de aşteptat, el a trebuit să se întoarcă regulat pentru vizite la oncologie, la dr. Brown, unde era supus unor controale medicale exhaustive. Într-o zi, înainte de a începe, Bobby s-a uitat la medicul lui şi a spus:

  – Dr. Brown, aş putea să recit Psalmul 23 în timp ce îmi faceţi injecţia?

  – Desigur – răspunse doctorul – cred că este o idee foarte bună.

  În timp ce acul îi înţepa braţul firav, Bobby a recitat psalmul sub ochii plini de uimire ai întregului personal care era în încăpere.

  – Aţi văzut, domnule doctor, nu am simţit nicio durere. Dumneavoastră ştiţi Psalmul 23? Aţi putea să îl spuneţi pe de rost, la fel ca mine?

  – Hmm, cred că da.

  – Atunci haideţi, spuneţi-l în faţa noastră, a tuturor.

  Cu greu, dr. Brown a făcut tot ce a putut, încurcându-se la fiecare pasaj din psalm. Apoi, micuţul şarmant, cu capul gol, le-a spus: „Ştiţi, trebuie să învăţaţi Psalmul 23 pe de rost, pentru că de fiecare dată când îl rostiţi cu glas tare, Dumnezeu vă aude şi vă înviorează inima, pentru că nu puteţi fi tari singuri” (Bouillon de poulet pour l’âme du chrétien, pp. 198, 190).

  Ce lecţie minunată ne-a lăsat acest băiat luptător, de doar cinci ani! Când nu poţi singur, caută reînviorare în făgăduinţele Cuvântului lui Dumnezeu. Mă întreb oare ce ar fi făcut micuţul Bobby dacă nu ar fi învăţat pe de rost Psalmul 23! Exemplul lui este un motiv bun ca noi să învăţăm pe de rost porţiuni din Biblie. Când vom avea cea mai mare nevoie, repetarea pasajelor biblice ne va da forţa necesară pentru a depăşi orice situaţie descurajatoare, pentru a primi o putere pe care niciodată nu o putem avea prin noi înşine. La fel ca Bobby, tu şi cu mine putem fi reînvioraţi de Sfânta Scriptură.

  #citeşteBiblia #Bibliamângâie #CuvântulluiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...