Nu poţi fi tare prin puterea proprie

  Îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său. (Psalmii 23:3)

  La doar cinci anişori, Bobby a trebuit să înveţe ce înseamnă să te lupţi din toată puterea cu cancerul. Şedinţele de chimioterapie au făcut să îi cadă părul lui bălai şi multele tratamente care i-au fost administrate au făcut ca vindecarea să fie la fel de grea ca şi boala. În cele din urmă, după o luptă crâncenă care a durat puţin mai mult de un an, Bobby a biruit leucemia. După cum era de aşteptat, el a trebuit să se întoarcă regulat pentru vizite la oncologie, la dr. Brown, unde era supus unor controale medicale exhaustive. Într-o zi, înainte de a începe, Bobby s-a uitat la medicul lui şi a spus:

  – Dr. Brown, aş putea să recit Psalmul 23 în timp ce îmi faceţi injecţia?

  – Desigur – răspunse doctorul – cred că este o idee foarte bună.

  În timp ce acul îi înţepa braţul firav, Bobby a recitat psalmul sub ochii plini de uimire ai întregului personal care era în încăpere.

  – Aţi văzut, domnule doctor, nu am simţit nicio durere. Dumneavoastră ştiţi Psalmul 23? Aţi putea să îl spuneţi pe de rost, la fel ca mine?

  – Hmm, cred că da.

  – Atunci haideţi, spuneţi-l în faţa noastră, a tuturor.

  Cu greu, dr. Brown a făcut tot ce a putut, încurcându-se la fiecare pasaj din psalm. Apoi, micuţul şarmant, cu capul gol, le-a spus: „Ştiţi, trebuie să învăţaţi Psalmul 23 pe de rost, pentru că de fiecare dată când îl rostiţi cu glas tare, Dumnezeu vă aude şi vă înviorează inima, pentru că nu puteţi fi tari singuri” (Bouillon de poulet pour l’âme du chrétien, pp. 198, 190).

  Ce lecţie minunată ne-a lăsat acest băiat luptător, de doar cinci ani! Când nu poţi singur, caută reînviorare în făgăduinţele Cuvântului lui Dumnezeu. Mă întreb oare ce ar fi făcut micuţul Bobby dacă nu ar fi învăţat pe de rost Psalmul 23! Exemplul lui este un motiv bun ca noi să învăţăm pe de rost porţiuni din Biblie. Când vom avea cea mai mare nevoie, repetarea pasajelor biblice ne va da forţa necesară pentru a depăşi orice situaţie descurajatoare, pentru a primi o putere pe care niciodată nu o putem avea prin noi înşine. La fel ca Bobby, tu şi cu mine putem fi reînvioraţi de Sfânta Scriptură.

  #citeşteBiblia #Bibliamângâie #CuvântulluiDumnezeu

  Nu poţi fi tare prin puterea proprie - 2017. Când vom avea cea mai mare nevoie, repetarea pasajelor biblice ne va da forţa necesară pentru a depăşi orice situaţie descurajatoare, pentru a primi o putere pe care niciodată nu o putem avea prin noi înşine. La fel ca Bobby, tu şi cu mine putem fi reînvioraţi de Sfânta Scriptură. #citeşteBiblia #Bibliamângâie #CuvântulluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...