Peştişorul de pe maşină

  Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti. (Exodul 20:5)

  Ai văzut pe unele maşini un autocolant cu imaginea unui peşte sau cu numele lui Isus? Te-ai întrebat vreodată ce are de-a face această imagine cu creştinismul? Trebuie să recunosc că multora nu le plac reprezentările religioase. Sunt persoane sincere care doresc să respecte la literă porunca a doua: „Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti” (Exodul 20:4,5).

  Dar porunca ne vorbeşte mai mult despre închinarea la chipuri, şi nu la lucruri. Însuşi Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să facă un şarpe. Crezi că porunca Lui era o încălcare a celei de-a doua porunci? (vezi Numeri 21:8). Desigur că nu! Problema nu era chipul, ci închinarea la el, aşa cum s-a întâmplat cinci sute de ani mai târziu şi a fost nevoie să îl distrugă (2 Împăraţi 18:4). Solomon „pe toate zidurile casei de jur împrejur, în partea din fund şi în faţă, a pus să sape chipuri de heruvimi, de finici şi de flori deschise” (1 Împăraţi 6:29) şi nimeni nu a îndrăznit să îi spună că era păcat să sape chipuri înăuntrul Templului lui Dumnezeu!

  La fel ca israeliţii, primii creştini au folosit simboluri pentru a-şi exprima credinţa. Dintre toate, cel mai vechi şi cel mai cunoscut este peştele. Acest simbol reprezintă excelenţa în credinţa pe care o profesezi. Poate că şi tu te-ai întrebat: „Ce are de-a face peştele cu Isus?” Cuvântul grecesc tradus prin peşte în română este ichthus. Creştinii l-au folosit ca un fel de acrostih: I (Isus), CH (Hristos),
  Th (Dumnezeu), U (fiul), S (Mântuitor). Astfel, imaginea peştelui transmite următorul mesaj: Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi Mântuitorul.

  Au păcătuit primii creştini creând acest chip care îi ajuta să îşi transmită credinţa? Nicidecum! Astfel de imagini nu au fost niciodată obiectul închinării, ci doar instrumente prin care au putut da mărturie altora. În consecinţă, dacă astăzi vezi un peştişor, aminteşte-ţi că Isus este Mântuitorul tău şi, la fel ca primii creştini, mărturiseşte-ţi credinţa cu creativitate.

  #IsusMântuitorulmeu #suntcreştin

  Peştişorul de pe maşină - 2017. Imaginea peştelui transmite următorul mesaj: Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi Mântuitorul. Dacă astăzi vezi un peştişor, aminteşte-ţi că Isus este Mântuitorul tău şi, la fel ca primii creştini, mărturiseşte-ţi credinţa cu creativitate.

#IsusMântuitorulmeu #suntcreştin
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...