Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  Fugi!

  Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită. (Luca 22:40).

  În 1999, pescarii de ton din Massachussets, Statele Unite, au fost foarte bucuroşi pentru că, la doar 58 km de Cape Cod, au găsit un banc uriaş de ton, gata să fie capturat. Entuziasmul lor a fost atât de mare, încât o companie le-a promis că va plăti cincizeci de mii de dolari celui care pescuieşte un ton mare cu spate albastru. Mulţimea de peşti şi plata excelentă promisă au stârnit interesul pescarilor amatori să se aventureze pe mare. Din cauza lipsei de experienţă, ei au subestimat forţa şi rapiditatea tonului şi astfel, chiar în timpul zilei, ambarcaţiuni precum Christi Anne, Basic Instinct şi Official Business au naufragiat din cauză că nu au putut lupta contra forţei impresionante a tonului.

  Ce poveste potrivită pentru a ilustra ce ni se poate întâmpla cu ispita şi păcatul. Uneori, impresionaţi de plăcerile trecătoare pe care le oferă lumea, ne aventurăm în teritoriile lor şi naufragiem în faţa asaltului furios al păcatului. Când minimalizăm puterea păcatului, vom ajunge înfrânţi. Uneori, chiar avem îndrăzneala de a flirta cu ispita şi credem că noi îi vom putea rezista, ba chiar o vom birui. În asta constă problema noastră. Dumnezeu i-a spus lui Cain: „Păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine” (Geneza 4:7). Ai înţeles mesajul? Păcatul este întotdeauna gata să atace. Atunci, de ce vrem noi să ne aventurăm pe teritoriul lui?

  Pavel spune că mulţi „cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare” (1 Timotei 6:9). Ai vrea să cazi în prăpăd şi în pierzare? Cred că nu! Deşi în aparenţă pare puţin ironic, cred totuşi că Mark Twain a avut dreptate când a spus: „Sunt multe mijloace foarte bune de a ne proteja de ispită, dar cred că cea mai sigură este laşitatea.” Pavel îl sfătuieşte pe tânărul Timotei: „Fugi de poftele tinereţii” (2 Timotei 2:22). Iată făgăduinţa divină: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii” (Iacov 1:12). Astăzi nu înfrunta ispita, mai bine fugi de ea.

  #fugideispită

  Fugi! - 2017. Sunt multe mijloace foarte bune de a ne proteja de ispită, dar cred că cea mai sigură este laşitatea. „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii”. Astăzi nu înfrunta ispita, mai bine fugi de ea.

#fugideispită
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...