Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  Fugi!

  Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită. (Luca 22:40).

  În 1999, pescarii de ton din Massachussets, Statele Unite, au fost foarte bucuroşi pentru că, la doar 58 km de Cape Cod, au găsit un banc uriaş de ton, gata să fie capturat. Entuziasmul lor a fost atât de mare, încât o companie le-a promis că va plăti cincizeci de mii de dolari celui care pescuieşte un ton mare cu spate albastru. Mulţimea de peşti şi plata excelentă promisă au stârnit interesul pescarilor amatori să se aventureze pe mare. Din cauza lipsei de experienţă, ei au subestimat forţa şi rapiditatea tonului şi astfel, chiar în timpul zilei, ambarcaţiuni precum Christi Anne, Basic Instinct şi Official Business au naufragiat din cauză că nu au putut lupta contra forţei impresionante a tonului.

  Ce poveste potrivită pentru a ilustra ce ni se poate întâmpla cu ispita şi păcatul. Uneori, impresionaţi de plăcerile trecătoare pe care le oferă lumea, ne aventurăm în teritoriile lor şi naufragiem în faţa asaltului furios al păcatului. Când minimalizăm puterea păcatului, vom ajunge înfrânţi. Uneori, chiar avem îndrăzneala de a flirta cu ispita şi credem că noi îi vom putea rezista, ba chiar o vom birui. În asta constă problema noastră. Dumnezeu i-a spus lui Cain: „Păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine” (Geneza 4:7). Ai înţeles mesajul? Păcatul este întotdeauna gata să atace. Atunci, de ce vrem noi să ne aventurăm pe teritoriul lui?

  Pavel spune că mulţi „cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare” (1 Timotei 6:9). Ai vrea să cazi în prăpăd şi în pierzare? Cred că nu! Deşi în aparenţă pare puţin ironic, cred totuşi că Mark Twain a avut dreptate când a spus: „Sunt multe mijloace foarte bune de a ne proteja de ispită, dar cred că cea mai sigură este laşitatea.” Pavel îl sfătuieşte pe tânărul Timotei: „Fugi de poftele tinereţii” (2 Timotei 2:22). Iată făgăduinţa divină: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii” (Iacov 1:12). Astăzi nu înfrunta ispita, mai bine fugi de ea.

  #fugideispită

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...