Fugi!

Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită. (Luca 22:40).

În 1999, pescarii de ton din Massachussets, Statele Unite, au fost foarte bucuroşi pentru că, la doar 58 km de Cape Cod, au găsit un banc uriaş de ton, gata să fie capturat. Entuziasmul lor a fost atât de mare, încât o companie le-a promis că va plăti cincizeci de mii de dolari celui care pescuieşte un ton mare cu spate albastru. Mulţimea de peşti şi plata excelentă promisă au stârnit interesul pescarilor amatori să se aventureze pe mare. Din cauza lipsei de experienţă, ei au subestimat forţa şi rapiditatea tonului şi astfel, chiar în timpul zilei, ambarcaţiuni precum Christi Anne, Basic Instinct şi Official Business au naufragiat din cauză că nu au putut lupta contra forţei impresionante a tonului.

Ce poveste potrivită pentru a ilustra ce ni se poate întâmpla cu ispita şi păcatul. Uneori, impresionaţi de plăcerile trecătoare pe care le oferă lumea, ne aventurăm în teritoriile lor şi naufragiem în faţa asaltului furios al păcatului. Când minimalizăm puterea păcatului, vom ajunge înfrânţi. Uneori, chiar avem îndrăzneala de a flirta cu ispita şi credem că noi îi vom putea rezista, ba chiar o vom birui. În asta constă problema noastră. Dumnezeu i-a spus lui Cain: „Păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine” (Geneza 4:7). Ai înţeles mesajul? Păcatul este întotdeauna gata să atace. Atunci, de ce vrem noi să ne aventurăm pe teritoriul lui?

Pavel spune că mulţi „cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare” (1 Timotei 6:9). Ai vrea să cazi în prăpăd şi în pierzare? Cred că nu! Deşi în aparenţă pare puţin ironic, cred totuşi că Mark Twain a avut dreptate când a spus: „Sunt multe mijloace foarte bune de a ne proteja de ispită, dar cred că cea mai sigură este laşitatea.” Pavel îl sfătuieşte pe tânărul Timotei: „Fugi de poftele tinereţii” (2 Timotei 2:22). Iată făgăduinţa divină: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii” (Iacov 1:12). Astăzi nu înfrunta ispita, mai bine fugi de ea.

#fugideispită

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor