Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  Fugi!

  Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită. (Luca 22:40).

  În 1999, pescarii de ton din Massachussets, Statele Unite, au fost foarte bucuroşi pentru că, la doar 58 km de Cape Cod, au găsit un banc uriaş de ton, gata să fie capturat. Entuziasmul lor a fost atât de mare, încât o companie le-a promis că va plăti cincizeci de mii de dolari celui care pescuieşte un ton mare cu spate albastru. Mulţimea de peşti şi plata excelentă promisă au stârnit interesul pescarilor amatori să se aventureze pe mare. Din cauza lipsei de experienţă, ei au subestimat forţa şi rapiditatea tonului şi astfel, chiar în timpul zilei, ambarcaţiuni precum Christi Anne, Basic Instinct şi Official Business au naufragiat din cauză că nu au putut lupta contra forţei impresionante a tonului.

  Ce poveste potrivită pentru a ilustra ce ni se poate întâmpla cu ispita şi păcatul. Uneori, impresionaţi de plăcerile trecătoare pe care le oferă lumea, ne aventurăm în teritoriile lor şi naufragiem în faţa asaltului furios al păcatului. Când minimalizăm puterea păcatului, vom ajunge înfrânţi. Uneori, chiar avem îndrăzneala de a flirta cu ispita şi credem că noi îi vom putea rezista, ba chiar o vom birui. În asta constă problema noastră. Dumnezeu i-a spus lui Cain: „Păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine” (Geneza 4:7). Ai înţeles mesajul? Păcatul este întotdeauna gata să atace. Atunci, de ce vrem noi să ne aventurăm pe teritoriul lui?

  Pavel spune că mulţi „cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare” (1 Timotei 6:9). Ai vrea să cazi în prăpăd şi în pierzare? Cred că nu! Deşi în aparenţă pare puţin ironic, cred totuşi că Mark Twain a avut dreptate când a spus: „Sunt multe mijloace foarte bune de a ne proteja de ispită, dar cred că cea mai sigură este laşitatea.” Pavel îl sfătuieşte pe tânărul Timotei: „Fugi de poftele tinereţii” (2 Timotei 2:22). Iată făgăduinţa divină: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii” (Iacov 1:12). Astăzi nu înfrunta ispita, mai bine fugi de ea.

  #fugideispită

  Fugi! - 2017. Sunt multe mijloace foarte bune de a ne proteja de ispită, dar cred că cea mai sigură este laşitatea. „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii”. Astăzi nu înfrunta ispita, mai bine fugi de ea. #fugideispită
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...