L-ai ajutat pe Isus?

  Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. (Matei 25:40)

  În poezia „How the Great Guest Came” [Cum a venit marele Invitat], Edwin Markham ne povesteşte cum Conrad, un cizmar, şi-a chemat vecinii şi le-a spus: „Prieteni, Domnul mi s-a arătat şi mi-a spus că va veni să mă viziteze când cocoşii vor alunga noaptea cu cântecul lor. Atunci eu am făcut toate pregătirile necesare, mi-am lustruit pantofii, am pregătit masa şi am aranjat totul în ordine pentru când va ajunge Isus.” A început să treacă vremea, dar Domnul nu mai ajungea.

  Dintr-odată, cineva a bătut la uşă. Conrad a ieşit alergând, dar, deschizând uşa, a văzut doar un cerşetor în ploaie. Văzând picioarele ude şi bătucite ale acestui sărman străin, îşi scoase încălţămintea şi i-o oferi lui. Mai târziu a venit o femeie în vârstă, cu faţa ridată, căreia îi era foame. Conrad îi dădu să mănânce. După ce a plecat bătrâna, la uşa lui a venit un băiat rătăcit şi înfometat; Conrad îi dădu câteva bucate şi îl primi la el. Aşa a trecut toată ziua şi, odată cu ziua, a trecut şi orice speranţă că Invitatul ceresc va veni la cizmar.

  În timp ce Conrad încerca să înţeleagă de ce Domnul nu venise, El i se arătă în vis şi spuse: „Bucură-te, că Eu m-am ţinut de cuvânt. Am bătut de trei ori la uşa ta şi de trei ori umbra mea a trecut pragul tău. Eu am fost în acel cerşetor cu picioarele rănite. Am fost femeia căreia i-ai dat să mănânce. Am fost băiatul pierdut şi înfometat pe care l-ai găzduit.”

  Ai simţit deja dorinţa de a-L ajuta pe Isus? Ei bine, începe să îi ajuţi pe cei din jurul tău, aşa ca cizmarul. Nu uita: când ajuţi un prieten, când poţi să împarţi cu celălalt din puţinul sau multul pe care îl ai, este ca şi cum l-ai ajuta chiar pe Isus. „Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu” (1 Corinteni 3:9) şi Îi slujim lui Dumnezeu atunci când le slujim semenilor. Cum te va vizita Isus în această zi? Eu nu ştiu, dar să nu uiţi cuvintele Stăpânului: „Oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru” (Marcu 10:43). „Ceilalţi” sunt consideraţi de Isus ca fraţii Lui.

  #iubeşte-ţiaproapele

  L-ai ajutat pe Isus? - 2017. Ai simţit deja dorinţa de a-L ajuta pe Isus? Ei bine, începe să îi ajuţi pe cei din jurul tău, aşa ca cizmarul. Nu uita: când ajuţi un prieten, când poţi să împarţi cu celălalt din puţinul sau multul pe care îl ai, este ca şi cum l-ai ajuta chiar pe Isus. #iubeşte-ţiaproapele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...