L-ai ajutat pe Isus?

  Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. (Matei 25:40)

  În poezia „How the Great Guest Came” [Cum a venit marele Invitat], Edwin Markham ne povesteşte cum Conrad, un cizmar, şi-a chemat vecinii şi le-a spus: „Prieteni, Domnul mi s-a arătat şi mi-a spus că va veni să mă viziteze când cocoşii vor alunga noaptea cu cântecul lor. Atunci eu am făcut toate pregătirile necesare, mi-am lustruit pantofii, am pregătit masa şi am aranjat totul în ordine pentru când va ajunge Isus.” A început să treacă vremea, dar Domnul nu mai ajungea.

  Dintr-odată, cineva a bătut la uşă. Conrad a ieşit alergând, dar, deschizând uşa, a văzut doar un cerşetor în ploaie. Văzând picioarele ude şi bătucite ale acestui sărman străin, îşi scoase încălţămintea şi i-o oferi lui. Mai târziu a venit o femeie în vârstă, cu faţa ridată, căreia îi era foame. Conrad îi dădu să mănânce. După ce a plecat bătrâna, la uşa lui a venit un băiat rătăcit şi înfometat; Conrad îi dădu câteva bucate şi îl primi la el. Aşa a trecut toată ziua şi, odată cu ziua, a trecut şi orice speranţă că Invitatul ceresc va veni la cizmar.

  În timp ce Conrad încerca să înţeleagă de ce Domnul nu venise, El i se arătă în vis şi spuse: „Bucură-te, că Eu m-am ţinut de cuvânt. Am bătut de trei ori la uşa ta şi de trei ori umbra mea a trecut pragul tău. Eu am fost în acel cerşetor cu picioarele rănite. Am fost femeia căreia i-ai dat să mănânce. Am fost băiatul pierdut şi înfometat pe care l-ai găzduit.”

  Ai simţit deja dorinţa de a-L ajuta pe Isus? Ei bine, începe să îi ajuţi pe cei din jurul tău, aşa ca cizmarul. Nu uita: când ajuţi un prieten, când poţi să împarţi cu celălalt din puţinul sau multul pe care îl ai, este ca şi cum l-ai ajuta chiar pe Isus. „Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu” (1 Corinteni 3:9) şi Îi slujim lui Dumnezeu atunci când le slujim semenilor. Cum te va vizita Isus în această zi? Eu nu ştiu, dar să nu uiţi cuvintele Stăpânului: „Oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru” (Marcu 10:43). „Ceilalţi” sunt consideraţi de Isus ca fraţii Lui.

  #iubeşte-ţiaproapele

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...