L-ai ajutat pe Isus?

  Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. (Matei 25:40)

  În poezia „How the Great Guest Came” [Cum a venit marele Invitat], Edwin Markham ne povesteşte cum Conrad, un cizmar, şi-a chemat vecinii şi le-a spus: „Prieteni, Domnul mi s-a arătat şi mi-a spus că va veni să mă viziteze când cocoşii vor alunga noaptea cu cântecul lor. Atunci eu am făcut toate pregătirile necesare, mi-am lustruit pantofii, am pregătit masa şi am aranjat totul în ordine pentru când va ajunge Isus.” A început să treacă vremea, dar Domnul nu mai ajungea.

  Dintr-odată, cineva a bătut la uşă. Conrad a ieşit alergând, dar, deschizând uşa, a văzut doar un cerşetor în ploaie. Văzând picioarele ude şi bătucite ale acestui sărman străin, îşi scoase încălţămintea şi i-o oferi lui. Mai târziu a venit o femeie în vârstă, cu faţa ridată, căreia îi era foame. Conrad îi dădu să mănânce. După ce a plecat bătrâna, la uşa lui a venit un băiat rătăcit şi înfometat; Conrad îi dădu câteva bucate şi îl primi la el. Aşa a trecut toată ziua şi, odată cu ziua, a trecut şi orice speranţă că Invitatul ceresc va veni la cizmar.

  În timp ce Conrad încerca să înţeleagă de ce Domnul nu venise, El i se arătă în vis şi spuse: „Bucură-te, că Eu m-am ţinut de cuvânt. Am bătut de trei ori la uşa ta şi de trei ori umbra mea a trecut pragul tău. Eu am fost în acel cerşetor cu picioarele rănite. Am fost femeia căreia i-ai dat să mănânce. Am fost băiatul pierdut şi înfometat pe care l-ai găzduit.”

  Ai simţit deja dorinţa de a-L ajuta pe Isus? Ei bine, începe să îi ajuţi pe cei din jurul tău, aşa ca cizmarul. Nu uita: când ajuţi un prieten, când poţi să împarţi cu celălalt din puţinul sau multul pe care îl ai, este ca şi cum l-ai ajuta chiar pe Isus. „Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu” (1 Corinteni 3:9) şi Îi slujim lui Dumnezeu atunci când le slujim semenilor. Cum te va vizita Isus în această zi? Eu nu ştiu, dar să nu uiţi cuvintele Stăpânului: „Oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru” (Marcu 10:43). „Ceilalţi” sunt consideraţi de Isus ca fraţii Lui.

  #iubeşte-ţiaproapele

  L-ai ajutat pe Isus? - 2017. Ai simţit deja dorinţa de a-L ajuta pe Isus? Ei bine, începe să îi ajuţi pe cei din jurul tău, aşa ca cizmarul. Nu uita: când ajuţi un prieten, când poţi să împarţi cu celălalt din puţinul sau multul pe care îl ai, este ca şi cum l-ai ajuta chiar pe Isus. 

#iubeşte-ţiaproapele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...