Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Umplut cu Duhul

  Fiţi plini de Duh. (Efeseni 5:18)

  Plutarh, cel mai celebru istoric grec, povesteşte că Alexandru cel Mare a invitat foarte mulţi prieteni la un ospăţ uimitor. Bucatele, alcoolul, femeile, toate erau din abundenţă şi acolo era un festin de primă clasă. Dominat de lipsa de bun-simţ, împăratul se ridică şi anunţă:

  Vom organiza un concurs de necumpătare. Câştigătorul va primi o coroană în valoare de un talant.

  Talantul era echivalentul salariului pe douăzeci de ani al unui lucrător. Erau mulţi, foarte mulţi bani şi încă sunt chiar şi pentru zilele noastre. A început concursul de îndată şi invitaţii au început să bea fără măsură. Beţia lor a fost atât de mare, încât patruzeci şi unu de participanţi au murit. În realitate, acea petrecere a fost un real dezastru! În cele din urmă, unul din juraţi a pronunţat cuvintele mult aşteptate: „Câştigătorul este Promachos.” Acest personaj, a cărui imprudenţă era tot atât de mare ca şi urâţenia numelui său, şi-a primit coroana, dar a murit trei zile mai târziu din cauza intoxicaţiei cu alcool.

  Crezi că a meritat acea coroană? Ai vrea să participi la un concurs care te-ar putea costa viaţa? Să nu crezi că acest fel de competiţii se limitau doar la acea epocă. În 2013, într-un oraş din Spania, s-a organizat un concurs asemănător cu cel despre care vorbeşte Plutarh. Câştigătorul a consumat şapte litri de bere în doar douăzeci de minute. Ce s-a întâmplat cu el? A murit în acea noapte.

  Aceste exemple dovedesc cât de adevărată este următoarea declaraţie a lui Pavel: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare” (Efeseni 5:18). Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Dar putem observa că în acelaşi pasaj, Pavel ne mai spune un lucru: „Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Să nu crezi că poţi să fii plin de Duhul prin tine însuţi. Nu, aceasta este de la Dumnezeu şi El este gata să facă acest lucru pentru tine. „Deci, dacă voi […] daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13). Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt?

  #vinoDuhSfânt #umple-măDoamne

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...