Umplut cu Duhul

Fiţi plini de Duh. (Efeseni 5:18)

Plutarh, cel mai celebru istoric grec, povesteşte că Alexandru cel Mare a invitat foarte mulţi prieteni la un ospăţ uimitor. Bucatele, alcoolul, femeile, toate erau din abundenţă şi acolo era un festin de primă clasă. Dominat de lipsa de bun-simţ, împăratul se ridică şi anunţă:

Vom organiza un concurs de necumpătare. Câştigătorul va primi o coroană în valoare de un talant.

De același autor

Talantul era echivalentul salariului pe douăzeci de ani al unui lucrător. Erau mulţi, foarte mulţi bani şi încă sunt chiar şi pentru zilele noastre. A început concursul de îndată şi invitaţii au început să bea fără măsură. Beţia lor a fost atât de mare, încât patruzeci şi unu de participanţi au murit. În realitate, acea petrecere a fost un real dezastru! În cele din urmă, unul din juraţi a pronunţat cuvintele mult aşteptate: „Câştigătorul este Promachos.” Acest personaj, a cărui imprudenţă era tot atât de mare ca şi urâţenia numelui său, şi-a primit coroana, dar a murit trei zile mai târziu din cauza intoxicaţiei cu alcool.

Crezi că a meritat acea coroană? Ai vrea să participi la un concurs care te-ar putea costa viaţa? Să nu crezi că acest fel de competiţii se limitau doar la acea epocă. În 2013, într-un oraş din Spania, s-a organizat un concurs asemănător cu cel despre care vorbeşte Plutarh. Câştigătorul a consumat şapte litri de bere în doar douăzeci de minute. Ce s-a întâmplat cu el? A murit în acea noapte.

Aceste exemple dovedesc cât de adevărată este următoarea declaraţie a lui Pavel: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare” (Efeseni 5:18). Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Dar putem observa că în acelaşi pasaj, Pavel ne mai spune un lucru: „Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Să nu crezi că poţi să fii plin de Duhul prin tine însuţi. Nu, aceasta este de la Dumnezeu şi El este gata să facă acest lucru pentru tine. „Deci, dacă voi […] daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13). Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt?

#vinoDuhSfânt #umple-măDoamne

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Umplut cu Duhul - 2017. Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt?

#vinoDuhSfânt #umple-măDoamne pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.