Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Umplut cu Duhul

  Fiţi plini de Duh. (Efeseni 5:18)

  Plutarh, cel mai celebru istoric grec, povesteşte că Alexandru cel Mare a invitat foarte mulţi prieteni la un ospăţ uimitor. Bucatele, alcoolul, femeile, toate erau din abundenţă şi acolo era un festin de primă clasă. Dominat de lipsa de bun-simţ, împăratul se ridică şi anunţă:

  Vom organiza un concurs de necumpătare. Câştigătorul va primi o coroană în valoare de un talant.

  Talantul era echivalentul salariului pe douăzeci de ani al unui lucrător. Erau mulţi, foarte mulţi bani şi încă sunt chiar şi pentru zilele noastre. A început concursul de îndată şi invitaţii au început să bea fără măsură. Beţia lor a fost atât de mare, încât patruzeci şi unu de participanţi au murit. În realitate, acea petrecere a fost un real dezastru! În cele din urmă, unul din juraţi a pronunţat cuvintele mult aşteptate: „Câştigătorul este Promachos.” Acest personaj, a cărui imprudenţă era tot atât de mare ca şi urâţenia numelui său, şi-a primit coroana, dar a murit trei zile mai târziu din cauza intoxicaţiei cu alcool.

  Crezi că a meritat acea coroană? Ai vrea să participi la un concurs care te-ar putea costa viaţa? Să nu crezi că acest fel de competiţii se limitau doar la acea epocă. În 2013, într-un oraş din Spania, s-a organizat un concurs asemănător cu cel despre care vorbeşte Plutarh. Câştigătorul a consumat şapte litri de bere în doar douăzeci de minute. Ce s-a întâmplat cu el? A murit în acea noapte.

  Aceste exemple dovedesc cât de adevărată este următoarea declaraţie a lui Pavel: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare” (Efeseni 5:18). Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Dar putem observa că în acelaşi pasaj, Pavel ne mai spune un lucru: „Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Să nu crezi că poţi să fii plin de Duhul prin tine însuţi. Nu, aceasta este de la Dumnezeu şi El este gata să facă acest lucru pentru tine. „Deci, dacă voi […] daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13). Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt?

  #vinoDuhSfânt #umple-măDoamne

  Umplut cu Duhul - 2017. Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt?

#vinoDuhSfânt #umple-măDoamne
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...