Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Umplut cu Duhul

  Fiţi plini de Duh. (Efeseni 5:18)

  Plutarh, cel mai celebru istoric grec, povesteşte că Alexandru cel Mare a invitat foarte mulţi prieteni la un ospăţ uimitor. Bucatele, alcoolul, femeile, toate erau din abundenţă şi acolo era un festin de primă clasă. Dominat de lipsa de bun-simţ, împăratul se ridică şi anunţă:

  Vom organiza un concurs de necumpătare. Câştigătorul va primi o coroană în valoare de un talant.

  Talantul era echivalentul salariului pe douăzeci de ani al unui lucrător. Erau mulţi, foarte mulţi bani şi încă sunt chiar şi pentru zilele noastre. A început concursul de îndată şi invitaţii au început să bea fără măsură. Beţia lor a fost atât de mare, încât patruzeci şi unu de participanţi au murit. În realitate, acea petrecere a fost un real dezastru! În cele din urmă, unul din juraţi a pronunţat cuvintele mult aşteptate: „Câştigătorul este Promachos.” Acest personaj, a cărui imprudenţă era tot atât de mare ca şi urâţenia numelui său, şi-a primit coroana, dar a murit trei zile mai târziu din cauza intoxicaţiei cu alcool.

  Crezi că a meritat acea coroană? Ai vrea să participi la un concurs care te-ar putea costa viaţa? Să nu crezi că acest fel de competiţii se limitau doar la acea epocă. În 2013, într-un oraş din Spania, s-a organizat un concurs asemănător cu cel despre care vorbeşte Plutarh. Câştigătorul a consumat şapte litri de bere în doar douăzeci de minute. Ce s-a întâmplat cu el? A murit în acea noapte.

  Aceste exemple dovedesc cât de adevărată este următoarea declaraţie a lui Pavel: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare” (Efeseni 5:18). Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Dar putem observa că în acelaşi pasaj, Pavel ne mai spune un lucru: „Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Să nu crezi că poţi să fii plin de Duhul prin tine însuţi. Nu, aceasta este de la Dumnezeu şi El este gata să facă acest lucru pentru tine. „Deci, dacă voi […] daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13). Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt?

  #vinoDuhSfânt #umple-măDoamne

  Umplut cu Duhul - 2017. Cunosc foarte mulţi oameni, creştini şi necreştini, foarte inteligenţi, care au înţeles că alcoolul nu duce la nimic bun, persoane care au hotărât să se abţină de la alcool. Nu trebuie doar să refuzi să consumi alcool, ci şi să fii plin de Duhul lui Dumnezeu. Nu ai vrea să fii umplut cu Duhul Sfânt? #vinoDuhSfânt #umple-măDoamne
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...