Articolul precedentDar bunicul?
  Articolul următorLegătura minte – corp

  Am câştigat!

  Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere. (Isaia 54:17)

  Încă din copilărie, întotdeauna mi-a plăcut să fac parte din echipa câştigătoare. Nici astăzi nu mi-am pierdut obiceiul de a încerca să fiu în tabăra învingătorilor. De exemplu, pentru mine nu este nicio problemă să fiu suporterul RedSocks, din Boston, sau Yankees din New York. Vreau să încurajez atât echipa Real Madrid, cât şi Barcelona. Dar mai presus de orice, eu vreau să aparţin echipei câştigătoare, pentru că nu suport să sufăr agonia înfrângerii. În cartea lui, Revelation’s Great Love Story, pastorul Larry Lichtenwalter ne vorbeşte despe un aprod bătrân care în fiecare zi ieşea în curte pentru a-i vedea pe elevi cum se joacă, în timp ce el citea din cartea lui preferată. Într-o zi, un tânăr s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

  – Ce citiţi?

  – Biblia.

  – Da, ştiu că este o Biblie, dar ce carte din Biblie citiţi?

  – Apocalipsa.

  – Apocalipsa! O înţelegeţi?

  – Desigur!

  – Dacă într-adevăr înţelegeţi, vă rog să îmi spuneţi ce semnifică această carte?

  – Cu un zâmbet pe buze şi plin de bucurie, bătrânul răspunse:

  – Băiatul meu, Apocalipsa vrea să ne spună că am câştigat!

  Ce am câştigat? Împotriva cui am câştigat? Lichtenwalter ne spune că am obţinut victoria „asupra temerilor noastre, oricare ar fi; asupra vrăjmaşilor noştri, oricare ar fi ei”. Aristotel a mai spus că biruinţa care se obţine cel mai greu este biruinţa asupra noastră. Care sunt luptele pe care le duci cu tine însuţi şi pe care nu le-ai putut câştiga? Poate avariţia, ura, iubirea de bani sau de plăceri. Poate lupţi împotriva unui impuls sau a unei tendinţe păcătoase care te împiedică să Îi dai slavă lui Dumnezeu şi te face să te simţi pierdut, singur şi fără putere de a mai continua.

  Când totul indică faptul că vrăjmaşul te-a biruit, vreau să te invit să găseşti mângâiere în următoarea făgăduinţă: „Căci Domnul, Dumnezeul vostru, merge cu voi ca să bată pe vrăjmaşii voştri.” Biruinţa este un dar pe care Dumnezeu ni-l oferă nu datorită meritelor noastre, ci pentru că ne iubeşte, pentru că noi suntem copiii Lui. Astăzi, şi noi putem spune: „Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!” Astăzi putem spune: am câştigat!

  #maimultdecâtbiruitori #victorieînHristos

  Am câştigat! - 2017. Care sunt luptele pe care le duci cu tine însuţi şi pe care nu le-ai putut câştiga? Poate avariţia, ura, iubirea de bani sau de plăceri. Poate lupţi împotriva unui impuls sau a unei tendinţe păcătoase care te împiedică să Îi dai slavă lui Dumnezeu şi te face să te simţi pierdut, singur şi fără putere de a mai continua. #maimultdecâtbiruitori #victorieînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!