Cea mai absurdă cursă

  Nu cei iuţi aleargă. (Eclesiastul 9:11)

  Există o cursă în care câştigătorul este cel care a parcurs distanţa cea mai mică înainte de fluierul final. În general, într-o competiţie, câştigător este cel care trece primul linia de sosire; dar, în India, se organizează un concurs care merge împotriva tuturor parametrilor pe care îi cunoaştem. Este un concurs cu biciclişti în care participanţii trebuie să încerce să îşi menţină echilibrul, fără să avanseze foarte mult, deoarece câştigătorul este cel care reuşeşte să rămână cel mai aproape de linia de plecare în momentul fluierului final. Nu ţi se pare bizar sau chiar rar? Fără îndoială că, în această cursă, câştigător este cel care are cea mai multă răbdare şi, în acelaşi timp, care ştie să îşi menţină echilibrul deplasându-se cât se poate de încet.

  Şi Biblia ne vorbeşte despre un concurs care merge contra logicii, deoarece nu cel care aleargă cel mai iute câştigă, nici cel care este în cea mai bună formă fizică. Aş vrea să îţi vorbesc despre alergarea pentru viaţa veşnică. De fapt, autorul Epistolei către evrei ne recomandă „să alergăm cu stăruinţă” în această cursă (Evrei 12:1). Marea noastră dilemă este că, adesea, noi credem că această cursă spre cer este ca oricare alt concurs de pe pământ, unde doar cel mai bun câştigă. Dar în cursa creştină pentru viaţa veşnică trebuie să împlinim la literă ce ne spune Solomon: „Nu cei uiţi aleargă” (Eclesiastul 9:11). Şi atunci cine sunt câştigătorii?

  Ioan descrie astfel momentul în care i-a văzut pe cei care au căpătat premiul: „După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini; şi strigau cu glas tare şi ziceau: «Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!»” (Apocalipsa 7:9,10).

  Ai citit bine? Mântuirea nu este ceva ce se câştigă prin propriile mele eforturi. Mântuirea, viaţa veşnică, vine de la Dumnezeu, îi aparţine lui Dumnezeu şi este un dar din partea lui Dumnezeu. Isus te va conduce până la final dacă Îl laşi să pedaleze şi să îţi conducă bicicleta vieţii.

  #alergspreţintă #răbdare

  Cea mai absurdă cursă - 2017. Mântuirea nu este ceva ce se câştigă prin propriile mele eforturi. Mântuirea, viaţa veşnică, vine de la Dumnezeu, îi aparţine lui Dumnezeu şi este un dar din partea lui Dumnezeu. Isus te va conduce până la final dacă Îl laşi să pedaleze şi să îţi conducă bicicleta vieţii. #alergspreţintă #răbdare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...