Cea mai absurdă cursă

  Nu cei iuţi aleargă. (Eclesiastul 9:11)

  Există o cursă în care câştigătorul este cel care a parcurs distanţa cea mai mică înainte de fluierul final. În general, într-o competiţie, câştigător este cel care trece primul linia de sosire; dar, în India, se organizează un concurs care merge împotriva tuturor parametrilor pe care îi cunoaştem. Este un concurs cu biciclişti în care participanţii trebuie să încerce să îşi menţină echilibrul, fără să avanseze foarte mult, deoarece câştigătorul este cel care reuşeşte să rămână cel mai aproape de linia de plecare în momentul fluierului final. Nu ţi se pare bizar sau chiar rar? Fără îndoială că, în această cursă, câştigător este cel care are cea mai multă răbdare şi, în acelaşi timp, care ştie să îşi menţină echilibrul deplasându-se cât se poate de încet.

  Şi Biblia ne vorbeşte despre un concurs care merge contra logicii, deoarece nu cel care aleargă cel mai iute câştigă, nici cel care este în cea mai bună formă fizică. Aş vrea să îţi vorbesc despre alergarea pentru viaţa veşnică. De fapt, autorul Epistolei către evrei ne recomandă „să alergăm cu stăruinţă” în această cursă (Evrei 12:1). Marea noastră dilemă este că, adesea, noi credem că această cursă spre cer este ca oricare alt concurs de pe pământ, unde doar cel mai bun câştigă. Dar în cursa creştină pentru viaţa veşnică trebuie să împlinim la literă ce ne spune Solomon: „Nu cei uiţi aleargă” (Eclesiastul 9:11). Şi atunci cine sunt câştigătorii?

  Ioan descrie astfel momentul în care i-a văzut pe cei care au căpătat premiul: „După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini; şi strigau cu glas tare şi ziceau: «Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!»” (Apocalipsa 7:9,10).

  Ai citit bine? Mântuirea nu este ceva ce se câştigă prin propriile mele eforturi. Mântuirea, viaţa veşnică, vine de la Dumnezeu, îi aparţine lui Dumnezeu şi este un dar din partea lui Dumnezeu. Isus te va conduce până la final dacă Îl laşi să pedaleze şi să îţi conducă bicicleta vieţii.

  #alergspreţintă #răbdare

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...