Cea mai absurdă cursă

  Nu cei iuţi aleargă. (Eclesiastul 9:11)

  Există o cursă în care câştigătorul este cel care a parcurs distanţa cea mai mică înainte de fluierul final. În general, într-o competiţie, câştigător este cel care trece primul linia de sosire; dar, în India, se organizează un concurs care merge împotriva tuturor parametrilor pe care îi cunoaştem. Este un concurs cu biciclişti în care participanţii trebuie să încerce să îşi menţină echilibrul, fără să avanseze foarte mult, deoarece câştigătorul este cel care reuşeşte să rămână cel mai aproape de linia de plecare în momentul fluierului final. Nu ţi se pare bizar sau chiar rar? Fără îndoială că, în această cursă, câştigător este cel care are cea mai multă răbdare şi, în acelaşi timp, care ştie să îşi menţină echilibrul deplasându-se cât se poate de încet.

  Şi Biblia ne vorbeşte despre un concurs care merge contra logicii, deoarece nu cel care aleargă cel mai iute câştigă, nici cel care este în cea mai bună formă fizică. Aş vrea să îţi vorbesc despre alergarea pentru viaţa veşnică. De fapt, autorul Epistolei către evrei ne recomandă „să alergăm cu stăruinţă” în această cursă (Evrei 12:1). Marea noastră dilemă este că, adesea, noi credem că această cursă spre cer este ca oricare alt concurs de pe pământ, unde doar cel mai bun câştigă. Dar în cursa creştină pentru viaţa veşnică trebuie să împlinim la literă ce ne spune Solomon: „Nu cei uiţi aleargă” (Eclesiastul 9:11). Şi atunci cine sunt câştigătorii?

  Ioan descrie astfel momentul în care i-a văzut pe cei care au căpătat premiul: „După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini; şi strigau cu glas tare şi ziceau: «Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!»” (Apocalipsa 7:9,10).

  Ai citit bine? Mântuirea nu este ceva ce se câştigă prin propriile mele eforturi. Mântuirea, viaţa veşnică, vine de la Dumnezeu, îi aparţine lui Dumnezeu şi este un dar din partea lui Dumnezeu. Isus te va conduce până la final dacă Îl laşi să pedaleze şi să îţi conducă bicicleta vieţii.

  #alergspreţintă #răbdare

  Cea mai absurdă cursă - 2017. Mântuirea nu este ceva ce se câştigă prin propriile mele eforturi. Mântuirea, viaţa veşnică, vine de la Dumnezeu, îi aparţine lui Dumnezeu şi este un dar din partea lui Dumnezeu. Isus te va conduce până la final dacă Îl laşi să pedaleze şi să îţi conducă bicicleta vieţii.

#alergspreţintă #răbdare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...