O carte de mare valoare

  De aceea Te voi lăuda printre neamuri şi voi cânta Numele Tău. (Romani 15:9)

  Cât ai fi dispus să plăteşti pentru a obţine un exemplar al cărţii Psalmii? Ai da mai mult de patruzeci de milioane de dolari pentru această minunată colecţie de poezii? Aceasta a fost suma plătită în 2013 de un colecţionar pentru achiziţionarea unei ediţii foarte speciale a acestei cărţi minunate de poezii evreieşti. Ce avea atât de special această ediţie, pentru ca ea să fie atât de dorită? Era prima carte tipărită în America, în 1640. În prezent, au mai rămas doar unsprezece exemplare din cele o mie şapte sute tipărite în primul tiraj şi biserica veche din sud, de la Boston, a hotărât să scoată la licitaţie unul din cele două exemplare ale sale. David Redder, director de cărţi la Sotheby’s, compania care s-a ocupat de licitaţie, a spus că acest manuscris din Psalmii a jucat un rol fundamental în realizarea libertăţii religioase şi politice şi în fondarea Statelor Unite. Cât de minunat este Cuvântul lui Dumnezeu!

  De ce au ales puritanii englezi special această carte, Psalmii, ca prima carte pe care să o tipărească? Unul din motivele pentru care au ales Psalmii au fost imnurile care se foloseau la slujbele din templul lui Israel. Tipărind această operă, credincioşii britanici doreau să se asigure că Numele lui Dumnezeu continua să fie elogiat şi în Lumea Nouă. Ei doreau să continue să calce pe urmele Mântuitorului nostru, deoarece acolo este singurul loc în care este menţionat că Isus cânta (Matei 26:30), şi probabil că El cânta Psalmii 115–118, cei care erau intonaţi la finalul scenei pascale.

  Un lucru este sigur: Psalmii au o mare valoare nu pentru că acest exemplar a costat patruzeci de milioane de dolari, ci pentru că, citindu-i, noi putem fi îmbogăţiţi şi ne putem aprofunda şi personaliza relaţia cu Dumnezeu. Cititul este gratuit, fără să trebuiască să plăteşti vreun bănuţ.

  Când ai citit ultima dată un psalm? Îţi propun să citeşti chiar acum un capitol din această carte. Nu te îngrijora, nu îţi va lua foarte mult să citeşti cel mai scurt capitol din Biblie: Psalmul 117: „Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele! Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi, şi credincioşia Lui ţine în veci. Lăudaţi pe Domnul!”

  #CuvântulluiDumnezeu #citeşte-l

  O carte de mare valoare - 2017. Un lucru este sigur: Psalmii au o mare valoare nu pentru că acest exemplar a costat patruzeci de milioane de dolari, ci pentru că, citindu-i, noi putem fi îmbogăţiţi şi ne putem aprofunda şi personaliza relaţia cu Dumnezeu. Cititul este gratuit, fără să trebuiască să plăteşti vreun bănuţ.

#CuvântulluiDumnezeu #citeşte-l
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...