Să ne uităm ţintă la Isus. (Evrei 12:2)
Leonardo da Vinci (1452–1519) este, fără nicio îndoială, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a avut omenirea. Talentele lui i-au permis să se lanseze cu succes în mai multe domenii. El a fost muzician, sculptor, matematician, astronom, inginer, arhitect şi pictor. În ultima disciplină amintită, el ne-a lăsat moştenire multe opere, dintre care multe sunt considerate de către specialişti a fi cele mai bune din lume. Una dintre picturile lui este „Cina cea de Taină”, o pictură murală realizată între 1495 şi 1497.
În timpul acestor trei ani, lucru extraordinar pentru el, da Vinci şi-a concentrat întreaga atenţie pe realizarea acestei opere. El nu a mai început nicio pictură pentru a se asigura de perfecţiunea fiecărui detaliu: faţa personajelor, îmbrăcămintea lor, poziţia corpului etc. Se povesteşte că, atunci când a crezut că a terminat fresca, i-a arătat-o unui prieten pentru a afla părerea lui. Când a văzut-o, acesta nu a putut să nu îşi exprime uimirea văzând frumuseţea tabloului şi, foarte emoţionat, a făcut următorul comentariu: „Leonardo, potirul este foarte frumos! După ce îl vor fi văzut, oamenii nu îşi vor putea lua ochii de la el!” Atunci da Vinci a luat o perie şi a desfigurat potirul. Când prietenul lui l-a întrebat de ce a făcut acest lucru, artistul a spus doar atât: „Nimic nu trebuie să atragă atenţia oamenilor, în afară de Hristos.”
Avea perfectă dreptate. Doar Hristos trebuie să fie în centrul atenţiei noastre. Uneori, noi ne lăsăm distraşi de multe alte lucruri, bune în ele însele; dar pentru mulţi dintre tineri, centrul vieţii creştine se întoarce înspre activităţile din biserică. Alţii, puţin mai „religioşi”, cred că faptul că fac lucrare misionară, dau un bănuţ sau ajung mai devreme la biserică sunt cele mai importante aspecte ale credinţei lor. Deşi şi acestea sunt importante, să nu uităm că Hristos este cel mai important, ba chiar mai mult, El este singurul element important în viaţa de creştini.
Autorul Epistolei către evrei, după ce a scos în evidenţă acţiunile a zeci de personaje uimitoare, ne îndeamnă să ne uităm „ţintă la Isus, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre” (Evrei 12:2). Poate că te întrebi dacă „în toate, îi dai lui Hristos primul, ultimul şi cel mai bun loc” ( Minte, caracter, personalitate, vol. 1, p. 218).
#Isusîncentrultuturorlucrurilor #uită-teţintălaEl