Centrul tuturor lucrurilor

  Să ne uităm ţintă la Isus. (Evrei 12:2)

  Leonardo da Vinci (1452–1519) este, fără nicio îndoială, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a avut omenirea. Talentele lui i-au permis să se lanseze cu succes în mai multe domenii. El a fost muzician, sculptor, matematician, astronom, inginer, arhitect şi pictor. În ultima disciplină amintită, el ne-a lăsat moştenire multe opere, dintre care multe sunt considerate de către specialişti a fi cele mai bune din lume. Una dintre picturile lui este „Cina cea de Taină”, o pictură murală realizată între 1495 şi 1497.

  În timpul acestor trei ani, lucru extraordinar pentru el, da Vinci şi-a concentrat întreaga atenţie pe realizarea acestei opere. El nu a mai început nicio pictură pentru a se asigura de perfecţiunea fiecărui detaliu: faţa personajelor, îmbrăcămintea lor, poziţia corpului etc. Se povesteşte că, atunci când a crezut că a terminat fresca, i-a arătat-o unui prieten pentru a afla părerea lui. Când a văzut-o, acesta nu a putut să nu îşi exprime uimirea văzând frumuseţea tabloului şi, foarte emoţionat, a făcut următorul comentariu: „Leonardo, potirul este foarte frumos! După ce îl vor fi văzut, oamenii nu îşi vor putea lua ochii de la el!” Atunci da Vinci a luat o perie şi a desfigurat potirul. Când prietenul lui l-a întrebat de ce a făcut acest lucru, artistul a spus doar atât: „Nimic nu trebuie să atragă atenţia oamenilor, în afară de Hristos.”

  Avea perfectă dreptate. Doar Hristos trebuie să fie în centrul atenţiei noastre. Uneori, noi ne lăsăm distraşi de multe alte lucruri, bune în ele însele; dar pentru mulţi dintre tineri, centrul vieţii creştine se întoarce înspre activităţile din biserică. Alţii, puţin mai „religioşi”, cred că faptul că fac lucrare misionară, dau un bănuţ sau ajung mai devreme la biserică sunt cele mai importante aspecte ale credinţei lor. Deşi şi acestea sunt importante, să nu uităm că Hristos este cel mai important, ba chiar mai mult, El este singurul element important în viaţa de creştini.

  Autorul Epistolei către evrei, după ce a scos în evidenţă acţiunile a zeci de personaje uimitoare, ne îndeamnă să ne uităm „ţintă la Isus, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre” (Evrei 12:2). Poate că te întrebi dacă „în toate, îi dai lui Hristos primul, ultimul şi cel mai bun loc” ( Minte, caracter, personalitate, vol. 1, p. 218).

  #Isusîncentrultuturorlucrurilor #uită-teţintălaEl

  Centrul tuturor lucrurilor - 2017. Doar Hristos trebuie să fie în centrul atenţiei noastre. Uneori, noi ne lăsăm distraşi de multe alte lucruri, bune în ele însele; dar pentru mulţi dintre tineri, centrul vieţii creştine se întoarce înspre activităţile din biserică. #Isusîncentrultuturorlucrurilor #uită-teţintălaEl
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...