Centrul tuturor lucrurilor

  Să ne uităm ţintă la Isus. (Evrei 12:2)

  Leonardo da Vinci (1452–1519) este, fără nicio îndoială, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a avut omenirea. Talentele lui i-au permis să se lanseze cu succes în mai multe domenii. El a fost muzician, sculptor, matematician, astronom, inginer, arhitect şi pictor. În ultima disciplină amintită, el ne-a lăsat moştenire multe opere, dintre care multe sunt considerate de către specialişti a fi cele mai bune din lume. Una dintre picturile lui este „Cina cea de Taină”, o pictură murală realizată între 1495 şi 1497.

  În timpul acestor trei ani, lucru extraordinar pentru el, da Vinci şi-a concentrat întreaga atenţie pe realizarea acestei opere. El nu a mai început nicio pictură pentru a se asigura de perfecţiunea fiecărui detaliu: faţa personajelor, îmbrăcămintea lor, poziţia corpului etc. Se povesteşte că, atunci când a crezut că a terminat fresca, i-a arătat-o unui prieten pentru a afla părerea lui. Când a văzut-o, acesta nu a putut să nu îşi exprime uimirea văzând frumuseţea tabloului şi, foarte emoţionat, a făcut următorul comentariu: „Leonardo, potirul este foarte frumos! După ce îl vor fi văzut, oamenii nu îşi vor putea lua ochii de la el!” Atunci da Vinci a luat o perie şi a desfigurat potirul. Când prietenul lui l-a întrebat de ce a făcut acest lucru, artistul a spus doar atât: „Nimic nu trebuie să atragă atenţia oamenilor, în afară de Hristos.”

  Avea perfectă dreptate. Doar Hristos trebuie să fie în centrul atenţiei noastre. Uneori, noi ne lăsăm distraşi de multe alte lucruri, bune în ele însele; dar pentru mulţi dintre tineri, centrul vieţii creştine se întoarce înspre activităţile din biserică. Alţii, puţin mai „religioşi”, cred că faptul că fac lucrare misionară, dau un bănuţ sau ajung mai devreme la biserică sunt cele mai importante aspecte ale credinţei lor. Deşi şi acestea sunt importante, să nu uităm că Hristos este cel mai important, ba chiar mai mult, El este singurul element important în viaţa de creştini.

  Autorul Epistolei către evrei, după ce a scos în evidenţă acţiunile a zeci de personaje uimitoare, ne îndeamnă să ne uităm „ţintă la Isus, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre” (Evrei 12:2). Poate că te întrebi dacă „în toate, îi dai lui Hristos primul, ultimul şi cel mai bun loc” ( Minte, caracter, personalitate, vol. 1, p. 218).

  #Isusîncentrultuturorlucrurilor #uită-teţintălaEl

  Centrul tuturor lucrurilor - 2017. Doar Hristos trebuie să fie în centrul atenţiei noastre. Uneori, noi ne lăsăm distraşi de multe alte lucruri, bune în ele însele; dar pentru mulţi dintre tineri, centrul vieţii creştine se întoarce înspre activităţile din biserică.

#Isusîncentrultuturorlucrurilor #uită-teţintălaEl
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...