Articolul precedentLa împlinirea vremii
  Articolul următorSuflarea de viață

  Păcatul de neiertat

  Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată […] nici în veacul acesta, nici în cel viitor. (Matei 12:31,32)

  Cred că după ce ai citit versetul de mai sus ai vrea să ştii care este păcatul pe care Dumnezeu nu îl poate ierta, nu-i aşa? Dar cred că ai trecut cu vederea că, la început, Hristos spune: „Orice păcat va fi iertat.” Aceste cuvinte sunt clare şi tranşante. Niciodată să nu crezi că ai făcut un păcat, oricât de grav ar fi, care să fie în afara limitelor iertării divine. Orice păcat va fi iertat de cel puţin şaptezeci de ori câte şapte ori (Matei 18:22); adică de fiecare dată când vei apela la Dumnezeu să te ierte. Dumnezeu a iertat lepădarea lui Petru (Ioan 21:15-19), adulterul şi crima comise de David (2 Samuel 12:13), toate atrocităţile lui Manase (vezi 2 Cronici 33); în consecinţă, El te va ierta de fiecare dată când te pocăieşti de păcatele tale.

  Da, ştiu că la fel ca toată lumea, tu ai vrea să ştii care este păcatul împotriva Duhului Sfânt. Păcatul împotriva Duhului Sfânt nu este o faptă, ci o stare. Biblia spune, în cap. 5:3, că minciuna este un păcat împotriva Duhului Sfânt; dar nimeni nu pune la îndoială faptul că Dumnezeu îl poate ierta pe mincinos. În Efeseni 4:30, Pavel ne avertizează că faptele noastre Îl pot întrista pe Duhul Sfânt, în realitate asta înseamnă că nu există un păcat care să nu fie împotriva Duhului Sfânt. Dar declaraţia lui Isus nu se referă la fapte, ci mai degrabă la o stare de respingere constantă a voii lui Dumnezeu.

  Matei ne spune că fariseii şi cărturarii au respins lucrarea pe care Duhul o făcea prin Isus, atribuind-o puterii lui Satana (12:24). Păcatul lor a fost că au rămas într-o stare permanentă de necredinţă voluntară şi de dispreţ faţă de Isus. Deşi fariseii au păcătuit împotriva Duhului, aşa cum se spune în Matei 12:24-31, Biblia ne spune că mulţi dintre ei au crezut, şi-au predat viaţa lui Hristos şi s-au alăturat bisericii (Faptele 15:5). Nu stărui în păcatul tău. Vino la Isus! El te va ierta.

  #iertarealuiDumnezeu #Isusiartă

  Păcatul de neiertat - 2017. Faptele noastre Îl pot întrista pe Duhul Sfânt, în realitate asta înseamnă că nu există un păcat care să nu fie împotriva Duhului Sfânt. Dar declaraţia lui Isus nu se referă la fapte, ci mai degrabă la o stare de respingere constantă a voii lui Dumnezeu.

#iertarealuiDumnezeu #Isusiartă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...