Articolul precedentLa împlinirea vremii
  Articolul următorSuflarea de viață

  Păcatul de neiertat

  Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată […] nici în veacul acesta, nici în cel viitor. (Matei 12:31,32)

  Cred că după ce ai citit versetul de mai sus ai vrea să ştii care este păcatul pe care Dumnezeu nu îl poate ierta, nu-i aşa? Dar cred că ai trecut cu vederea că, la început, Hristos spune: „Orice păcat va fi iertat.” Aceste cuvinte sunt clare şi tranşante. Niciodată să nu crezi că ai făcut un păcat, oricât de grav ar fi, care să fie în afara limitelor iertării divine. Orice păcat va fi iertat de cel puţin şaptezeci de ori câte şapte ori (Matei 18:22); adică de fiecare dată când vei apela la Dumnezeu să te ierte. Dumnezeu a iertat lepădarea lui Petru (Ioan 21:15-19), adulterul şi crima comise de David (2 Samuel 12:13), toate atrocităţile lui Manase (vezi 2 Cronici 33); în consecinţă, El te va ierta de fiecare dată când te pocăieşti de păcatele tale.

  Da, ştiu că la fel ca toată lumea, tu ai vrea să ştii care este păcatul împotriva Duhului Sfânt. Păcatul împotriva Duhului Sfânt nu este o faptă, ci o stare. Biblia spune, în cap. 5:3, că minciuna este un păcat împotriva Duhului Sfânt; dar nimeni nu pune la îndoială faptul că Dumnezeu îl poate ierta pe mincinos. În Efeseni 4:30, Pavel ne avertizează că faptele noastre Îl pot întrista pe Duhul Sfânt, în realitate asta înseamnă că nu există un păcat care să nu fie împotriva Duhului Sfânt. Dar declaraţia lui Isus nu se referă la fapte, ci mai degrabă la o stare de respingere constantă a voii lui Dumnezeu.

  Matei ne spune că fariseii şi cărturarii au respins lucrarea pe care Duhul o făcea prin Isus, atribuind-o puterii lui Satana (12:24). Păcatul lor a fost că au rămas într-o stare permanentă de necredinţă voluntară şi de dispreţ faţă de Isus. Deşi fariseii au păcătuit împotriva Duhului, aşa cum se spune în Matei 12:24-31, Biblia ne spune că mulţi dintre ei au crezut, şi-au predat viaţa lui Hristos şi s-au alăturat bisericii (Faptele 15:5). Nu stărui în păcatul tău. Vino la Isus! El te va ierta.

  #iertarealuiDumnezeu #Isusiartă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...