Care este valoarea ta?

Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi […], ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană. (1 Petru 1:18-19)

Te-ai întrebat deja ce valoare ai? Dacă îţi măsori valoarea prin prisma materialului din care este alcătuit organismul tău, ca de exemplu apă, fier, calciu, grăsime şi alte substanţe, valorezi mai puţin de cincizeci de dolari! Dar există şi alte modalităţi de a-ţi măsura valoarea. Keith Knuit spune că organismul tău este compus din aproximativ un septilion de atomi, echivalentul unei cifre cu 27 de zerouri. Pentru a ne ajuta să înţelegem acest număr, Knuit s-a folosit de următoarea ilustraţie:

Să ne imaginăm un potop de seminţe care cad din cer. Atunci când suprafaţa egală ca teritoriu cu cea a statului Pennsylvania (aproximativ o sută opt mii de kilometri pătraţi) este acoperită de o pătură de seminţe înaltă de un metru, putem spune că a plouat cu un cvadrilion de seminţe. Dar încă mai lipsesc nouă de zero, aşa că avem nevoie de mai multe seminţe. Să continuăm deci să acoperim suprafaţa pământului, inclusiv oceanele, cu o pătură de seminţe înaltă de un metru. După aceea, să mergem în spaţiu şi să găsim două sute cincizeci de planete de aceeaşi dimensiune cu a pământului şi să le acoperim cu o pătură de un metru de seminţe. Atunci vom avea un sextilion de seminţe, adică încă ne mai lipsesc trei de zero pentru a ajunge la septilion. Atunci trebuie să mergem în cosmos şi să găsim două sute cincizeci de mii de planete cu aceeaşi dimensiune cu a pământului şi să le acoperim cu o pătură de un metru de seminţe. Acum avem un septilion de seminţe, număr egal cu numărul atomilor din organismul nostru.

Cum am putea calcula valoarea acestor seminţe? Knuit spune că atomii din organism au potenţialul de a genera unsprezece milioane de kilowatti pe oră la 450 g de greutate corporală. Adică, dacă tu ai 45 kg şi compania de electricitate plăteşte şapte cenţi per kw/oră, valoarea potenţială în electricitate este de şaptezeci şi şapte de milioane de dolari! Desigur, ar trebui să mori pentru a primi aceşti bani. Ai fi dispus să îţi dai viaţa pentru şaptezeci şi şapte de milioane de dolari?

Eu vreau să spun că, cu toate aceste calcule matematice complicate, nimeni nu poate pune un preţ pe fiinţa ta. De fapt, pentru Dumnezeu, tu valorezi mai mult; atât de mult încât Hristos Şi-a dat viaţa pentru tine.

#amvaloare #Isusîmidăvaloare

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor