Faţa lui Dumnezeu

Slava tinerilor este tăria. (Proverbele 20:29)

Albert Schweitzer a spus într-o zi: „La douăzeci de ani, cu toţii avem faţa pe care ne-a dat-o Dumnezeu, la patruzeci de ani avem faţa pe care ne-a dat-o viaţa, iar la şaizeci de ani avem faţa pe care o merităm.” Cred că tu ai vrea să faci parte din primul grup; eu mă îndrept cu paşi siguri spre cel de-al doilea grup. Împreună, cu toţii ne pregătim pentru faţa pe care o vom avea la şaizeci de ani.

Fără îndoială că şi tu te-ai întrebat de ce am ales această introducere pentru meditaţia de astăzi. Dr. Schweitzer voia de fapt să spună: „Copilul meu, acum, când eşti tânăr, ai în mâinile tale un potenţial fizic, mintal şi spiritual de invidiat. Ai vigoarea necesară pentru a ajunge pe cele mai mari înălţimi. Tu eşti în etapa în care poţi face „tot ce găseşte mâna ta să facă” (Eclesiastul 9:10), pentru că tinerii „sunt tari” (1 Ioan 2:14), pentru că, aşa cum spune Solomon, „slava tinerilor este tăria” (Proverbele 20:29). În această etapă din viaţa ta, tu eşti capabil să realizezi tot ce îţi propui.”

Poetul nicaraguan Rubén Darío începe Chanson d’automne au printemps cu următoarea frază: „Tinereţe, comoară divină.” Cum îţi cheltui această comoară pe care Creatorul ţi-a pus-o în mâini? În ce activităţi eşti gata să îţi investeşti timpul? Cum îţi foloseşti energia? Ce faci cu „chipul pe care Dumnezeu” ţi l-a dat? Deşi la vârsta ta timpul nu pare să fie un subiect important, nu uita că ceea ce faci astăzi va hotărî unde vei fi mâine; cu alte cuvinte, astăzi, chiar acum, îţi pregăteşti ziua de mâine.

Tânărul meu prieten, acum este vremea când poţi aprinde lumânarea la amândouă capetele. Profită de fiecare ocazie pentru a deveni o persoană cultivată, rafinată, înţeleaptă, diferită de ceilalţi. Un exerciţiu care te va ajuta să profiţi la maximum de acest moment, când ai privilegiul de a avea „faţa pe care ţi-a dat-o Dumnezeu”, este să citeşti cartea Proverbele. De ce această carte? Pentru că obiectivul acestei cărţi geniale este foarte concret: să le dea „tinerilor cunoştinţă şi chibzuinţă” (Proverbele 1:4). Cu aceşti doi tovarăşi, tu vei lua cu tine chipul lui Dumnezeu şi în următoarele etape ale vieţii.

#tinereţe #decizii

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video