Măreţia unui om

  Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa. (Proverbele 22:4)

  Regele George al III-lea, inamicul Revoluţiei americane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, referindu-se la George Washington, spunea următoarele: „Acest domn va deveni cel mai mare om din lume.”

  Ce l-a determinat să facă o astfel de declaraţie? Washington era rivalul lui, îi furase hegemonia asupra Americii Britanice, era liderul unui grup de oameni al căror obiectiv era să fie independenţi de Regatul Britanic. Şi totuşi, în ciuda acestor lucruri, regele îl vedea ca fiind „cel mai mare om din lume”. De ce? Pentru că Washington a reuşit să câştige una dintre cele mai dificile lupte ale fiinţei umane: lupta împotriva dragostei şi a dorinţei de putere.

  Cum a reuşit? În 1783, după încheierea războiului, un grup influent de militari, condus de Lewis Nicola, a început să spună că era nevoie ca toată puterea să îi fie dată Congresului, pentru a se stabili un nou sistem de guvernare în cele treisprezece colonii şi Washington să fie încoronat „regele George al Americii”. Nicola susţinea sus şi tare că, dacă nu se face acest lucru, America de după război se va transforma într-un dezastru total.

  Washington rege? Desigur, ar fi meritat. Îşi consacrase talentul, resursele şi viaţa pentru a-i elibera pe cetăţeni de sub stăpânirea engleză. Nimeni nu sacrificase mai mult decât el pentru cauza naţiunii. Ba mai mult, fără el nu s-ar fi putut realiza emanciparea. Dacă propunerea lui Nicola ar fi fost primită favorabil, din acel moment l-am fi numit „Excelenţa voastră,” „Maiestatea voastră”. Era ca un cântec de sirenă, încântător pentru urechile oricărui muritor. Dar nu şi pentru Washington. După ce a aflat ce se pregătea, el a refuzat categoric această funcţie. El considera că proclamarea lui ca rege, în cele din urmă, avea să devină un pericol pentru ţara lui. Washington a refuzat să acceadă la tron. Când George al III-lea a fost informat de acest act de abnegaţie, el şi-a dat seama de măreţia acestui brav personaj.

  Tu ai putea să renunţi la putere pentru a face ce este corect? Asta l-a făcut pe Washington un om mare. El a respins regalitatea, dar a devenit primul preşedinte al Statelor Unite. În viaţa lui s-au împlinit vorbele Înţeleptului: „Răsplata smereniei […] este bogăţia, slava şi viaţa” (Proverbele 22:4).

  #smerenie #valori

  Măreţia unui om - 2017. Tu ai putea să renunţi la putere pentru a face ce este corect? Asta l-a făcut pe Washington un om mare. El a respins regalitatea, dar a devenit primul preşedinte al Statelor Unite. În viaţa lui s-au împlinit vorbele Înţeleptului: „Răsplata smereniei este bogăţia, slava şi viaţa” #smerenie #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...