Măreţia unui om

  Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa. (Proverbele 22:4)

  Regele George al III-lea, inamicul Revoluţiei americane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, referindu-se la George Washington, spunea următoarele: „Acest domn va deveni cel mai mare om din lume.”

  Ce l-a determinat să facă o astfel de declaraţie? Washington era rivalul lui, îi furase hegemonia asupra Americii Britanice, era liderul unui grup de oameni al căror obiectiv era să fie independenţi de Regatul Britanic. Şi totuşi, în ciuda acestor lucruri, regele îl vedea ca fiind „cel mai mare om din lume”. De ce? Pentru că Washington a reuşit să câştige una dintre cele mai dificile lupte ale fiinţei umane: lupta împotriva dragostei şi a dorinţei de putere.

  Cum a reuşit? În 1783, după încheierea războiului, un grup influent de militari, condus de Lewis Nicola, a început să spună că era nevoie ca toată puterea să îi fie dată Congresului, pentru a se stabili un nou sistem de guvernare în cele treisprezece colonii şi Washington să fie încoronat „regele George al Americii”. Nicola susţinea sus şi tare că, dacă nu se face acest lucru, America de după război se va transforma într-un dezastru total.

  Washington rege? Desigur, ar fi meritat. Îşi consacrase talentul, resursele şi viaţa pentru a-i elibera pe cetăţeni de sub stăpânirea engleză. Nimeni nu sacrificase mai mult decât el pentru cauza naţiunii. Ba mai mult, fără el nu s-ar fi putut realiza emanciparea. Dacă propunerea lui Nicola ar fi fost primită favorabil, din acel moment l-am fi numit „Excelenţa voastră,” „Maiestatea voastră”. Era ca un cântec de sirenă, încântător pentru urechile oricărui muritor. Dar nu şi pentru Washington. După ce a aflat ce se pregătea, el a refuzat categoric această funcţie. El considera că proclamarea lui ca rege, în cele din urmă, avea să devină un pericol pentru ţara lui. Washington a refuzat să acceadă la tron. Când George al III-lea a fost informat de acest act de abnegaţie, el şi-a dat seama de măreţia acestui brav personaj.

  Tu ai putea să renunţi la putere pentru a face ce este corect? Asta l-a făcut pe Washington un om mare. El a respins regalitatea, dar a devenit primul preşedinte al Statelor Unite. În viaţa lui s-au împlinit vorbele Înţeleptului: „Răsplata smereniei […] este bogăţia, slava şi viaţa” (Proverbele 22:4).

  #smerenie #valori

  Măreţia unui om - 2017. Tu ai putea să renunţi la putere pentru a face ce este corect? Asta l-a făcut pe Washington un om mare. El a respins regalitatea, dar a devenit primul preşedinte al Statelor Unite. În viaţa lui s-au împlinit vorbele Înţeleptului: „Răsplata smereniei este bogăţia, slava şi viaţa”

#smerenie #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...