Garda mea de corp

  Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit. (Exodul 23:20)

  În ianuarie 1843, la vârsta de 22 de ani, James White a pornit în plină iarnă pentru a merge să predice într-o regiune în care mesajul despre întoarcerea lui Hristos încă nu ajunsese. Fără bani, fără a avea îmbrăcăminte adecvată pentru sezonul rece, acest tânăr curajos a parcurs o sută şaizeci de kilometri cu calul, pentru a ajunge la locul în care trebuia să ţină o campanie de evanghelizare. Ajuns la destinaţie, el a început de îndată să muncească şi să pregătească tot ce era necesar pentru începerea evenimentului.

  Într-o seară, un grup de răufăcători au înconjurat capela în care se desfăşurau întâlnirile şi, când James a început să predice, ei au început să arunce cu bulgări de zăpadă. Cu Biblia şi cu hainele ude, slujitorul lui Dumnezeu şi-a continuat prezentarea, ignorând bătaia de joc a necredincioşilor. La scurtă vreme după aceea, mulţimea de oameni adunaţi acolo a fost câştigată de ardoarea soliei lui puternice, când le-a spus: „Cineva a aruncat înspre mine acest cui seara trecută. Mă rog la Dumnezeu să îl ierte. Suspin după ziua în care această persoană va fi la fel de fericită cum sunt eu în această clipă. De ce să am resentimente pentru această insultă când Stăpânul meu a primit un astfel de cui chiar în mâinile Lui?” Cu lacrimi în ochii, păcătoşii şi-au predat viaţa lui Hristos şi mai mult de o sută de persoane au răspuns apelului lui Dumnezeu în acea seară friguroasă.

  După ce s-a terminat întâlnirea, cineva l-a prins de mână şi l-a călăuzit până a trecut de mulţimea de batjocoritori. James nu ştia cine era acea persoană, dar îi părea foarte cunoscută. Everett Dick spune în cartea lui, Founders of the Message [Fondatorii mesajului], că de îndată ce James a trecut de acel grup, „el nu l-a mai văzut pe cel care îl însoţea şi nu a cunoscut niciodată identitatea protectorului trimis din cer”.

  Cine crezi că a fost, atunci când mulţimea încălzită a început să ridiculizeze mesajul, dar şi mesagerul? Dumnezeu a fost aproape de el şi i-a trimis un înger curajosului ucenic pentru a-i fi gardă de corp. „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El” (Psalmii 34:7). La fel ca el, şi tu ai un înger protector care îţi veghează paşii şi te protejează de multe pericole! Deşi este invizibil, el are grijă de tine!

  #protecţiadivină #îngerulmeumăprotejează

  Garda mea de corp - 2017. „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El” (Psalmii 34:7). Și tu ai un înger protector care îţi veghează paşii şi te protejează de multe pericole! Deşi este invizibil, el are grijă de tine! #protecţiadivină #îngerulmeumăprotejează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...