Garda mea de corp

  Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit. (Exodul 23:20)

  În ianuarie 1843, la vârsta de 22 de ani, James White a pornit în plină iarnă pentru a merge să predice într-o regiune în care mesajul despre întoarcerea lui Hristos încă nu ajunsese. Fără bani, fără a avea îmbrăcăminte adecvată pentru sezonul rece, acest tânăr curajos a parcurs o sută şaizeci de kilometri cu calul, pentru a ajunge la locul în care trebuia să ţină o campanie de evanghelizare. Ajuns la destinaţie, el a început de îndată să muncească şi să pregătească tot ce era necesar pentru începerea evenimentului.

  Într-o seară, un grup de răufăcători au înconjurat capela în care se desfăşurau întâlnirile şi, când James a început să predice, ei au început să arunce cu bulgări de zăpadă. Cu Biblia şi cu hainele ude, slujitorul lui Dumnezeu şi-a continuat prezentarea, ignorând bătaia de joc a necredincioşilor. La scurtă vreme după aceea, mulţimea de oameni adunaţi acolo a fost câştigată de ardoarea soliei lui puternice, când le-a spus: „Cineva a aruncat înspre mine acest cui seara trecută. Mă rog la Dumnezeu să îl ierte. Suspin după ziua în care această persoană va fi la fel de fericită cum sunt eu în această clipă. De ce să am resentimente pentru această insultă când Stăpânul meu a primit un astfel de cui chiar în mâinile Lui?” Cu lacrimi în ochii, păcătoşii şi-au predat viaţa lui Hristos şi mai mult de o sută de persoane au răspuns apelului lui Dumnezeu în acea seară friguroasă.

  După ce s-a terminat întâlnirea, cineva l-a prins de mână şi l-a călăuzit până a trecut de mulţimea de batjocoritori. James nu ştia cine era acea persoană, dar îi părea foarte cunoscută. Everett Dick spune în cartea lui, Founders of the Message [Fondatorii mesajului], că de îndată ce James a trecut de acel grup, „el nu l-a mai văzut pe cel care îl însoţea şi nu a cunoscut niciodată identitatea protectorului trimis din cer”.

  Cine crezi că a fost, atunci când mulţimea încălzită a început să ridiculizeze mesajul, dar şi mesagerul? Dumnezeu a fost aproape de el şi i-a trimis un înger curajosului ucenic pentru a-i fi gardă de corp. „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El” (Psalmii 34:7). La fel ca el, şi tu ai un înger protector care îţi veghează paşii şi te protejează de multe pericole! Deşi este invizibil, el are grijă de tine!

  #protecţiadivină #îngerulmeumăprotejează

  Garda mea de corp - 2017. „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El” (Psalmii 34:7). Și tu ai un înger protector care îţi veghează paşii şi te protejează de multe pericole! Deşi este invizibil, el are grijă de tine!

#protecţiadivină #îngerulmeumăprotejează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...