La bine şi la greu?

  Cu ea binecuvântăm pe Domnul şi Tatăl nostru, şi tot cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu. (Iacov 3:9)

  Esop, faimosul fabulist din Antichitate, relatează o experienţă foarte educativă. Într-o zi, maestrul lui l-a chemat la el şi i-a spus:

  – Ia banii aceştia, du-te la piaţă şi cumpără-mi cea mai bună hrană.

  După o vreme, hrana a fost gata. Spre marea lui surpriză, maestrul a văzut pe platoul cu hrană doar nişte limbi. Foarte intrigat, el i-a cerut lui Esop să îi explice de ce a ales limba ca fiind cea mai bună hrană. Esop i-a răspuns:

  – Stăpânul meu, limba ne uneşte; cu ea, noi ne putem exprima tandreţea şi dragostea. Cu ajutorul limbii au fost imortalizate versurile poeţilor, cu ea cântăm, ne rugăm, învăţăm. Nu există nimic mai bun decât o limbă bună!

  Auzind răspunsul lui, maestrul l-a felicitat şi i-a mai dat o sarcină: să îi aducă cea mai rea mâncare din lume. Din nou, Esop a mers la piaţă. Ştii ce a cumpărat? Limbi! Foarte curios, maestrul l-a întrebat care era motivul pentru care limba era şi cea mai rea hrană din lume, după părerea lui. Cu simplitate, Esop i-a răspuns:

  – Stăpânul meu, nu există nimic mai rău în lume decât limba. Cu ea noi răspândim calomnii şi intrigă, limba desparte popoare şi separă oameni; cu ea blestemăm, spunem blasfemii, minciuni şi cu ea rănim. Din această cauză, nu există nimic mai rău decât limba.

  Ai înţeles ideea? Limba ta poate să fie un instrument al binelui sau al răului! Totul depinde de tine. Solomon scria că „limba înţelepţilor dă ştiinţă plăcută, dar gura nesocotiţilor împroaşcă nebunie” (Proverbele 15:2) şi că „moartea şi viaţa sunt în puterea limbii” (Proverbele 18:21). Isus, fiul lui Sirah, un învăţător evreu, obişnuia să le spună ucenicilor lui că „onoarea şi rușinea derivă din felul cum vorbești şi în limba omului stă căderea lui.”

  Cum îţi foloseşti acest mic organ? Limba ta este un instrument pentru binecuvântare sau pentru blestem? Poate ar fi bine să îţi aminteşti de sfatul inspirat: „Căci cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune să-şi înfrâneze limba de la rău” (1 Petru 3:10). Întrebarea de un milion de dolari este: Vei face acest lucru?

  #stăpâneşte-ţilimba

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...