La bine şi la greu?

  Cu ea binecuvântăm pe Domnul şi Tatăl nostru, şi tot cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu. (Iacov 3:9)

  Esop, faimosul fabulist din Antichitate, relatează o experienţă foarte educativă. Într-o zi, maestrul lui l-a chemat la el şi i-a spus:

  – Ia banii aceştia, du-te la piaţă şi cumpără-mi cea mai bună hrană.

  După o vreme, hrana a fost gata. Spre marea lui surpriză, maestrul a văzut pe platoul cu hrană doar nişte limbi. Foarte intrigat, el i-a cerut lui Esop să îi explice de ce a ales limba ca fiind cea mai bună hrană. Esop i-a răspuns:

  – Stăpânul meu, limba ne uneşte; cu ea, noi ne putem exprima tandreţea şi dragostea. Cu ajutorul limbii au fost imortalizate versurile poeţilor, cu ea cântăm, ne rugăm, învăţăm. Nu există nimic mai bun decât o limbă bună!

  Auzind răspunsul lui, maestrul l-a felicitat şi i-a mai dat o sarcină: să îi aducă cea mai rea mâncare din lume. Din nou, Esop a mers la piaţă. Ştii ce a cumpărat? Limbi! Foarte curios, maestrul l-a întrebat care era motivul pentru care limba era şi cea mai rea hrană din lume, după părerea lui. Cu simplitate, Esop i-a răspuns:

  – Stăpânul meu, nu există nimic mai rău în lume decât limba. Cu ea noi răspândim calomnii şi intrigă, limba desparte popoare şi separă oameni; cu ea blestemăm, spunem blasfemii, minciuni şi cu ea rănim. Din această cauză, nu există nimic mai rău decât limba.

  Ai înţeles ideea? Limba ta poate să fie un instrument al binelui sau al răului! Totul depinde de tine. Solomon scria că „limba înţelepţilor dă ştiinţă plăcută, dar gura nesocotiţilor împroaşcă nebunie” (Proverbele 15:2) şi că „moartea şi viaţa sunt în puterea limbii” (Proverbele 18:21). Isus, fiul lui Sirah, un învăţător evreu, obişnuia să le spună ucenicilor lui că „onoarea şi rușinea derivă din felul cum vorbești şi în limba omului stă căderea lui.”

  Cum îţi foloseşti acest mic organ? Limba ta este un instrument pentru binecuvântare sau pentru blestem? Poate ar fi bine să îţi aminteşti de sfatul inspirat: „Căci cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune să-şi înfrâneze limba de la rău” (1 Petru 3:10). Întrebarea de un milion de dolari este: Vei face acest lucru?

  #stăpâneşte-ţilimba

  La bine şi la greu? - 2017. Limba ta poate să fie un instrument al binelui sau al răului! Totul depinde de tine. Solomon scria că „limba înţelepţilor dă ştiinţă plăcută, dar gura nesocotiţilor împroaşcă nebunie” (Proverbele 15:2) şi că „moartea şi viaţa sunt în puterea limbii” (Proverbele 18:21).

#stăpâneşte-ţilimba
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...