Articolul precedentUrcând spre vârste înaintate
  Articolul următorTe epuizezi sau delegi

  Astăzi faci la fel ca ieri

  Tu ai făcut minuni şi semne mari în ţara Egiptului şi până în ziua de azi şi în Israel şi printre oameni, şi Ţi-ai făcut un Nume, aşa cum este astăzi. (Ieremia 32:20)

  Data de 6 august 1945 a fost una dintre cele mai fatidice zile din istorie. La ora 8:45, în acea dimineaţă, a fost lansată bomba nucleară Little Boy asupra oraşului Hiroshima. Toţi cei care locuiau pe o rază de patru kilometri au fost calcinaţi şi mai mult de o sută patruzeci de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţiei. Ce s-a întâmplat cu adventiştii care locuiau în acea zonă?

  Asako Furunaka a vrut să afle răspunsul la această întrebare. El i-a intervievat pe adventiştii care locuiau în Hiroshima. Asako a ascultat mărturia lui Hiroko Kainou, care, auzind explozia, s-a plecat pe genunchi şi a început să se roage. Iwa Kuwamotot i-a povestit cum a ieşit târâş prin moloz pentru a-şi salva copiii. Tomiko Kihara, un medic adventist care s-a aflat la mai puţin de un kilometru de explozie, a scăpat nevătămat şi timp de o săptămână a muncit fără încetare pentru a duce victimele în siguranţă. Asako a descoperit că niciun adventist nu a murit în acea explozie. Ce minune măreaţă! După ce a ascultat toate aceste mărturii, Asako a hotărât să îşi predea viaţa lui Isus şi acum este un membru activ în Biserica Adventistă (Adventist World, august 2011, pp. 18, 19). Dumnezeul care a făcut o minune la Hiroshima a fost acelaşi care a înfăptuit minunea naşterii din nou în viaţa lui Asako!

  Faraon şi-a schimbat total atitudinea când a văzut că Israelul nu a fost atins de niciuna din plăgile care loviseră Egiptul. Monarhul păgân, în loc să recunoască puterea Domnului, şi-a împietrit inima. Experienţa lui Asako este experienţa lui Faraon din trecut; astăzi contează ce vei face tu. Fără îndoială că Isus te-a protejat şi ţi-a purtat de grijă în mod special. A făcut acest lucru pentru că tu eşti mai bun decât alţii? Nu! Aşa cum spune Ieremia, „noi putem să aşteptăm ce e mai bun din partea Domnului datorită bunătăţii Sale” (vezi Plângeri 3:22).

  Dumnezeul care a făcut minuni în Egipt şi la Hiroshima este acelaşi care continuă să facă minuni pentru tine. Ştii de ce? Pentru că în El „nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17) şi nimic nu va putea schimba marea Lui dragoste pentru tine.

  #protecţiedivină #Dumnezeunetransformă

  Astăzi faci la fel ca ieri - 2017. Dumnezeul care a făcut minuni în Egipt şi la Hiroshima este acelaşi care continuă să facă minuni pentru tine. Ştii de ce? Pentru că în El „nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17) şi nimic nu va putea schimba marea Lui dragoste pentru tine.

#protecţiedivină #Dumnezeunetransformă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...