Articolul precedentUrcând spre vârste înaintate
  Articolul următorTe epuizezi sau delegi

  Astăzi faci la fel ca ieri

  Tu ai făcut minuni şi semne mari în ţara Egiptului şi până în ziua de azi şi în Israel şi printre oameni, şi Ţi-ai făcut un Nume, aşa cum este astăzi. (Ieremia 32:20)

  Data de 6 august 1945 a fost una dintre cele mai fatidice zile din istorie. La ora 8:45, în acea dimineaţă, a fost lansată bomba nucleară Little Boy asupra oraşului Hiroshima. Toţi cei care locuiau pe o rază de patru kilometri au fost calcinaţi şi mai mult de o sută patruzeci de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţiei. Ce s-a întâmplat cu adventiştii care locuiau în acea zonă?

  Asako Furunaka a vrut să afle răspunsul la această întrebare. El i-a intervievat pe adventiştii care locuiau în Hiroshima. Asako a ascultat mărturia lui Hiroko Kainou, care, auzind explozia, s-a plecat pe genunchi şi a început să se roage. Iwa Kuwamotot i-a povestit cum a ieşit târâş prin moloz pentru a-şi salva copiii. Tomiko Kihara, un medic adventist care s-a aflat la mai puţin de un kilometru de explozie, a scăpat nevătămat şi timp de o săptămână a muncit fără încetare pentru a duce victimele în siguranţă. Asako a descoperit că niciun adventist nu a murit în acea explozie. Ce minune măreaţă! După ce a ascultat toate aceste mărturii, Asako a hotărât să îşi predea viaţa lui Isus şi acum este un membru activ în Biserica Adventistă (Adventist World, august 2011, pp. 18, 19). Dumnezeul care a făcut o minune la Hiroshima a fost acelaşi care a înfăptuit minunea naşterii din nou în viaţa lui Asako!

  Faraon şi-a schimbat total atitudinea când a văzut că Israelul nu a fost atins de niciuna din plăgile care loviseră Egiptul. Monarhul păgân, în loc să recunoască puterea Domnului, şi-a împietrit inima. Experienţa lui Asako este experienţa lui Faraon din trecut; astăzi contează ce vei face tu. Fără îndoială că Isus te-a protejat şi ţi-a purtat de grijă în mod special. A făcut acest lucru pentru că tu eşti mai bun decât alţii? Nu! Aşa cum spune Ieremia, „noi putem să aşteptăm ce e mai bun din partea Domnului datorită bunătăţii Sale” (vezi Plângeri 3:22).

  Dumnezeul care a făcut minuni în Egipt şi la Hiroshima este acelaşi care continuă să facă minuni pentru tine. Ştii de ce? Pentru că în El „nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17) şi nimic nu va putea schimba marea Lui dragoste pentru tine.

  #protecţiedivină #Dumnezeunetransformă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...