Articolul precedentUrcând spre vârste înaintate
  Articolul următorTe epuizezi sau delegi

  Astăzi faci la fel ca ieri

  Tu ai făcut minuni şi semne mari în ţara Egiptului şi până în ziua de azi şi în Israel şi printre oameni, şi Ţi-ai făcut un Nume, aşa cum este astăzi. (Ieremia 32:20)

  Data de 6 august 1945 a fost una dintre cele mai fatidice zile din istorie. La ora 8:45, în acea dimineaţă, a fost lansată bomba nucleară Little Boy asupra oraşului Hiroshima. Toţi cei care locuiau pe o rază de patru kilometri au fost calcinaţi şi mai mult de o sută patruzeci de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţiei. Ce s-a întâmplat cu adventiştii care locuiau în acea zonă?

  Asako Furunaka a vrut să afle răspunsul la această întrebare. El i-a intervievat pe adventiştii care locuiau în Hiroshima. Asako a ascultat mărturia lui Hiroko Kainou, care, auzind explozia, s-a plecat pe genunchi şi a început să se roage. Iwa Kuwamotot i-a povestit cum a ieşit târâş prin moloz pentru a-şi salva copiii. Tomiko Kihara, un medic adventist care s-a aflat la mai puţin de un kilometru de explozie, a scăpat nevătămat şi timp de o săptămână a muncit fără încetare pentru a duce victimele în siguranţă. Asako a descoperit că niciun adventist nu a murit în acea explozie. Ce minune măreaţă! După ce a ascultat toate aceste mărturii, Asako a hotărât să îşi predea viaţa lui Isus şi acum este un membru activ în Biserica Adventistă (Adventist World, august 2011, pp. 18, 19). Dumnezeul care a făcut o minune la Hiroshima a fost acelaşi care a înfăptuit minunea naşterii din nou în viaţa lui Asako!

  Faraon şi-a schimbat total atitudinea când a văzut că Israelul nu a fost atins de niciuna din plăgile care loviseră Egiptul. Monarhul păgân, în loc să recunoască puterea Domnului, şi-a împietrit inima. Experienţa lui Asako este experienţa lui Faraon din trecut; astăzi contează ce vei face tu. Fără îndoială că Isus te-a protejat şi ţi-a purtat de grijă în mod special. A făcut acest lucru pentru că tu eşti mai bun decât alţii? Nu! Aşa cum spune Ieremia, „noi putem să aşteptăm ce e mai bun din partea Domnului datorită bunătăţii Sale” (vezi Plângeri 3:22).

  Dumnezeul care a făcut minuni în Egipt şi la Hiroshima este acelaşi care continuă să facă minuni pentru tine. Ştii de ce? Pentru că în El „nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17) şi nimic nu va putea schimba marea Lui dragoste pentru tine.

  #protecţiedivină #Dumnezeunetransformă

  Astăzi faci la fel ca ieri - 2017. Dumnezeul care a făcut minuni în Egipt şi la Hiroshima este acelaşi care continuă să facă minuni pentru tine. Ştii de ce? Pentru că în El „nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17) şi nimic nu va putea schimba marea Lui dragoste pentru tine. #protecţiedivină #Dumnezeunetransformă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...