Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Creştinul ars va învia?

  Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. (Iov 19:25)

  John Wyclif, considerat a fi precursorul Reformei protestante din Anglia, a murit la 31 decembrie 1384. Rămăşiţele lui au fost îngropate în curtea bisericii din Lutterworth şi au rămas acolo timp de patruzeci de ani. Dar în anul 1428, pentru a pune în aplicare decretul emis în 1414 de Conciliul din Constanţa, mormântul lui a fost deschis, rămăşiţele au fost incinerate şi cenuşa a fost răspândită pe micul râu Swift. În opinia liderilor catolici de la acea vreme, incinerarea le oferea garanţia că Wyclif nu avea să mai învie niciodată la viaţă.

  Experienţe ca cea povestită mai sus i-au făcut pe unii creştini să creadă că, dacă vor fi incineraţi, ei nu vor mai învia la venirea lui Hristos. Ei nu îşi dau seama că incinerarea doar accelerează sentinţa inevitabilă care a fost pusă asupra noastră: „Ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce” (Geneza 3:19). Ce diferenţă este între a te transforma în praf în cincisprezece minute sau într-o sută de ani?

  Cum putem să uităm că Dumnezeu nu este limitat de materie? El a creat tot ce există din nimic, doar prin cuvântul Său. Pavel spune că „tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd” (Evrei 11:3). Noi ignorăm faptul că, la înviere, trupurile noastre vor fi transformate total „într-o clipă, într-o clipeală din ochi” şi că atunci când vom învia, noi vom avea „un trup duhovnicesc”, atunci când „trupul acesta supus putrezirii se va îmbrăca în neputrezire şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire” (1 Corinteni 15:52,44,54). Când „trâmbiţa lui Dumnezeu” va suna, „cei morţi în Hristos vor învia” (1 Tesaloniceni 4:16). Ioan a contemplat momentul în care „marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea” (Apocalipsa 20:13). De fapt, cei care au murit în mare nu au lăsat în urmă
  nici măcar cenuşă.

  Atunci creştinul care va fi incinerat nu va mai învia? Pavel spune în 1 Corinteni 15:36: „Nebun ce eşti!” Dacă rănirea trupului îl descalifică pentru înviere, ce se va întâmpla cu martirii care au pierit incineraţi de focul Inchiziţiei? Să proclamăm împreună cu Iov: „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26).

  #înviere #speranţă #puterealuiDumnezeu

  Creştinul ars va învia? - 2017. Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26)

#înviere #speranţă #puterealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...