Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Creştinul ars va învia?

  Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. (Iov 19:25)

  John Wyclif, considerat a fi precursorul Reformei protestante din Anglia, a murit la 31 decembrie 1384. Rămăşiţele lui au fost îngropate în curtea bisericii din Lutterworth şi au rămas acolo timp de patruzeci de ani. Dar în anul 1428, pentru a pune în aplicare decretul emis în 1414 de Conciliul din Constanţa, mormântul lui a fost deschis, rămăşiţele au fost incinerate şi cenuşa a fost răspândită pe micul râu Swift. În opinia liderilor catolici de la acea vreme, incinerarea le oferea garanţia că Wyclif nu avea să mai învie niciodată la viaţă.

  Experienţe ca cea povestită mai sus i-au făcut pe unii creştini să creadă că, dacă vor fi incineraţi, ei nu vor mai învia la venirea lui Hristos. Ei nu îşi dau seama că incinerarea doar accelerează sentinţa inevitabilă care a fost pusă asupra noastră: „Ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce” (Geneza 3:19). Ce diferenţă este între a te transforma în praf în cincisprezece minute sau într-o sută de ani?

  Cum putem să uităm că Dumnezeu nu este limitat de materie? El a creat tot ce există din nimic, doar prin cuvântul Său. Pavel spune că „tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd” (Evrei 11:3). Noi ignorăm faptul că, la înviere, trupurile noastre vor fi transformate total „într-o clipă, într-o clipeală din ochi” şi că atunci când vom învia, noi vom avea „un trup duhovnicesc”, atunci când „trupul acesta supus putrezirii se va îmbrăca în neputrezire şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire” (1 Corinteni 15:52,44,54). Când „trâmbiţa lui Dumnezeu” va suna, „cei morţi în Hristos vor învia” (1 Tesaloniceni 4:16). Ioan a contemplat momentul în care „marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea” (Apocalipsa 20:13). De fapt, cei care au murit în mare nu au lăsat în urmă
  nici măcar cenuşă.

  Atunci creştinul care va fi incinerat nu va mai învia? Pavel spune în 1 Corinteni 15:36: „Nebun ce eşti!” Dacă rănirea trupului îl descalifică pentru înviere, ce se va întâmpla cu martirii care au pierit incineraţi de focul Inchiziţiei? Să proclamăm împreună cu Iov: „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26).

  #înviere #speranţă #puterealuiDumnezeu

  Creştinul ars va învia? - 2017. Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26) #înviere #speranţă #puterealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...