Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Creştinul ars va învia?

  Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. (Iov 19:25)

  John Wyclif, considerat a fi precursorul Reformei protestante din Anglia, a murit la 31 decembrie 1384. Rămăşiţele lui au fost îngropate în curtea bisericii din Lutterworth şi au rămas acolo timp de patruzeci de ani. Dar în anul 1428, pentru a pune în aplicare decretul emis în 1414 de Conciliul din Constanţa, mormântul lui a fost deschis, rămăşiţele au fost incinerate şi cenuşa a fost răspândită pe micul râu Swift. În opinia liderilor catolici de la acea vreme, incinerarea le oferea garanţia că Wyclif nu avea să mai învie niciodată la viaţă.

  Experienţe ca cea povestită mai sus i-au făcut pe unii creştini să creadă că, dacă vor fi incineraţi, ei nu vor mai învia la venirea lui Hristos. Ei nu îşi dau seama că incinerarea doar accelerează sentinţa inevitabilă care a fost pusă asupra noastră: „Ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce” (Geneza 3:19). Ce diferenţă este între a te transforma în praf în cincisprezece minute sau într-o sută de ani?

  Cum putem să uităm că Dumnezeu nu este limitat de materie? El a creat tot ce există din nimic, doar prin cuvântul Său. Pavel spune că „tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd” (Evrei 11:3). Noi ignorăm faptul că, la înviere, trupurile noastre vor fi transformate total „într-o clipă, într-o clipeală din ochi” şi că atunci când vom învia, noi vom avea „un trup duhovnicesc”, atunci când „trupul acesta supus putrezirii se va îmbrăca în neputrezire şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire” (1 Corinteni 15:52,44,54). Când „trâmbiţa lui Dumnezeu” va suna, „cei morţi în Hristos vor învia” (1 Tesaloniceni 4:16). Ioan a contemplat momentul în care „marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea” (Apocalipsa 20:13). De fapt, cei care au murit în mare nu au lăsat în urmă
  nici măcar cenuşă.

  Atunci creştinul care va fi incinerat nu va mai învia? Pavel spune în 1 Corinteni 15:36: „Nebun ce eşti!” Dacă rănirea trupului îl descalifică pentru înviere, ce se va întâmpla cu martirii care au pierit incineraţi de focul Inchiziţiei? Să proclamăm împreună cu Iov: „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26).

  #înviere #speranţă #puterealuiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...