Articolul precedentAdministrarea sănătății
  Articolul următorCampion olimpic

  Profită de prezent

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Se spune că, cu cât folosim timpul mai inutil, cu atât mai mult ne plângem de scurtimea lui. În acest sens, am fost foarte impresionat de un episod din viaţa lui William Carey (1761–1831), părintele misiunilor moderne. Orlando Boyer, în cartea lui Biografias de grandes cristianos [Biografia unor mari creştini] (p. 91), a transcris următoarea scrisoare a lui William:

  „În această dimineaţă m-am trezit la ora şase, am citit un capitol din Biblie în ebraică, iar până la şapte am petrecut timpul în rugăciune. Apoi, împreună cu servitorii, am participat la slujba de dimineaţă în bengaleză. În timp ce îmi aduceau ceaiul, am citit puţin în persană […]; înainte de a lua micul dejun, am citit un pasaj din Scriptură în hindustani. După aceea, după micul dejun, am stat împreună cu un erudit care mă aştepta pentru a continua o traducere în sanscrită a marii epopei hinduse, Ramayuma. Am lucrat până la ora zece. Apoi am mers la colegiu pentru a preda până pe la ora două după-amiază. Întorcându-mă acasă, am citit lucrările pe care era scrisă traducerea în bengali a cărţii Ieremia, pentru a termina chiar înainte de prânz. După o pauză, cu ajutorul unui profesor, am început să traduc în sanscrită mare parte din capitolul opt din Matei. Asta m-a ţinut ocupat până pe la ora şase după-amiază. După ora şase, am stat împreună cu eruditul din Telinga, pentru a traduce din sanscrită în limba lui. La ora şapte, am început să meditez la mesajul unei predici pe care trebuia să o ţin la ora şapte şi jumătate.[ ] Toţi cei care au asistat la predică au plecat la ora nouă seara. Atunci am început să traduc în bengaleză capitolul unsprezece din Ezechiel. Am terminat traducerea la ora 11 şi acum m-am aşezat să scriu această scrisoare.”

  Impresionant, nu-i aşa? Poate că vrei să mă întrebi: Vladimir, chiar vrei să îmi petrec toată ziua citind din Biblie? Nu! Ideea-cheie este că e nevoie să ne formăm un plan cotidian care să ne permită să profităm la maximum de fiecare minut din zi. Exemplul lui William Carey scoate în evidenţă veridicitatea declaraţiei lui Paul Claudel: „Nouă nu ne lipseşte timpul, ci ceea ce noi facem ne fură timpul.” Aş vrea să te îndemn să foloseşti în mod adecvat această materie primă a existenţei noastre: timpul.

  #foloseştebinetimpul

  Profită de prezent - 2017. „Nouă nu ne lipseşte timpul, ci ceea ce noi facem ne fură timpul.” Aş vrea să te îndemn să foloseşti în mod adecvat această materie primă a existenţei noastre: timpul. #foloseştebinetimpul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...