Articolul precedentAdministrarea sănătății
  Articolul următorCampion olimpic

  Profită de prezent

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Se spune că, cu cât folosim timpul mai inutil, cu atât mai mult ne plângem de scurtimea lui. În acest sens, am fost foarte impresionat de un episod din viaţa lui William Carey (1761–1831), părintele misiunilor moderne. Orlando Boyer, în cartea lui Biografias de grandes cristianos [Biografia unor mari creştini] (p. 91), a transcris următoarea scrisoare a lui William:

  „În această dimineaţă m-am trezit la ora şase, am citit un capitol din Biblie în ebraică, iar până la şapte am petrecut timpul în rugăciune. Apoi, împreună cu servitorii, am participat la slujba de dimineaţă în bengaleză. În timp ce îmi aduceau ceaiul, am citit puţin în persană […]; înainte de a lua micul dejun, am citit un pasaj din Scriptură în hindustani. După aceea, după micul dejun, am stat împreună cu un erudit care mă aştepta pentru a continua o traducere în sanscrită a marii epopei hinduse, Ramayuma. Am lucrat până la ora zece. Apoi am mers la colegiu pentru a preda până pe la ora două după-amiază. Întorcându-mă acasă, am citit lucrările pe care era scrisă traducerea în bengali a cărţii Ieremia, pentru a termina chiar înainte de prânz. După o pauză, cu ajutorul unui profesor, am început să traduc în sanscrită mare parte din capitolul opt din Matei. Asta m-a ţinut ocupat până pe la ora şase după-amiază. După ora şase, am stat împreună cu eruditul din Telinga, pentru a traduce din sanscrită în limba lui. La ora şapte, am început să meditez la mesajul unei predici pe care trebuia să o ţin la ora şapte şi jumătate.[ ] Toţi cei care au asistat la predică au plecat la ora nouă seara. Atunci am început să traduc în bengaleză capitolul unsprezece din Ezechiel. Am terminat traducerea la ora 11 şi acum m-am aşezat să scriu această scrisoare.”

  Impresionant, nu-i aşa? Poate că vrei să mă întrebi: Vladimir, chiar vrei să îmi petrec toată ziua citind din Biblie? Nu! Ideea-cheie este că e nevoie să ne formăm un plan cotidian care să ne permită să profităm la maximum de fiecare minut din zi. Exemplul lui William Carey scoate în evidenţă veridicitatea declaraţiei lui Paul Claudel: „Nouă nu ne lipseşte timpul, ci ceea ce noi facem ne fură timpul.” Aş vrea să te îndemn să foloseşti în mod adecvat această materie primă a existenţei noastre: timpul.

  #foloseştebinetimpul

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...