Articolul precedentAdministrarea sănătății
  Articolul următorCampion olimpic

  Profită de prezent

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Se spune că, cu cât folosim timpul mai inutil, cu atât mai mult ne plângem de scurtimea lui. În acest sens, am fost foarte impresionat de un episod din viaţa lui William Carey (1761–1831), părintele misiunilor moderne. Orlando Boyer, în cartea lui Biografias de grandes cristianos [Biografia unor mari creştini] (p. 91), a transcris următoarea scrisoare a lui William:

  „În această dimineaţă m-am trezit la ora şase, am citit un capitol din Biblie în ebraică, iar până la şapte am petrecut timpul în rugăciune. Apoi, împreună cu servitorii, am participat la slujba de dimineaţă în bengaleză. În timp ce îmi aduceau ceaiul, am citit puţin în persană […]; înainte de a lua micul dejun, am citit un pasaj din Scriptură în hindustani. După aceea, după micul dejun, am stat împreună cu un erudit care mă aştepta pentru a continua o traducere în sanscrită a marii epopei hinduse, Ramayuma. Am lucrat până la ora zece. Apoi am mers la colegiu pentru a preda până pe la ora două după-amiază. Întorcându-mă acasă, am citit lucrările pe care era scrisă traducerea în bengali a cărţii Ieremia, pentru a termina chiar înainte de prânz. După o pauză, cu ajutorul unui profesor, am început să traduc în sanscrită mare parte din capitolul opt din Matei. Asta m-a ţinut ocupat până pe la ora şase după-amiază. După ora şase, am stat împreună cu eruditul din Telinga, pentru a traduce din sanscrită în limba lui. La ora şapte, am început să meditez la mesajul unei predici pe care trebuia să o ţin la ora şapte şi jumătate.[ ] Toţi cei care au asistat la predică au plecat la ora nouă seara. Atunci am început să traduc în bengaleză capitolul unsprezece din Ezechiel. Am terminat traducerea la ora 11 şi acum m-am aşezat să scriu această scrisoare.”

  Impresionant, nu-i aşa? Poate că vrei să mă întrebi: Vladimir, chiar vrei să îmi petrec toată ziua citind din Biblie? Nu! Ideea-cheie este că e nevoie să ne formăm un plan cotidian care să ne permită să profităm la maximum de fiecare minut din zi. Exemplul lui William Carey scoate în evidenţă veridicitatea declaraţiei lui Paul Claudel: „Nouă nu ne lipseşte timpul, ci ceea ce noi facem ne fură timpul.” Aş vrea să te îndemn să foloseşti în mod adecvat această materie primă a existenţei noastre: timpul.

  #foloseştebinetimpul

  Profită de prezent - 2017. „Nouă nu ne lipseşte timpul, ci ceea ce noi facem ne fură timpul.” Aş vrea să te îndemn să foloseşti în mod adecvat această materie primă a existenţei noastre: timpul.

#foloseştebinetimpul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...