Articolul precedentCampion olimpic
  Articolul următorOdihna de stress

  A doua şansă

  Doamne, mai lasă-l şi anul acesta. (Luca 13:8)

  Într-o zi din anul 1929, echipa de fotbal american Georgia Tech a jucat contra echipei celor de la Universitatea din California. Înainte de finalul celei de-a doua reprize, Roy Riegels, apărător al echipei din California, a prins mingea şi a alergat mai mult de cinzeci şi cinci de metri în direcţia echipei lui. Benny Lom, un coechipier de-al lui, a reuşit să îl oprească chiar înainte de a marca un touch-down în propria lui poartă, în favoarea echipei adverse. Ajuns la vestiare, Riegels nu se putea opri din plâns; antrenorul lui, Nibbs Price, l-a chemat la el şi i-a spus: „Ridică-te, pune-te pe picioare şi întoarce-te în joc. Nu suntem decât la jumătatea meciului.”

  Cât de dureros este să nu ai un start bun, nu-i aşa? În prima lui lună de contract cu cei de la Los Angelinos, din Anaheim, lui Albert Pujol nu i-a reuşit niciun patrulater. Toată presa a început să îl critice. Într-o zi, el i-a spus unui jurnalist: „Cel mai important nu este cum începi, ci cum termini.” La sfârşitul perioadei de contract, el a reuşit să execute mai mult de treizeci de patrulatere şi a jucat mai mult de o sută de meciuri.

  Vă amintiţi de personaje biblice care şi-au început cariera cu stângul? De exemplu, cunoşti povestea lui Manase? El cu adevărat a făcut ce este rău! Atât de mult rău, încât Biblia spune: „Domnul a vorbit lui Manase” şi împăratul n-a vrut să asculte (2 Cronici 33:10). Dar de Iona? Cartea lui începe prin a ne spune că prorocul a respins pe faţă porunca primită din partea Domnului. Ce a făcut Dumnezeu cu cei care au avut un start greşit? El le-a dat o a doua şansă! Scriptura spune despre Manase că „s‑a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinţilor săi”. Atunci când s-a rugat, „Domnul, lăsându-se înduplecat, i-a ascultat cererile” (2 Cronici 33:12,13).

  Ţi-ai început anul cu stângul? Probabil că simţământul de eşec ţi-a alungat orice dorinţă de a continua. La fel ca Manase, sau ca Albert Pujols, cu toţii putem să avem un start greşit. Dacă acesta este cazul tău, învaţă pe de rost făgăduinţa din Iov 8:7: „Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu.”

  Jocul vieţii tale nu s-a terminat încă, tu te poţi ridica şi poţi fi persoana care doreşte Dumnezeu să fii. Isus L-a rugat pe Tatăl să îţi dea „o a doua şansă”. Ce vei face?

  #începedinnou #adouaşansă

  A doua şansă - 2017. Ţi-ai început anul cu stângul? Probabil că simţământul de eşec ţi-a alungat orice dorinţă de a continua. Cu toţii putem să avem un start greşit. Dacă acesta este cazul tău, învaţă pe de rost făgăduinţa din Iov 8:7: „Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu.”

#începedinnou #adouaşansă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...