A doua şansă

Doamne, mai lasă-l şi anul acesta. (Luca 13:8)

Într-o zi din anul 1929, echipa de fotbal american Georgia Tech a jucat contra echipei celor de la Universitatea din California. Înainte de finalul celei de-a doua reprize, Roy Riegels, apărător al echipei din California, a prins mingea şi a alergat mai mult de cinzeci şi cinci de metri în direcţia echipei lui. Benny Lom, un coechipier de-al lui, a reuşit să îl oprească chiar înainte de a marca un touch-down în propria lui poartă, în favoarea echipei adverse. Ajuns la vestiare, Riegels nu se putea opri din plâns; antrenorul lui, Nibbs Price, l-a chemat la el şi i-a spus: „Ridică-te, pune-te pe picioare şi întoarce-te în joc. Nu suntem decât la jumătatea meciului.”

Cât de dureros este să nu ai un start bun, nu-i aşa? În prima lui lună de contract cu cei de la Los Angelinos, din Anaheim, lui Albert Pujol nu i-a reuşit niciun patrulater. Toată presa a început să îl critice. Într-o zi, el i-a spus unui jurnalist: „Cel mai important nu este cum începi, ci cum termini.” La sfârşitul perioadei de contract, el a reuşit să execute mai mult de treizeci de patrulatere şi a jucat mai mult de o sută de meciuri.

De același autor

Vă amintiţi de personaje biblice care şi-au început cariera cu stângul? De exemplu, cunoşti povestea lui Manase? El cu adevărat a făcut ce este rău! Atât de mult rău, încât Biblia spune: „Domnul a vorbit lui Manase” şi împăratul n-a vrut să asculte (2 Cronici 33:10). Dar de Iona? Cartea lui începe prin a ne spune că prorocul a respins pe faţă porunca primită din partea Domnului. Ce a făcut Dumnezeu cu cei care au avut un start greşit? El le-a dat o a doua şansă! Scriptura spune despre Manase că „s‑a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinţilor săi”. Atunci când s-a rugat, „Domnul, lăsându-se înduplecat, i-a ascultat cererile” (2 Cronici 33:12,13).

Ţi-ai început anul cu stângul? Probabil că simţământul de eşec ţi-a alungat orice dorinţă de a continua. La fel ca Manase, sau ca Albert Pujols, cu toţii putem să avem un start greşit. Dacă acesta este cazul tău, învaţă pe de rost făgăduinţa din Iov 8:7: „Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu.”

Jocul vieţii tale nu s-a terminat încă, tu te poţi ridica şi poţi fi persoana care doreşte Dumnezeu să fii. Isus L-a rugat pe Tatăl să îţi dea „o a doua şansă”. Ce vei face?

#începedinnou #adouaşansă

Comentariile sunt închise

A doua şansă 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.