A doua şansă

Doamne, mai lasă-l şi anul acesta. (Luca 13:8)

Într-o zi din anul 1929, echipa de fotbal american Georgia Tech a jucat contra echipei celor de la Universitatea din California. Înainte de finalul celei de-a doua reprize, Roy Riegels, apărător al echipei din California, a prins mingea şi a alergat mai mult de cinzeci şi cinci de metri în direcţia echipei lui. Benny Lom, un coechipier de-al lui, a reuşit să îl oprească chiar înainte de a marca un touch-down în propria lui poartă, în favoarea echipei adverse. Ajuns la vestiare, Riegels nu se putea opri din plâns; antrenorul lui, Nibbs Price, l-a chemat la el şi i-a spus: „Ridică-te, pune-te pe picioare şi întoarce-te în joc. Nu suntem decât la jumătatea meciului.”

Cât de dureros este să nu ai un start bun, nu-i aşa? În prima lui lună de contract cu cei de la Los Angelinos, din Anaheim, lui Albert Pujol nu i-a reuşit niciun patrulater. Toată presa a început să îl critice. Într-o zi, el i-a spus unui jurnalist: „Cel mai important nu este cum începi, ci cum termini.” La sfârşitul perioadei de contract, el a reuşit să execute mai mult de treizeci de patrulatere şi a jucat mai mult de o sută de meciuri.

Vă amintiţi de personaje biblice care şi-au început cariera cu stângul? De exemplu, cunoşti povestea lui Manase? El cu adevărat a făcut ce este rău! Atât de mult rău, încât Biblia spune: „Domnul a vorbit lui Manase” şi împăratul n-a vrut să asculte (2 Cronici 33:10). Dar de Iona? Cartea lui începe prin a ne spune că prorocul a respins pe faţă porunca primită din partea Domnului. Ce a făcut Dumnezeu cu cei care au avut un start greşit? El le-a dat o a doua şansă! Scriptura spune despre Manase că „s‑a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinţilor săi”. Atunci când s-a rugat, „Domnul, lăsându-se înduplecat, i-a ascultat cererile” (2 Cronici 33:12,13).

Ţi-ai început anul cu stângul? Probabil că simţământul de eşec ţi-a alungat orice dorinţă de a continua. La fel ca Manase, sau ca Albert Pujols, cu toţii putem să avem un start greşit. Dacă acesta este cazul tău, învaţă pe de rost făgăduinţa din Iov 8:7: „Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu.”

Jocul vieţii tale nu s-a terminat încă, tu te poţi ridica şi poţi fi persoana care doreşte Dumnezeu să fii. Isus L-a rugat pe Tatăl să îţi dea „o a doua şansă”. Ce vei face?

#începedinnou #adouaşansă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor