Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Adevărata frumuseţe

  Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă. (Proverbele 31:30)

  Într-o societate teleghidată, obsesia pentru perfecţiunea fizică a devenit durerea noastră cotidiană. Conform unui studiu citat într-un articol din revista Glamour, în medie treizeci de minute pe zi, femeile obişnuiesc să aibă gânduri negative cu privire la aspectul lor fizic. În acelaşi articol se face aluzie la un alt studiu realizat de Universitatea Centrală din Florida, care ne arată că 50% din fetiţele cu vârste între trei şi şase ani ar vrea să schimbe anumite lucruri la trupul lor!

  Desigur că nu este nimic rău în a fi printre primii cincizeci cei mai frumoşi oameni din revista People. De exemplu, Biblia ne vorbeşte despre Sara, Rebeca, Rahela, Abigail, Bat-Şeba, Tamar, Estera şi altele; cu toate au fost nişte femei foarte frumoase. Despre Estera se spune că Hegai i-a dat „toate cele trebuincioase pentru gătit” (Estera 2:3). Ellen White spune că „noi trebuie să fim conştienţi de impresia pe care o lăsăm asupra celor din jur prin aspectul nostru” (Daughters of God, cap. 14, p. 158).

  Dar problema este că foarte mulţi consideră că aspectul fizic este primordial, uitând astfel că „frumuseţea este deşartă” (Proverbele 31:30) şi că se pierde odată cu trecerea anilor. Cred că merită să medităm puţin la definiţia dată de câştigătoarea de Oscar, Lupita Nyong’o, pentru frumuseţe. Ea nu posedă trăsăturile tradiţionale ale frumuseţii, pe care ni le impune societatea noastră. Pielea ei „întunecată ca noaptea”, aşa cum afirma chiar ea, a făcut-o să se simtă complexată şi să îi fie teamă. În fiecare seară îi cerea lui Dumnezeu să îi albească pielea şi suspina în speranţa că, atunci când se va trezi, tenul ei va fi mai luminat. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Atunci Lupita a înţeles că „frumuseţea nu este ceva ce poţi să obţii, ci ceva ce trebuie să faci tu. Nu te poţi baza pe aspectul tău pentru a izbuti în viaţă. Compasiunea este adevărata frumuseţe.”

  Pare că Lupita ştia de cuvintele lui Petru: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară […], ci omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3-5).

  #frumuseţeinterioară #ceconteazăcuadevărat

  Adevărata frumuseţe - 2017. „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară , ci omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3-5).

#frumuseţeinterioară #ceconteazăcuadevărat
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...