Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Adevărata frumuseţe

  Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă. (Proverbele 31:30)

  Într-o societate teleghidată, obsesia pentru perfecţiunea fizică a devenit durerea noastră cotidiană. Conform unui studiu citat într-un articol din revista Glamour, în medie treizeci de minute pe zi, femeile obişnuiesc să aibă gânduri negative cu privire la aspectul lor fizic. În acelaşi articol se face aluzie la un alt studiu realizat de Universitatea Centrală din Florida, care ne arată că 50% din fetiţele cu vârste între trei şi şase ani ar vrea să schimbe anumite lucruri la trupul lor!

  Desigur că nu este nimic rău în a fi printre primii cincizeci cei mai frumoşi oameni din revista People. De exemplu, Biblia ne vorbeşte despre Sara, Rebeca, Rahela, Abigail, Bat-Şeba, Tamar, Estera şi altele; cu toate au fost nişte femei foarte frumoase. Despre Estera se spune că Hegai i-a dat „toate cele trebuincioase pentru gătit” (Estera 2:3). Ellen White spune că „noi trebuie să fim conştienţi de impresia pe care o lăsăm asupra celor din jur prin aspectul nostru” (Daughters of God, cap. 14, p. 158).

  Dar problema este că foarte mulţi consideră că aspectul fizic este primordial, uitând astfel că „frumuseţea este deşartă” (Proverbele 31:30) şi că se pierde odată cu trecerea anilor. Cred că merită să medităm puţin la definiţia dată de câştigătoarea de Oscar, Lupita Nyong’o, pentru frumuseţe. Ea nu posedă trăsăturile tradiţionale ale frumuseţii, pe care ni le impune societatea noastră. Pielea ei „întunecată ca noaptea”, aşa cum afirma chiar ea, a făcut-o să se simtă complexată şi să îi fie teamă. În fiecare seară îi cerea lui Dumnezeu să îi albească pielea şi suspina în speranţa că, atunci când se va trezi, tenul ei va fi mai luminat. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Atunci Lupita a înţeles că „frumuseţea nu este ceva ce poţi să obţii, ci ceva ce trebuie să faci tu. Nu te poţi baza pe aspectul tău pentru a izbuti în viaţă. Compasiunea este adevărata frumuseţe.”

  Pare că Lupita ştia de cuvintele lui Petru: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară […], ci omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3-5).

  #frumuseţeinterioară #ceconteazăcuadevărat

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...