Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Adevărata frumuseţe

  Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă. (Proverbele 31:30)

  Într-o societate teleghidată, obsesia pentru perfecţiunea fizică a devenit durerea noastră cotidiană. Conform unui studiu citat într-un articol din revista Glamour, în medie treizeci de minute pe zi, femeile obişnuiesc să aibă gânduri negative cu privire la aspectul lor fizic. În acelaşi articol se face aluzie la un alt studiu realizat de Universitatea Centrală din Florida, care ne arată că 50% din fetiţele cu vârste între trei şi şase ani ar vrea să schimbe anumite lucruri la trupul lor!

  Desigur că nu este nimic rău în a fi printre primii cincizeci cei mai frumoşi oameni din revista People. De exemplu, Biblia ne vorbeşte despre Sara, Rebeca, Rahela, Abigail, Bat-Şeba, Tamar, Estera şi altele; cu toate au fost nişte femei foarte frumoase. Despre Estera se spune că Hegai i-a dat „toate cele trebuincioase pentru gătit” (Estera 2:3). Ellen White spune că „noi trebuie să fim conştienţi de impresia pe care o lăsăm asupra celor din jur prin aspectul nostru” (Daughters of God, cap. 14, p. 158).

  Dar problema este că foarte mulţi consideră că aspectul fizic este primordial, uitând astfel că „frumuseţea este deşartă” (Proverbele 31:30) şi că se pierde odată cu trecerea anilor. Cred că merită să medităm puţin la definiţia dată de câştigătoarea de Oscar, Lupita Nyong’o, pentru frumuseţe. Ea nu posedă trăsăturile tradiţionale ale frumuseţii, pe care ni le impune societatea noastră. Pielea ei „întunecată ca noaptea”, aşa cum afirma chiar ea, a făcut-o să se simtă complexată şi să îi fie teamă. În fiecare seară îi cerea lui Dumnezeu să îi albească pielea şi suspina în speranţa că, atunci când se va trezi, tenul ei va fi mai luminat. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Atunci Lupita a înţeles că „frumuseţea nu este ceva ce poţi să obţii, ci ceva ce trebuie să faci tu. Nu te poţi baza pe aspectul tău pentru a izbuti în viaţă. Compasiunea este adevărata frumuseţe.”

  Pare că Lupita ştia de cuvintele lui Petru: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară […], ci omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3-5).

  #frumuseţeinterioară #ceconteazăcuadevărat

  Adevărata frumuseţe - 2017. „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară , ci omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3-5). #frumuseţeinterioară #ceconteazăcuadevărat
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...