Şi asta nu ajunge…

  Numele Lui va dăinui pe vecie: cât soarele Îi va ţine numele. (Psalmii 72:17)

  Dându-şi seama de potenţialul enorm al acestui tânăr care avea doar şaptesprezece ani, unchiul său, o persoană foarte respectată, nu a putut să se abţină şi i-a făcut o ofertă impunătoare.

  – John, vreau să te trimit la una dintre cele mai bune universităţi. Poţi alege între Yale, Harvard sau Darmouth. Vei avea o carieră strălucită şi vei putea chiar să ocupi postul meu în parlament.

  – Hmmm, va afecta asta convingerile mele creştine? a întrebat tânărul.

  – Cred că vei putea continua să fii creştin acceptând oferta mea, îi spuse unchiul.

  – Oferta este foarte generoasă, a spus John, dar eu continui să mă întreb dacă ea va afecta convingerile mele personale în legătură cu adevărurile biblice.

  – Poate că va trebui să laşi deoparte, temporar, unele din crezurile tale.

  – Atunci sunt dezamăgit. Pentru nimic în lume nu aş abandona adevărul, nu sunt dispus să renunţ la principiile mele.

  – John, dacă ceea ce tu îţi doreşti e să fii predicator al Sabatului, nu conta pe mine. Mergi, fă-o, dar te avertizez că vei rămâne necunoscut.

  Unchiul din poveste este Charles Andrews, un membru al Partidului Democrat, care în 1851 a fost ales în Camera Deputaţilor. Ai mai auzit vorbindu-se despre acest om înainte să citeşti aceste rânduri? Ştii cum s-a numit nepotul care, în opinia lui, ar fi rămas în obscuritate şi nimeni nu l-ar fi cunoscut? Este vorba de J. N. Andrews. Chiar dacă John ar fi avut toate talentele necesare pentru a fi un politician ideal, la vârsta de cincisprezece ani s-a hotărât să devină un predicator al Evangheliei. Cine este mai cunoscut, unchiul Charles sau nepotul John?

  J. N. Andrews a devenit un scriitor strălucit şi erudit şi un evanghelist al Bisericii Adventiste. El a fost primul adventist care a scris o carte întreagă despre subiectul zilei de odihnă: Istoria Sabatului şi a duminicii. Mai mult, el a fost primul misionar trimis în Europa. În cinstea lui, cel mai important centru de formare teologică al Bisericii Adventiste îi poartă numele: Universitatea Andrews.

  Astăzi, J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc.

  #serviciulcreştin #adevăratulrenume

  Şi asta nu ajunge... - 2017. J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc. #serviciulcreştin #adevăratulrenume
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...