Şi asta nu ajunge…

  Numele Lui va dăinui pe vecie: cât soarele Îi va ţine numele. (Psalmii 72:17)

  Dându-şi seama de potenţialul enorm al acestui tânăr care avea doar şaptesprezece ani, unchiul său, o persoană foarte respectată, nu a putut să se abţină şi i-a făcut o ofertă impunătoare.

  – John, vreau să te trimit la una dintre cele mai bune universităţi. Poţi alege între Yale, Harvard sau Darmouth. Vei avea o carieră strălucită şi vei putea chiar să ocupi postul meu în parlament.

  – Hmmm, va afecta asta convingerile mele creştine? a întrebat tânărul.

  – Cred că vei putea continua să fii creştin acceptând oferta mea, îi spuse unchiul.

  – Oferta este foarte generoasă, a spus John, dar eu continui să mă întreb dacă ea va afecta convingerile mele personale în legătură cu adevărurile biblice.

  – Poate că va trebui să laşi deoparte, temporar, unele din crezurile tale.

  – Atunci sunt dezamăgit. Pentru nimic în lume nu aş abandona adevărul, nu sunt dispus să renunţ la principiile mele.

  – John, dacă ceea ce tu îţi doreşti e să fii predicator al Sabatului, nu conta pe mine. Mergi, fă-o, dar te avertizez că vei rămâne necunoscut.

  Unchiul din poveste este Charles Andrews, un membru al Partidului Democrat, care în 1851 a fost ales în Camera Deputaţilor. Ai mai auzit vorbindu-se despre acest om înainte să citeşti aceste rânduri? Ştii cum s-a numit nepotul care, în opinia lui, ar fi rămas în obscuritate şi nimeni nu l-ar fi cunoscut? Este vorba de J. N. Andrews. Chiar dacă John ar fi avut toate talentele necesare pentru a fi un politician ideal, la vârsta de cincisprezece ani s-a hotărât să devină un predicator al Evangheliei. Cine este mai cunoscut, unchiul Charles sau nepotul John?

  J. N. Andrews a devenit un scriitor strălucit şi erudit şi un evanghelist al Bisericii Adventiste. El a fost primul adventist care a scris o carte întreagă despre subiectul zilei de odihnă: Istoria Sabatului şi a duminicii. Mai mult, el a fost primul misionar trimis în Europa. În cinstea lui, cel mai important centru de formare teologică al Bisericii Adventiste îi poartă numele: Universitatea Andrews.

  Astăzi, J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc.

  #serviciulcreştin #adevăratulrenume

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...