Şi asta nu ajunge…

  Numele Lui va dăinui pe vecie: cât soarele Îi va ţine numele. (Psalmii 72:17)

  Dându-şi seama de potenţialul enorm al acestui tânăr care avea doar şaptesprezece ani, unchiul său, o persoană foarte respectată, nu a putut să se abţină şi i-a făcut o ofertă impunătoare.

  – John, vreau să te trimit la una dintre cele mai bune universităţi. Poţi alege între Yale, Harvard sau Darmouth. Vei avea o carieră strălucită şi vei putea chiar să ocupi postul meu în parlament.

  – Hmmm, va afecta asta convingerile mele creştine? a întrebat tânărul.

  – Cred că vei putea continua să fii creştin acceptând oferta mea, îi spuse unchiul.

  – Oferta este foarte generoasă, a spus John, dar eu continui să mă întreb dacă ea va afecta convingerile mele personale în legătură cu adevărurile biblice.

  – Poate că va trebui să laşi deoparte, temporar, unele din crezurile tale.

  – Atunci sunt dezamăgit. Pentru nimic în lume nu aş abandona adevărul, nu sunt dispus să renunţ la principiile mele.

  – John, dacă ceea ce tu îţi doreşti e să fii predicator al Sabatului, nu conta pe mine. Mergi, fă-o, dar te avertizez că vei rămâne necunoscut.

  Unchiul din poveste este Charles Andrews, un membru al Partidului Democrat, care în 1851 a fost ales în Camera Deputaţilor. Ai mai auzit vorbindu-se despre acest om înainte să citeşti aceste rânduri? Ştii cum s-a numit nepotul care, în opinia lui, ar fi rămas în obscuritate şi nimeni nu l-ar fi cunoscut? Este vorba de J. N. Andrews. Chiar dacă John ar fi avut toate talentele necesare pentru a fi un politician ideal, la vârsta de cincisprezece ani s-a hotărât să devină un predicator al Evangheliei. Cine este mai cunoscut, unchiul Charles sau nepotul John?

  J. N. Andrews a devenit un scriitor strălucit şi erudit şi un evanghelist al Bisericii Adventiste. El a fost primul adventist care a scris o carte întreagă despre subiectul zilei de odihnă: Istoria Sabatului şi a duminicii. Mai mult, el a fost primul misionar trimis în Europa. În cinstea lui, cel mai important centru de formare teologică al Bisericii Adventiste îi poartă numele: Universitatea Andrews.

  Astăzi, J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc.

  #serviciulcreştin #adevăratulrenume

  Şi asta nu ajunge... - 2017. J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc.

#serviciulcreştin #adevăratulrenume
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...