Cine eşti tu?

  Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu… (Romani 6:22)

  Frederic al II-lea, numit şi Frederic cel Mare (1712–1786), al treilea rege al Prusiei, a întâlnit un bătrânel care se plimba agale pe străzi şi l-a întrebat:

  – Cine eşti?

  – Eu sunt un rege, a răspuns bătrânul.

  – Un rege? Şi peste ce domneşti?

  – Peste mine însumi. Eu sunt propriul meu rege, a spus bătrânul.

  Acest răspuns al bătrânului mă face să mă gândesc la versetele din Ioan 8:31-46. Iudeii, care în acest timp erau sub stăpânire romană, adică erau sclavii Romei, au avut îndrăzneala să-I spună lui Isus: „Noi […] n-am fost niciodată robii nimănui” (v. 33). Probabil, tot ca şi bătrânelul din poveste şi precum iudeii din timpul lui Isus, şi tu te crezi stăpân pe propria viaţă, fără să trebuiască să dai socoteală nimănui, te simţi liber să acţionezi potrivit cu dorinţele şi sentimentele tale, te consideri monarhul vieţii tale.

  Dar realitatea e diferită. Toţi, într-un fel sau altul, suntem slujitorii (sclavii) cuiva. Hristos le-a spus: „Adevărat, adevărat vă spun că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului” (v. 34). Păcatul este un monarh nemilos care-şi exercită stăpânirea asupra tuturor. De aceea, din când în când, tu faci lucruri care nu-ţi plac, care sunt împotriva voinţei tale, pentru că tu eşti sub domnia stăpânului tău, păcatul, îndeplinindu-i ordinele. Ştii cui i s-a mai întâmplat ceva asemănător? Chiar apostolului Pavel. Dezvăluind lupta sa în faţa tuturor, Pavel a mărturisit: „Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine” (Romani 7:17).

  Vestea bună este că, datorită lucrării lui Hristos, noi putem fi liberi de sub puterea păcatului (Ioan 8:36, Romani 7:24). Când ne supunem Domnului, noi îi oferim „lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii” (Romani 6:13) şi ele devin astfel „roabe ale neprihănirii, ca să ajungem la sfinţire.” (Romani 6:19). Dacă oamenii de astăzi te întreabă cine eşti, cu mândrie poţi să spui: Sunt un slujitor (sclav) al lui Hristos!

  #slujitoralluiHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  Echinocțiul: 12 ore zi, 12 ore noapte

  Istoria lumii noastre a început cu porunca lui Dumnezeu: „Să fie lumină!” și se va încheia în mod simbolic tot cu lumina, care nu se va stinge niciodată, pentru că Însuși Domnul va fi Soarele Noului Ierusalim. Mântuitorul nostru Se autodeclară astfel: „Eu sunt Lumina lumii!” Lângă El, nimeni nu se va rătăci vreodată.

  Doisprezece ani – de la copil la prinț

  Uneori, ne trezim cu schimbări inexplicabile în viața noastră. Planurile pe care ni le facem se desființează, apar alte direcții. Pare că tot ce ne-am propus s-a anulat și nu mai înțelegem nimic. În plus, nu vine nimeni să ne explice de ce. De ce am avut un accident, de ce nu am reușit la un examen, de ce s-a stricat o relație de prietenie etc.? O sumedenie de întrebări năpădesc ființa noastră și tot așteptăm răspunsuri. Moise a primit răspunsuri abia după 68 de ani de la plecarea lui de acasă.

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...