Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Este Petru stânca?

  Şi stânca era Hristos. (1 Corinteni 10:4)

  Pe 18 iulie 1870, Conciliul Vatican I a emis următoarea declaraţie: „Prin urmare, dacă cineva zice că preafericitul Apostol Petru nu a fost pus de Domnul Hristos ca şi prinţ al tuturor apostolilor şi şef vizibil al Bisericii militante […], să fie anatema.”

  Această declaraţie se bazează pe o interpretare eronată a textului din Matei 16:18. După mărturia dată de Petru în Cezarea lui Filip, Isus a spus: „Tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea” (Matei 16:18). În concepţia unor credincioşi, aceasta înseamnă că Petru este temelia bisericii şi, prin urmare, apostolul cel mai de frunte, deoarece el a primit „cheile împărăţiei” pentru a lega şi a dezlega pe pământ, dar şi în cer.

  Este de necontestat rolul lui Petru în Noul Testament. Numele său apare de 152 de ori, depăşit doar de cel al lui Isus. În toate listele apostolilor, numele său este primul. A câştigat mii de suflete, a realizat mari minuni: a vindecat leproşi şi paralitici, a înviat morţi.

  Biblia subliniază de asemenea şi partea umană a lui Petru. Se încredea mult în el însuşi, s-a lepădat de Mântuitorul, era foarte agresiv. Pavel l-a certat pentru că a fost un făţarnic şi un ipocrit. Defectele sale constituie un ecou al numelui său, care înseamnă „piatră”. Hristos nu a fondat biserica Sa pe o piatră, ci pe „Stâncă”.

  În Noul Testament, metafora pietrei/stâncii I se aplică lui Hristos în mai multe ocazii. Petru însuşi ne spune că Hristos este „piatra vie”, cea „de căpătâi” (2 Petru 2:4, Faptele 4:11). Moise L-a numit pe Dumnezeu „Stânca, lucrurile Lui sunt desăvârşite” (Deuteronomul 32:4), iar Pavel spune că această „stâncă era Hristos” (1 Corinteni 10:4). Prin urmare, „nimeni nu poate pune o altă temelie […] care este Isus Hristos” (1 Corinteni 3:11). Chiar dacă biserica se bazează pe învăţăturile apostolilor, „piatra de căpătâi” este Domnul (Efeseni 2:20,21), şi nu Petru.

  Tu, Petru şi cu mine, noi nu suntem decât „pietre” a căror valoare depinde de legătura noastră cu Stânca, adică cu Isus. Nu este potrivit să ne clădim viaţa pe o fiinţă umană. Cel mai bine este să ne clădim viața pe Isus, Stânca vieții.

  #Isusestestâncamea

  Este Petru stânca? - 2017. Tu, Petru şi cu mine, noi nu suntem decât „pietre” a căror valoare depinde de legătura noastră cu Stânca, adică cu Isus. Nu este potrivit să ne clădim viaţa pe o fiinţă umană. Cel mai bine este să ne clădim viața pe Isus, Stânca vieții.

#Isusestestâncamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...