Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Este Petru stânca?

  Şi stânca era Hristos. (1 Corinteni 10:4)

  Pe 18 iulie 1870, Conciliul Vatican I a emis următoarea declaraţie: „Prin urmare, dacă cineva zice că preafericitul Apostol Petru nu a fost pus de Domnul Hristos ca şi prinţ al tuturor apostolilor şi şef vizibil al Bisericii militante […], să fie anatema.”

  Această declaraţie se bazează pe o interpretare eronată a textului din Matei 16:18. După mărturia dată de Petru în Cezarea lui Filip, Isus a spus: „Tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea” (Matei 16:18). În concepţia unor credincioşi, aceasta înseamnă că Petru este temelia bisericii şi, prin urmare, apostolul cel mai de frunte, deoarece el a primit „cheile împărăţiei” pentru a lega şi a dezlega pe pământ, dar şi în cer.

  Este de necontestat rolul lui Petru în Noul Testament. Numele său apare de 152 de ori, depăşit doar de cel al lui Isus. În toate listele apostolilor, numele său este primul. A câştigat mii de suflete, a realizat mari minuni: a vindecat leproşi şi paralitici, a înviat morţi.

  Biblia subliniază de asemenea şi partea umană a lui Petru. Se încredea mult în el însuşi, s-a lepădat de Mântuitorul, era foarte agresiv. Pavel l-a certat pentru că a fost un făţarnic şi un ipocrit. Defectele sale constituie un ecou al numelui său, care înseamnă „piatră”. Hristos nu a fondat biserica Sa pe o piatră, ci pe „Stâncă”.

  În Noul Testament, metafora pietrei/stâncii I se aplică lui Hristos în mai multe ocazii. Petru însuşi ne spune că Hristos este „piatra vie”, cea „de căpătâi” (2 Petru 2:4, Faptele 4:11). Moise L-a numit pe Dumnezeu „Stânca, lucrurile Lui sunt desăvârşite” (Deuteronomul 32:4), iar Pavel spune că această „stâncă era Hristos” (1 Corinteni 10:4). Prin urmare, „nimeni nu poate pune o altă temelie […] care este Isus Hristos” (1 Corinteni 3:11). Chiar dacă biserica se bazează pe învăţăturile apostolilor, „piatra de căpătâi” este Domnul (Efeseni 2:20,21), şi nu Petru.

  Tu, Petru şi cu mine, noi nu suntem decât „pietre” a căror valoare depinde de legătura noastră cu Stânca, adică cu Isus. Nu este potrivit să ne clădim viaţa pe o fiinţă umană. Cel mai bine este să ne clădim viața pe Isus, Stânca vieții.

  #Isusestestâncamea

  Este Petru stânca? - 2017. Tu, Petru şi cu mine, noi nu suntem decât „pietre” a căror valoare depinde de legătura noastră cu Stânca, adică cu Isus. Nu este potrivit să ne clădim viaţa pe o fiinţă umană. Cel mai bine este să ne clădim viața pe Isus, Stânca vieții. #Isusestestâncamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...