Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Este Petru stânca?

  Şi stânca era Hristos. (1 Corinteni 10:4)

  Pe 18 iulie 1870, Conciliul Vatican I a emis următoarea declaraţie: „Prin urmare, dacă cineva zice că preafericitul Apostol Petru nu a fost pus de Domnul Hristos ca şi prinţ al tuturor apostolilor şi şef vizibil al Bisericii militante […], să fie anatema.”

  Această declaraţie se bazează pe o interpretare eronată a textului din Matei 16:18. După mărturia dată de Petru în Cezarea lui Filip, Isus a spus: „Tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea” (Matei 16:18). În concepţia unor credincioşi, aceasta înseamnă că Petru este temelia bisericii şi, prin urmare, apostolul cel mai de frunte, deoarece el a primit „cheile împărăţiei” pentru a lega şi a dezlega pe pământ, dar şi în cer.

  Este de necontestat rolul lui Petru în Noul Testament. Numele său apare de 152 de ori, depăşit doar de cel al lui Isus. În toate listele apostolilor, numele său este primul. A câştigat mii de suflete, a realizat mari minuni: a vindecat leproşi şi paralitici, a înviat morţi.

  Biblia subliniază de asemenea şi partea umană a lui Petru. Se încredea mult în el însuşi, s-a lepădat de Mântuitorul, era foarte agresiv. Pavel l-a certat pentru că a fost un făţarnic şi un ipocrit. Defectele sale constituie un ecou al numelui său, care înseamnă „piatră”. Hristos nu a fondat biserica Sa pe o piatră, ci pe „Stâncă”.

  În Noul Testament, metafora pietrei/stâncii I se aplică lui Hristos în mai multe ocazii. Petru însuşi ne spune că Hristos este „piatra vie”, cea „de căpătâi” (2 Petru 2:4, Faptele 4:11). Moise L-a numit pe Dumnezeu „Stânca, lucrurile Lui sunt desăvârşite” (Deuteronomul 32:4), iar Pavel spune că această „stâncă era Hristos” (1 Corinteni 10:4). Prin urmare, „nimeni nu poate pune o altă temelie […] care este Isus Hristos” (1 Corinteni 3:11). Chiar dacă biserica se bazează pe învăţăturile apostolilor, „piatra de căpătâi” este Domnul (Efeseni 2:20,21), şi nu Petru.

  Tu, Petru şi cu mine, noi nu suntem decât „pietre” a căror valoare depinde de legătura noastră cu Stânca, adică cu Isus. Nu este potrivit să ne clădim viaţa pe o fiinţă umană. Cel mai bine este să ne clădim viața pe Isus, Stânca vieții.

  #Isusestestâncamea

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...