Articolul precedentSpre bine?
  Articolul următorExersându-ți potențialul deplin

  Fiţi miloşi

  Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv. (Luca 6:36)

  Dacă vrei să pregăteşti o listă cu cele mai influente persoane din lume, cred că Jeff Bezos ar trebui să figureze acolo. Îl cunoşti? Este fondatorul şi directorul executiv de la Amazon, una dintre firmele cele mai reuşite ale planetei. Mulţi factori au contribuit la succesul profesional al lui Jeff. Unul dintre aceştia este că, încă din copilăria sa, era pasionat de cărţi şi încă de mic a fost un cititor avid. Un alt factor determinant în cariera sa l-a învăţat de la bunicul său.

  Jeff povesteşte că, în timpul unei călătorii lungi cu maşina alături de bunici, el s-a amuzat pe toată durata traseului citind panourile de pe drum, calculând numărul de kilometri făcuţi cu fiecare galon de combustibil şi suma de bani care trebuia cheltuită pe mâncare, toate acestea pentru a-şi ţine mintea ocupată. Deodată a văzut un gard viu cu un mesaj care a avut un impact formidabil asupra lui: cu fiecare puf de ţigară, pierdeţi două minute din viaţă. Imediat a început să calculeze: „Două minute pentru fiecare gură de fum, douăzeci de suflări pe ţigară, douăzeci de ţigări fiecare pachet, un pachet pe zi timp de treizeci de ani.” Visând deja că urma să primească felicitări pentru inteligenţa lui, Jeff s-a aplecat între scaune înainte, a atins umărul bunicii lui şi i-a spus: „Ai pierdut şaisprezece ani din viaţă pentru că fumezi.” Spre marea sa surpriză, bunica a început să plângă incontrolabil. Bunicul a oprit maşina, l-a invitat să coboare şi au început să se plimbe cu pas liniştit de-a lungul drumului. După un minut de mers, veteranul i-a spus: „Jeff, într-o zi o să înveţi că este mult mai greu să fii bun decât să fii inteligent.”

  Meditând asupra acestui incident, Bezos a scris: „Prin aceste cuvinte şi prin blândeţea cu care mi le-a spus, bunicul mi-a dat o lecţie fundamentală care a rămas gravată în mintea mea toată viaţa. […] Dacă este vreun lucru cu care am putea într-adevăr să ne mândrim, aceasta este bunătatea cu care alegem să ne exprimăm inteligenţa” (Marlo Thomas, The right words at the right time [Cuvintele potrivite la momentul potrivit]). Fă din bunătate însoţitorul tău şi vei avea de câştigat, ca şi Bezos. Să urmăm sfatul lui Pavel: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12) şi să luăm în considerare cuvintele lui Beethoven: „Nu cunosc alt semn de superioritate decât bunătatea.”

  #bunătatea #valori

  Fiţi miloşi - 2017. Prin aceste cuvinte şi prin blândeţea cu care mi le-a spus, bunicul mi-a dat o lecţie fundamentală care a rămas gravată în mintea mea toată viaţa. Dacă este vreun lucru cu care am putea într-adevăr să ne mândrim, aceasta este bunătatea cu care alegem să ne exprimăm inteligenţa

#bunătatea #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...