Articolul precedentSpre bine?
  Articolul următorExersându-ți potențialul deplin

  Fiţi miloşi

  Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv. (Luca 6:36)

  Dacă vrei să pregăteşti o listă cu cele mai influente persoane din lume, cred că Jeff Bezos ar trebui să figureze acolo. Îl cunoşti? Este fondatorul şi directorul executiv de la Amazon, una dintre firmele cele mai reuşite ale planetei. Mulţi factori au contribuit la succesul profesional al lui Jeff. Unul dintre aceştia este că, încă din copilăria sa, era pasionat de cărţi şi încă de mic a fost un cititor avid. Un alt factor determinant în cariera sa l-a învăţat de la bunicul său.

  Jeff povesteşte că, în timpul unei călătorii lungi cu maşina alături de bunici, el s-a amuzat pe toată durata traseului citind panourile de pe drum, calculând numărul de kilometri făcuţi cu fiecare galon de combustibil şi suma de bani care trebuia cheltuită pe mâncare, toate acestea pentru a-şi ţine mintea ocupată. Deodată a văzut un gard viu cu un mesaj care a avut un impact formidabil asupra lui: cu fiecare puf de ţigară, pierdeţi două minute din viaţă. Imediat a început să calculeze: „Două minute pentru fiecare gură de fum, douăzeci de suflări pe ţigară, douăzeci de ţigări fiecare pachet, un pachet pe zi timp de treizeci de ani.” Visând deja că urma să primească felicitări pentru inteligenţa lui, Jeff s-a aplecat între scaune înainte, a atins umărul bunicii lui şi i-a spus: „Ai pierdut şaisprezece ani din viaţă pentru că fumezi.” Spre marea sa surpriză, bunica a început să plângă incontrolabil. Bunicul a oprit maşina, l-a invitat să coboare şi au început să se plimbe cu pas liniştit de-a lungul drumului. După un minut de mers, veteranul i-a spus: „Jeff, într-o zi o să înveţi că este mult mai greu să fii bun decât să fii inteligent.”

  Meditând asupra acestui incident, Bezos a scris: „Prin aceste cuvinte şi prin blândeţea cu care mi le-a spus, bunicul mi-a dat o lecţie fundamentală care a rămas gravată în mintea mea toată viaţa. […] Dacă este vreun lucru cu care am putea într-adevăr să ne mândrim, aceasta este bunătatea cu care alegem să ne exprimăm inteligenţa” (Marlo Thomas, The right words at the right time [Cuvintele potrivite la momentul potrivit]). Fă din bunătate însoţitorul tău şi vei avea de câştigat, ca şi Bezos. Să urmăm sfatul lui Pavel: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12) şi să luăm în considerare cuvintele lui Beethoven: „Nu cunosc alt semn de superioritate decât bunătatea.”

  #bunătatea #valori

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...