Articolul precedentSpre bine?
  Articolul următorExersându-ți potențialul deplin

  Fiţi miloşi

  Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv. (Luca 6:36)

  Dacă vrei să pregăteşti o listă cu cele mai influente persoane din lume, cred că Jeff Bezos ar trebui să figureze acolo. Îl cunoşti? Este fondatorul şi directorul executiv de la Amazon, una dintre firmele cele mai reuşite ale planetei. Mulţi factori au contribuit la succesul profesional al lui Jeff. Unul dintre aceştia este că, încă din copilăria sa, era pasionat de cărţi şi încă de mic a fost un cititor avid. Un alt factor determinant în cariera sa l-a învăţat de la bunicul său.

  Jeff povesteşte că, în timpul unei călătorii lungi cu maşina alături de bunici, el s-a amuzat pe toată durata traseului citind panourile de pe drum, calculând numărul de kilometri făcuţi cu fiecare galon de combustibil şi suma de bani care trebuia cheltuită pe mâncare, toate acestea pentru a-şi ţine mintea ocupată. Deodată a văzut un gard viu cu un mesaj care a avut un impact formidabil asupra lui: cu fiecare puf de ţigară, pierdeţi două minute din viaţă. Imediat a început să calculeze: „Două minute pentru fiecare gură de fum, douăzeci de suflări pe ţigară, douăzeci de ţigări fiecare pachet, un pachet pe zi timp de treizeci de ani.” Visând deja că urma să primească felicitări pentru inteligenţa lui, Jeff s-a aplecat între scaune înainte, a atins umărul bunicii lui şi i-a spus: „Ai pierdut şaisprezece ani din viaţă pentru că fumezi.” Spre marea sa surpriză, bunica a început să plângă incontrolabil. Bunicul a oprit maşina, l-a invitat să coboare şi au început să se plimbe cu pas liniştit de-a lungul drumului. După un minut de mers, veteranul i-a spus: „Jeff, într-o zi o să înveţi că este mult mai greu să fii bun decât să fii inteligent.”

  Meditând asupra acestui incident, Bezos a scris: „Prin aceste cuvinte şi prin blândeţea cu care mi le-a spus, bunicul mi-a dat o lecţie fundamentală care a rămas gravată în mintea mea toată viaţa. […] Dacă este vreun lucru cu care am putea într-adevăr să ne mândrim, aceasta este bunătatea cu care alegem să ne exprimăm inteligenţa” (Marlo Thomas, The right words at the right time [Cuvintele potrivite la momentul potrivit]). Fă din bunătate însoţitorul tău şi vei avea de câştigat, ca şi Bezos. Să urmăm sfatul lui Pavel: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12) şi să luăm în considerare cuvintele lui Beethoven: „Nu cunosc alt semn de superioritate decât bunătatea.”

  #bunătatea #valori

  Fiţi miloşi - 2017. Prin aceste cuvinte şi prin blândeţea cu care mi le-a spus, bunicul mi-a dat o lecţie fundamentală care a rămas gravată în mintea mea toată viaţa. Dacă este vreun lucru cu care am putea într-adevăr să ne mândrim, aceasta este bunătatea cu care alegem să ne exprimăm inteligenţa #bunătatea #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...