Articolul precedentAlhaji
  Articolul următorÎntr-o glumă bună este vindecare

  Să iert…?

  Şi chiar dacă păcătuieşte împotriva ta de şapte ori pe zi şi de şapte ori pe zi se întoarce la tine şi zice: „Îmi pare rău!”, să-l ierţi. (Luca 17:4)

  Se întâmpla la sfârşitul bătăliei de la Gettysburg, când un bărbat a fost abordat de un băiat de paisprezece ani pe care apoi, în timpul conversaţiei, l-a întrebat:

  – Eşti sigur că vrei să mergi la război?

  – Sigur, a răspuns băiatul.

  – Ai vorbit cu tatăl tău despre asta?

  – Ah, nu! Ieri, el mi-a omorât câinele fără să-mi ceară părerea, aşa că voi merge şi eu la război fără să-i spun. Nu îl voi ierta niciodată pentru ce mi-a făcut.

  – Ah! Cu siguranţă tatăl tău a procedat greşit. Totuşi, cred că ar trebui mai întâi să faci altceva.

  – Ce? întrebă tânărul.

  – Încearcă să îţi aminteşti toate lucrurile bune pe care le-a făcut tatăl tău pentru tine. Deşi, după cum bănuiesc, răul pe care ţi l-a produs depăşeşte cu mult ceea ce a făcut bun pentru tine, nu-i aşa?

  La aceste vorbe, băiatul se gândi puţin şi adaugă:

  – Este greu de iertat, dar o să o fac, pentru că ocaziile în care mi-a făcut bine sunt mult mai numeroase decât acelea în care mi-a făcut rău.

  – Sunt încântat să te aud vorbind aşa. De fapt, şi tu m-ai ajutat să iau o hotărâre cu privire la ce să fac cu un grup de bărbaţi care au dezertat din armată. În calitatea mea de comandant şef al Forţelor Armate, hotărâsem să fie executaţi, dar acum consider că au făcut multe lucruri bune pentru ţara noastră, aşa că o să-i iert. Îţi dau cartea mea de vizită, dacă într-o zi vei avea nevoie de mine, te voi ajuta cu plăcere.

  Vrei să ştii cine a fost acest om? Nimeni altul decât Abraham Lincoln, preşedintele SUA. Dacă dorim să menţinem o relaţie sănătoasă cu membrii familiei noastre şi cu prietenii noştri, trebuie să învăţăm să iertăm. Când cineva te jigneşte şi crezi că acea persoană nu merită iertarea ta, meditează puţin şi cumpăneşte dacă acea jignire este superioară tuturor momentelor plăcute pe care le-aţi trăit împreună. Când tatăl sau mama ta te-au supărat sau poate crezi că au exagerat cu ceva, cântăreşte lucrurile pentru a vedea dacă această mare ofensă depăşeşte toate dovezile de iubire manifestate faţă de tine şi pregăteşte-ţi inima pentru a-i ierta. Nu uita niciodată aceste cuvinte ale lui Isus: „Iertaţi, şi vi se va ierta!”

  #învaţăsăierţi

  Să iert...? - 2017. Dacă dorim să menţinem o relaţie sănătoasă cu membrii familiei noastre şi cu prietenii noştri, trebuie să învăţăm să iertăm. Nu uita niciodată aceste cuvinte ale lui Isus: „Iertaţi, şi vi se va ierta!” #învaţăsăierţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...