Articolul precedentAlhaji
  Articolul următorÎntr-o glumă bună este vindecare

  Să iert…?

  Şi chiar dacă păcătuieşte împotriva ta de şapte ori pe zi şi de şapte ori pe zi se întoarce la tine şi zice: „Îmi pare rău!”, să-l ierţi. (Luca 17:4)

  Se întâmpla la sfârşitul bătăliei de la Gettysburg, când un bărbat a fost abordat de un băiat de paisprezece ani pe care apoi, în timpul conversaţiei, l-a întrebat:

  – Eşti sigur că vrei să mergi la război?

  – Sigur, a răspuns băiatul.

  – Ai vorbit cu tatăl tău despre asta?

  – Ah, nu! Ieri, el mi-a omorât câinele fără să-mi ceară părerea, aşa că voi merge şi eu la război fără să-i spun. Nu îl voi ierta niciodată pentru ce mi-a făcut.

  – Ah! Cu siguranţă tatăl tău a procedat greşit. Totuşi, cred că ar trebui mai întâi să faci altceva.

  – Ce? întrebă tânărul.

  – Încearcă să îţi aminteşti toate lucrurile bune pe care le-a făcut tatăl tău pentru tine. Deşi, după cum bănuiesc, răul pe care ţi l-a produs depăşeşte cu mult ceea ce a făcut bun pentru tine, nu-i aşa?

  La aceste vorbe, băiatul se gândi puţin şi adaugă:

  – Este greu de iertat, dar o să o fac, pentru că ocaziile în care mi-a făcut bine sunt mult mai numeroase decât acelea în care mi-a făcut rău.

  – Sunt încântat să te aud vorbind aşa. De fapt, şi tu m-ai ajutat să iau o hotărâre cu privire la ce să fac cu un grup de bărbaţi care au dezertat din armată. În calitatea mea de comandant şef al Forţelor Armate, hotărâsem să fie executaţi, dar acum consider că au făcut multe lucruri bune pentru ţara noastră, aşa că o să-i iert. Îţi dau cartea mea de vizită, dacă într-o zi vei avea nevoie de mine, te voi ajuta cu plăcere.

  Vrei să ştii cine a fost acest om? Nimeni altul decât Abraham Lincoln, preşedintele SUA. Dacă dorim să menţinem o relaţie sănătoasă cu membrii familiei noastre şi cu prietenii noştri, trebuie să învăţăm să iertăm. Când cineva te jigneşte şi crezi că acea persoană nu merită iertarea ta, meditează puţin şi cumpăneşte dacă acea jignire este superioară tuturor momentelor plăcute pe care le-aţi trăit împreună. Când tatăl sau mama ta te-au supărat sau poate crezi că au exagerat cu ceva, cântăreşte lucrurile pentru a vedea dacă această mare ofensă depăşeşte toate dovezile de iubire manifestate faţă de tine şi pregăteşte-ţi inima pentru a-i ierta. Nu uita niciodată aceste cuvinte ale lui Isus: „Iertaţi, şi vi se va ierta!”

  #învaţăsăierţi

  Să iert...? - 2017. Dacă dorim să menţinem o relaţie sănătoasă cu membrii familiei noastre şi cu prietenii noştri, trebuie să învăţăm să iertăm. Nu uita niciodată aceste cuvinte ale lui Isus: „Iertaţi, şi vi se va ierta!”

#învaţăsăierţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...